Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghfgfhfhf

Czy Egipcjanie są Arabami?

Polecane posty

Gość ghfgfhfhf

Są Arabami czy potomkami starożytnych Egipcjan?

Gość masr
Fellahowie(ludność rolnicza) i Koptowie(egipscy chrzescijanie), to potomkowie starożytnych Egipcjan znaczy się ok 80% ludności

Gość jdhicubewr
ha ha ha..... sa Arabami:)

Gość xxxxx234567
A właśnie , że nie są potomkami starożytnych Egipcjan. Arabowie to jedno, a starożytni Egipcjanie wyginęli jak dinozaury. Jak i Majowie.

Gość jdhicubewr
to dziwne bo moj maz jest z Egiptu i jest Arabem a otworz sobie atlas i spojrz na rozmieszczenie ludnosci na swiecie i zobaczysz ze na terenie egiptu jest napisane Arabowie.

Gość krętraczka paczka
No pewno, że są Arabami:D I co z tego???

Gość jdhicubewr
aa no jesli chodzi Ci o historie to fakt Arabowie to nie to samo co egipcjanie, arabowie to lud koczowniczy ktory osiadł na terenie połnocnej afryki. Myslalam ze chodzi Ci o wspolczesnosc

Gość xxxxx234567
gdzieś tam może jest jakiś starożytny Egipcjanin - teraz robią całe analizy antropologiczne - oni mieli specyficzny wygląd. Zobaczcie sobie - to była inna rasa niż Arabowie - zdecydowanie. A w czasach gdy rządzili Afryką Sahara nie była pustynią. Leniwi z natury Arabowie musieli się wynieść i zajeli ich tereny. MOJA WERSJA.

Gość starożytny egipcjanin
to chyba w piramidzie jako mumia

Gość xxxxx234567
Arabowie są biali, mają włosy kręcone (raczej). Starożytni Egipcjani dla mnie to jakiś ODLAM Indii raczej - nieco przekształcony. Chyba byli z Indii. Osiedli na Atlantydzie i nie robili nic więcej.

Gość jdhicubewr
hahaha o matko!... czy Ty widzialas kiedykolwiek Araba?

Gość xxxxx234567
To znaczy cos tam robili bo wiedzieli, że idzie katastrofa (tak przeczytałam), ale mogli wcześniej szukać sobie nowych terenów a oni czekali do końca bo tak im było dobrze i.... no cóz... i dostali po tyłku.

Gość xxxxx234567
Raczej hindusi mają proste włosy, a Arabowie kręcone - jeśli już. No nie wiem - trzebaby antropologii trochę poczytać o rasach ludzkich.

Gość niepowiernica
o czym Ty kobitko mowisz?

Gość xxxxx234567
O czym ja piszę- o ile to do mnie- o tym, że Egipcjanie starożytni na pewno nie są Arabami. Co wymyślili Arabowie? Nic. Religię oparta na Żydach. A Indie to wielkie mocarstwo od zawsze -i politeizm jest tam równie silny jak w starożytnym Egipcie. Dlatego uważam, że starożytni Egipcjanie dostali się z Indii, poprzez Atlantydę do Egiptu.

Gość niepowiernica
ciemne wlosy, ciemna oprawa oczu, brazowe oczy, karnacja- to zalezy - przewaznie oliwkowa skora. Arabowie to typowy lud koczowniczy - jak wyzej- dzis stanowia jedna z najliczniejszych ras- jak ich religia - 2ga zaraz po chrzescijanstwie wyznawana religia na swiecie.

Gość arabowie nic nie wymyslili
? A matematyka a medycyna, gdzie są ich korzenie?

Gość xxxxx234567
To znaczy Indie są dziadostwem obecnie, ale ten obszar świata jest bardzo znaczący od zawsze. I bylo to kiedyś wielkie państwo , w jakiś sposób również przez swoją historię i kulturę jest wielkie do dziś. No na mój rozum.

Gość u lalaa
a Kwasniewska wczoraj mwoila ze Arabom zawdzieczamy bawełne.... cos krecisz...:D

Gość xxxxx234567
Matematyka nie jest od Arabów. Cyferki - tak, ale obliczenia były już wcześniej - tak myślę. A medycyna też pewnie jest wynalazkiem o ile nie egipskim to hinduskim. Czy chińskim. Arabowie w Europie byli kimś ze swoją wiedzą medyczną - jak tu były lasy, ale przy starożytnych Egipcjanach czy Chińczykach pewnie blado wypadali. Choć mogę się mylić.

Gość xxxxx234567
Bawełnę nie wiem komu zawdzięczamy, ale myślę, że Indiom zawdzięczamy więcej niż przypuszczamy. Tylko oni nie mają tam uregulowanego języka, że tak się wyrażę i wyraźnego alfabetu, skłonności do pisania. Tak sobie myślę.

Gość niepowiernica
Ej Ej spokojnie.... trzeba sie wywiedziec a nie tak sobie przypuszczac z tego co wiem to dosyc duzo im zawdzieczamy. Nie sa tacy do du.. jak poczytam to wroce zeby Wam pierdołami oczu nie mydlic :D

Gość niepowiernica
jak to nie maja alfabetu i skłonnosci do pisania ! Co Ty wygadujesz..... a pozneij sie dziwic ze sie ktos naczyta takich głupot i mysli ze kulture arabska zna... i opowiada o ziemiankach i burdelach i terrorystach... a jj

Gość bardzo ciekawe rzeczy piszesz
xxxxx234567 :) masz takie fajne ogólne spojrzenie

Gość xxxxx234567
Mysle, że mam rację. W Indiach wszystko jest pokiełbaszone. Kto się tam zajmuje historią systematycznie - tak jak i w Polsce - nikt. Każdy myśli tylko o kasie i tyle. Kto się zna się na językach ich? Tam jest na pewno kilka tysięcy odmian języka. W końcu 800 milionów ludzi. I alfabet - jaki? Jakiś tam. To nie tak jak chińskie dziwadełka czy ruska cyrylica. I stąd zrobil się wielki harmider historyczny. Tak sobie myślę.

Gość xxxxx234567
Ja myslę, że hindusi to nie są głupi ludzie. Ale ponieważ nie wykształcili żadnego jednolitego alfabetu, zaniedbali pewnie w dużym stopniu swoją własną historię to poszli w dziadostwo. A zwłaszcza z powodu alfabetu wielu rzeczy nie wiemy dziś bo nie są spisane jak należy. itp. Tak sobie dumam, że tak musi być. Ale zdziwilibyście się jacy to są pojętni ludzie - tak ogólnie.

Gość niepowiernica
hahahaha :D

Gość xxxxx234567
Są mądrzejsi od Polaków. DOWOD- wiem, że szkoły mają podzielone na 2 generalne rodzaje - tam gdzie uczą po angielsku i tam gdzie uczą SIE angielskiego. A tu? I to już jest dowód na to, że są mądrzejsi.

Gość xxxxx234567
I nie ma się z czego śmiać. Teraz chyba pożera ich ateizm bo Chiny są silne, a oni się z nimi porównują. No bo z kim? Chyba nie z Ameryką. Tyle PS. To, że się porównują z Ameryką to też dowód, że są mądrzejsi od Polski.