Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cicho cichutko...

Czuję, że pierwsze miesiące życia gdzieś uciekły pamiętam je jak przez sen...

Polecane posty

Gość cicho cichutko...

Wczoraj byłam na szczepieniu z moją małą, ma 5,5 miesiąca. Obok siedziała dziewczyna z malusim noworodkiem. Tak mi się żal zrobiło, już zapomniałam jak to było (!!!) tak zleciało... praktycznie mała wisiała mi non stop na piersi prze pierwsze 2 miesiące byłam bardo zmęczona, nie miałam tak, że mała spała i jadła i mogłam sobe ją na spokojnie wziaść na rączki, potulić, potrzymać popatrzeć na te specyficzne ruchy i odgłosy takiego maluszka. Tylko pierś i płacz :( szkoda, tak bardzo mi żal... :( może kiedyś, za pare lat będzie drugi maluszek i będę mogła sie bardziej "nacieszyć"... Wiem że to bardzo głupio brzmi ale tak czuje, jakby conajmniej 3 pierwsze miesiące wycieli mi z życia... jak przez sen... No to tyle, dziekuję że ktoś to przeczytał :)

hmm ja mialam inne odczucia. pamietam jak bylam z malą na szczepieniu. miala coś z pol roczku i byla mama z maluskziem noworodkiem ktory caly czas plakala a kobieta zupelnie sobie z nim nie radzila... i wtedy sobie pomyslalam... o jak dobrze ze to juz za nami. ze moja lala siedzi na kolankach i sie rozglada dookola ze już ją poznalam i nie musze się "uczyć" jej od podstaw :D:D:D nie zazdrościłam wcale a wcale tej kobietce...

Gość feelkka
Ginorossi pewnie masz racje ale to co było już nie wróci, noworodej jest tak słodki nie mogłam sie doczegać własnego maleństwa a tymczasem nie wiem już jak to było, nie dałam rady sie nacieszyć, tego najbardziej żałuję :( Mamani Ciebie to zaniedługo widze czeka takie maleństwo ahhh ;)

Gość kakao22
A ja bylam z 3 miesiecznym synkiem na tescie sluchu,bo wczesniej aparat do pomiaru byl zepsuty,tam zobaczylam noworodka,i niemoglam uwierzyc ze moj maly tez taki byl,choc i tak jest jeszcze maly,niewiem wlasnie jak to jest,ale malo co pamietamzeby byl taki maly,dziwne to. Mamani-przykre to co mowisz,wkoncu jestes w ciazy,i tak to wyglada ze jak urodzisz malenstwo to niebedziesz mogla sie doczekac zeby tylko doroslo

Gość cicho cichutko...
Kakao - dokładnie tak samo, dokładnie!

kakao oczywiscie ze tak. caly czas na coś czekam a ty nie? ostatnio nie moglam sie doczekac kiedy lalcia zacznie chodzić teraz czekam az sie nauczy sikać na nocnik... każdy postep czyli krok w przód to dla mnie coś wspanialego :) czekam na porod pożniej pierwszy spacerek, pier3wsze jedzonko... i czas plynie :) każdy z etapów ma swoje plusy ale moge powiedziec ze dla mnie najfajniejsze bylo jak mala zaczela rozmumiec i ogladac otaczający ją świat, nawiązywac kontakt z otoczeniem :) i nie widze w tym nic zlego :)

kakao - po co osadzasz Mamani? ja tekskinie za tym jak Gabi byla mala (teraz ma 2 lata), a jak byla malutka nie moglam sie doczekac zeby z nia pogadac, zeby chodizla, jadla z nami itp nigdy czlowiekowi nie dogodzisz;) Gabi tez duzo plakala i chorowala i czesto sobie z nia nie radzilam. Teraz jest zbuntoiwanym dwulatkiem i znow nie jest latwo... ciekawe jak bedzie w szkole;)

Ja nie czuję, żeby mi te miesiące uciekły, bo moja Malutka nie była kłopotliwa, ale...strasznie za nimi tęsknię :) z jednej strony uwielbiam Ją, uwielbiam patrzeć, jak zapiernicza po pokoju i jest taka piękna, mądra, duuuża etc...a z drugiej strony tęsknię za tym jak była maleńka, nieporadna, wisiała na cycu, ten nieprzytomny wzrok, ten pierwszy uśmiech...hm, chyba mam parcie na noworodka :D

ja doskonale pamietam pierwsze miesiace zycia malej... szpital, kolki, szpital... klucie w jej malutkie raczki, nerwy strach łzy... nie chcialabym do tego wrócic. okropnie sie ciesze ze to juz za nami :) mam nadzieje ze synuś bedzie zdrowy i wszystko bedzie inaczej ale jesli chodzi o malą to ciesze się ze jest już taka duża, ze \"powyrastala\" z niektorych rzeczy.