Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwariowalam

chec posiadania dziecka w weiku 20lat - oszalalam?

Polecane posty

Gość zwariowalam

mam pewien problem, otoz mimo mojego mlodego wieku, chcialabym zajsc w ciaze, fakt od pazdziernika zaczynam studia, ale jestem zdania ze wszystko mozna pogodzic, tymczasem wszyscy wokol trabia ze najpierw studia, potem kariera, a potem mozna miec dziecko, ja tymczasem chcialabym szybko odchowac dziecko, tym bardziej, ze czuje ze chcialabym zostac mama, moj chlopak uwaza ze jestem nienormalan i dzecko to mozna miec kolo 30, prosze o opinie

Według mnie to cos normalnego sama też bardzo pragnęłam miec dzidziusia jeszcze szybciej niż ty,ale musiałam skończyc szkołe. Teraz mam 20 lat i spodziewam sie dziecka to jest już ósmy miesiąc a zaszłam w nią mając jeszcze 19 lat i bardzo jestem szczęsliwa.

Według mnie to cos normalnego sama też bardzo pragnęłam miec dzidziusia jeszcze szybciej niż ty,ale musiałam skończyc szkołe. Teraz mam 20 lat i spodziewam sie dziecka to jest już ósmy miesiąc a zaszłam w nią mając jeszcze 19 lat i bardzo jestem szczęsliwa.

ja rowniez pragnelam dziecka w wieku 20 lat:D urodzilam w wieku 21 cudownego synka( ktory ma juz 7 lat!!! ) po 4 latach urodzilam coreczke. Studia skonczylam pozno,ale co tam mam cudowne dzieci z czego jestem szczesliwa!!! wszystko mozna pogodzic jak tylko sie chce

ja też chciałam i urodziłam jak miałam 22 lata :) a studia to jeszcze ze 3 razy możesz skończyć

Ja mam 22 lata i odkąd skończyłam 19 chciałam mieć dziecko, tylko chciałam skończyć studia więc czekaliśmy :) Teraz spodziewam się dzidziusia i bardzo się cieszę :)

Gość zwariowalam
a powiedzcie mi prosze jakie jest podejscie waszych partnerow, do tego, ze tak wczesnie pragnelyscie dziecka, bo mi bardzo przykro jest, kiedy moj chlopak mowi, ze ojcem to On moze zostac kolo 30:(

Spoko :) Mój mąż panikował na początku zanim do niego dotarło hehe, też zawsze mówił, że jest za młody a teraz to się cieszy jak cholera :)

Powiedz mu, ze jak bedzie miał 30 lat to może wtedy chieća nie móc mieć dzieci z różnych powodów. Im człowiek starszy tym gorzej zajść w ciążę bo to już nie te hormony :)

bez przesady z tym ze w wieku 30 lat moze nie móc... ja tez już bym chciała, mam 23, ale narazie musze czekac, aż dostane umowę na stałe. w przyszłym roku ślub więc rok jeszcze wytrzymam... a dziecko chodzi mi po głowie od 19 roku zycia... z tym ze wtedy nie miałam z kim:D

moj zawsze chciał, jest najmłodszy z 4 rodzenstwa i miał pełno siostrzeńców on ich umiał najlepiej zabawić ;)

Myślę, że każdy facet na początku jest przerażony nawet jeśli dziecko jest planowane :) Trzeba mu dać troszkę czasu ot tyle ;)

mój na początku mówiłz ę on chce za 5-6 lat. teraz juz chciałby zebym w przyszłym roku z brzusiem chodziła:D zaraz po ślubie kombinujemy:D

Ja planuję zostać mamą w wieku 21 lat :) Wychodzę z założenia, że na każdego przychodzi odpowiedni czas i nie ma to nic wspólnego z wiekiem. Co do partnera - mój nie może się już doczekać... A z Twoim warto jeszcze porozmawiać :) Może przeraża go fakt, że gdy będzie już dziecko On pójdzie w \"odstawkę\" i nie będzie miał Ciebie tylko dla siebie...

Z doświadczenia dziewczyny wam powiem, że zdrowa kobieta i zdrowy facet mogą się starać o dziecko nawet 1,5 roku i nic... ;) Także nie bardzo bym liczyła na to, że od razu kiedy zacznę się starać o dziecko to za miesiąc zajdę w ciążę -- życie jest brutalne niestety :)

No to miałaś wielkiego farta, bo mi ani żadnej z moich koleżanek wcześniej niż po pół roku się nie udało....

Gość taka jedna - rozsądna
Dziewczyny, a jak wy utrzymacie te dzieci??

normalnie a co? ja poszłam do pracy jak miałam 19 lat mąż też pracował

Pracując. Przecież nie będę kradła :) Mąż dobrze zarabia, ja skończyłam studia i po paru miesiącach też chcę iść do pracy

Można :) Życzę powodzenia w rodzeniu, szukaniu żłobka i pracy z dzieckiem na ręku ;)

pracy teraz nie trzeba szukać, sama szuka pracowników za 1200 zł na rękę nikt nie chce przyjść...

A tak idąc tym śladem...To gdy urodzi się dziecko w późniejszym wieku to coś się zmieni względem pracy ?? Tak samo trzeba będzie znaleźć żłobek , czy opiekunkę. No chyba, że niektórzy planują ciąże na emeryturze :)

U mnie obie babcie wyrażają chęć siedzenia z maleństwem--także zawsze można liczyć na mamę :)

aż za 1200 ....

hm, gdzieniegdzie babki po studiach tyle zarabiaja, poczytaj sobie co tu piszą to tylko na początek kumpela ma firmę i szuka bezskutecznie babki ze średnim wykształceniem budowlanym, daje chyba 1500 na początek ostatnio na ogłoszenie odpowiedziała 1 osoba...