Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sesi

Mam pytanie do mam dzieci w wieku 7-13 lat.

Polecane posty

Zastanawiałam się czy gdyby wasze dziecko potrzebowało korepetytora ( np. do pomocy w pracach domowych, do nadrobienia materiału czy wyjaśnienia go) byłybyście skłonne zatrudnić nastolatkę ( bardzo dobrze się uczącą i obowiązkową) ? Czy raczej według was ktoś taki młody nie nadaje się do uczenia niewiele od siebie młodszych dzieci ? Uzasadnijcie proszę swoje odpowiedzi.

to zalezy ile ma dziecko lat a ile ta nastolatka. np do 7, 8 latka 16, 17 letnia dziewczyna ok, ale 13 latek może nie mieć autorytetu w tak młodej osobie, chociaż to nie reguła zalezy od dziecka. osobiście nie widzę przeszkód.

Gość spróbować warto

Gość skarbiątko
ja chyba nie miałam bym obiekcji,zawsze warto spróbować ,a Twoje dziecko może czuć się swobodniej z kimś młodym i może być mu po prostu łatwiej,spróbuj co to szkodzi:) Ja mam 12-latkę:)

Gość ja wolę sama dziecku pomagać
w nauce, mam mało czasu, a to jest wspaniała okazja do nawiązania bliskiego kontaktu z dzieckiem i przy okazji do przekazywania swoich wartości i umożliwia dowiedzenie się wiele o znajomych, problemach czy upodobaniach dziecka