Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z waxem

Jak prawidłowo stosować Wax? bo jedna rzecz nie daje mi spokoju.

Polecane posty

Gość problem z waxem

1) Myję włosy szamponem, spłukuję, delikatnie wydrzemuję włosy i w mokre włosy wcieram odżywkę 2) Myję włosy szamponem, spłukuję, zawijam włosy w turban. Po kilkunastu minutach zdejmuje turban, rozczesuję włosy, wcieram Wax w już delikatnie suche włosy ?????????????? Oczywiście wiem o folii, ręczniku i ciepłym powietrzu suszarki, ale zastanawiam się czy Wax wcierać w zupełnie mokre włosy czy już suche?

Gość problem z waxem

Gość Paulina.=*
Hej ja jestem już od 3 lat fotomodelką i ja wcierałam wax w mokre włosy nie wiem jak Ty ale ja na twoim miejscu bym tak zrobiła :) Pozdro :D

Gość i co to kogo obchodzi czy
jestes fotomodelka pusta idiotko, nikt cie o to nie pytal

i co to kogo obchodzi czy - nie jest taka pusta bo przynajmniej w jakiś sposób chce pomóc -.- A twoja wypowiedź nie pomogła autorce.. a jeżeli jest fotomodelką to chyba jednak oznacza, że ma ładne włosy itd.. więc warto robić to tak jak ona, no nie?

saaaaaaaaaaaaaaa - mysle, że to znaczy, że je troche ręcznikiem wyciera.. albo "wyciska" z nich wodę :P

Gość włosy się wyżyma a więc
winno być "wyżymam włosy" (tak myslę :P). "wydrzemuję" - smaruję "drzemem"?:D a zgodnie z tematem - ja wax stosuję na wilgotne włosy, potem na to nakładam reklamówkę foliowa, podgrzewam suszarką i zawijam w ręcznik, żeby ciepło nie uciekało.

Gość agnieszka mk
hej ja wax stosuje i jest ok a co do wypadania ja 4msc regularnie skrzyp bralam zero rezultatu dermatolog polecil mi tab vitapil 60tab 30zl sa super polecam

Gość jestem studentką :-)
robię mniej więcej tak jak ty - myję włosy, wycieram w ręcznik, wcieram wax - folia, ręcznik i - najczęściej - robie sobie gorącą kąpiel.

Gość girlmikiru
trochę nie rozumiem .. mam umyć włosy, nałożyć waxa i co z tą folią? założyć na głowe, zawiązać i tak siedzieć a potem spłukać ??

ja robie tak umyje wlosy splucze wytre w recznik zeby nie byly mocno mokre nakladam wax na to folie na to recznik i siedze pol godz potem tylko splukuje i tyle.

Gość sfsegtergyfrgyfyh
zacznij się zdrowo odżywiac to Ci wax będzie niepotrzebny ja od 2 tygodni jem bardzo zdrowo iz niknęły mi sińce pod oczami, ktopre miałam od zawsze, wlosy zawsze miałam piękne, więc nie wiem czy bardziej wypięknialy? hehe aha i nie uzywaj suszarki, ja nigdy nie uzywam, włosy schna same

ja jestem biurwa :) i jak stosowalam wax, to zwilzalam wlosy CIEPLA WODA, na to Wax, na to reklamowka, na to cieply recznik - a po 40 min - godzinie - kapiel z myciem wlosow Ale juz nie stosuje, bo jest kiepski A kiedys byl dobry, szkoda :D

Gość zależy jaki wax
http://www.pilomax.pl/ ro jest oryginalny wax. Faktycznie podróby są kiepskie, ale ten wg mnie działa Ja stosuję tak: na umyte, odciśnięte w ręczniku włosy nakładam odżywkę, zakładam torebkę foliową :) i ręcznik. I tak sobie łażę, czasem pogrzeję suszarką. Staram się około godziny, albo dłużej. Później spłukuję. Czasem waxa używam jak zwykłej odżywki :) i też nie jest źle, a przynajmniej nie gorzej, niż po zwyklych odżywkach do spłukiwania

Gość gość
A czy po umyciu włosów i zastosowaniu maski, używacie jeszcze odzywki bez spłukiwania z serii wax ???

Gość gość
A ja jestem magistrem matematyki ;) dawno nie używałam Wax, ale to dobry pomysł, zeby jutro użyć. Myję włosy, wycieram ręcznikiem, nakładam wax, nakładam czepek foliowy, ogrzewam gorącą suszarką, nakładam turban z ręcznika, znów ogrzewam suszarką. Trzymam około 20-30 min, spłukuję włosy letnią wodą, wycieram itd.

Gość gość
Dziewczyny jeśli wypadają Wam włosy i nic nie pomaga to badajcie tarczyce - tsh kosztuje około 20 zł chyba że dostaniecie skierowanie to wtedy za free. Warto naprawdę! Wiele lat tez się męczylam z włosami były strasznie suche i wypadały. Wyszła mi niedoczynność tarczycy i od czasu gdy biorę leki jest ogromna poprawa