Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzyydka noga

zmiana na nodze

Polecane posty

Gość brzyydka noga

Uprzedzam, ze pytam na kafe, bo moze to nic groznego a mm takie godziny prcy, ze trudno mi bedzie sie umowic na wizyte u dermaloga... Jakies 2 tygodnie temu wyskoczyl mi cos na kostce, wygladalo jak ukaszenie po komarze, ale bylo duzo twardsze. Bez zaczerwienienia ale niemilosiernie swedzialo. Dorobilam sie strupa. W koncu babel zszedl i juz sie cieszylam, ale 3 dni temu w tym miejscu pojwiila sie dzwna zmiana wokol strupka :o Jest to jakbyrozlana plama, wypukla, twarda, znowu swedzi nielosiernie, ale jest tym razem czerwona a skora w tym miejscu mocno przesuszona. Niestety jest to coraz wieksze :( Bie mam pomyslu co to mzoe byc i czymto potraktowac i czy wizyta u lekarza bedzie konieczna. Ddom, ze w ogole to nie boli na szczescie.

Gość podlizna
może to po prostu blizna chociaż lepiej by obejrzał to lekarz dermatolog lub onkolog też kiedyś sobie tak załatwiłam ukąszenie po komarze, było wyjątkowo duże i bardzo swędziało, nie chciało znilkac i ciągle się namiętnie drapałam, w efekcie mam po nim dośc dużą białą bliznę lepiej wybierz się do lekarza jeśli ta zmiana pojawiła się znikąd

Gość NIC -tylko trzeba duzo szczęśc
a może to kleszcz cię ugryzł i stąd ta blizna !

kiedyś byłam na urlopie u siostry i tez mnie coś tak ugryzło, że swędziało strasznie, noga spuchła a to miejsce było twarde i też zrobił mi się taki strupek na czubku chyba od drapania, smarawałam alkoholem, czarną maścia i nic, aż siostra dała mi jakąś silną maść, której używają dla krów czy koni i ona mi pomogła, to coś w rodzaju czarnej maści tylko znacznie silniejsza, jak opuchlizna zeszła to miejsce też takie czerwone było i takie parchate ale zeszło po jakimś czasie a te czerwone to długo schodziło ale jak masz okazję to idź do lekarza nawet do rodzinnego

Gość brzyydka noga
blizna to na pewno nie jest, bo wyskoczylo to juz po pewnym czasie od babla i drapania. jesli bylaby to blizna to wczesniej bylyby zmiany... moze to ten tajemniczy rumien po kleszczu o ktorym tyle sie slyszy. swedzilo mnie i drapalam sie, ale tam nie spojrzalam, a jak juz to byl strup. mzoe faktycznie zdrapalam noga o noge kleszcza (szczegolnie, ze podobne bable twardawe mialy moje zwierzaki po kleszczch, nie wpadlam na to) :o kurde, chyba jednak sie rpzejde do lekarza :( masc tez sprobuje, bo nie wiem czy w pon uda mi sie wyrwac z pracy :o