Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lull

kiedy kupilyscie wozek???

Polecane posty

Gość lull

no kiedy??? mi zostaly jeszcze jakies 4 tyg do rozwiazania, ale tesciowa pioruny rzuca ze "wozek to po porodzie dopiero" no ja chce juz, bo chce go wybrac sama - a nie ze maz pojedzie i kupi cos, co niekoniecznie mi sie bedzie podobac.

Ja rodze za jakies 7-8 tyg a wózek stoi juz od 2 miesiecy w pokoju. To XXI wiek, szkoda zycia na wiare w jakies glupie przesądy i zabobony.

Mi wózek przyszedł jakieś 2-3 tygodnie temu, a rodzić powinnam w piatek 25. Za wózkiem rozglądałam się już od około 4-5 miesiąca ciąży, zamówiłam tak późno, bo szkoda mi było żeby okres gwarancji przypadał na czas, kiedy wóżek by stał w domu.

ja wózek kupiłam w 7 miesiącu i nic złego sie nie wydarzyło to brednie i zabobony

Gość moja dzidzia
ja kupilam w 7mym mies, ciazy, ciekawe czy po porodzie bedzie ci sie chcialo chodzic po sklepach ??

Gość lull
moja dzidzia - przeciez pisze, ze po porodzie to pewnie maz by mi cos kupil - mam na mysli, ze ja nie bede w stanie isc na sklepy - czytaj miedzy wierszami;)

Ja tylko nie rozumiem, co ma mama do tego wszystkiego, to wasze dziecko i to wy wybieracie i kupujecie wózek, więc zrób to kiedy będziesz miała na to ochotę.

Gość .lara croft.
a ja wybrałam wózek będąc jeszcze w ciąży , a kiedy moja córcia sie urodziła to mąż pojechał i go kupił

O(lać teściową, to Wasze Dziecko9 i to Wy będziecie mieli pro9blem - iść do9 sklepu i wybrać wózek.. już widzę jak pełni energii i z masą wo9lnego9 czasu wybieracie co9ś mądrze, po długim namyśle - wtedy trzeba będzie szybko9 i pierwsze lepsze... no a potem wiado9mo9, to Wy się będziecie męczyć, jak wybór nie będzie przemyślany.Teściowej stanowczo wyznaczyć granice, bo jak się ugniecie teraz, to niedługo9 zabro9ni Ci wychowywać tak, jak sama byś tego chciała, bo O(na będzie wiedziała lepi9ej...

Gość moja dzidzia
a wytlumaczcie mi dlaczego nie mozna kupowac wozka przed porodem?? dla mnie jest to wygodniejsze, po co robic sobie wiecej pracy, po porodzie chcialam zeby maz byl ze mna a nie jezdzil jeszcze wozek kupowac.. bezsensu

Gość kolorowych snow
a powiedzcie mi kiedy zaczelyscie kupowac wyprawke? - ubranka, akcesoria, lozeczko itp.

ja ciuszki od 6 miesiaca, a lozeczki i fotelik do autka w zeszlym tygodniu (rodze za 2 tygodnie). Wozka nie mam, tesciowie kupia po porodzie. W sumie jestem zla ze juz mam lozeczko, co ja z tym zrobie jak cos pojdzie nie tak?przeciez nie bede mogla na to wszystko patrzec..cos w tym jednak jest. ja moze nie jestem przesądna ale sceptyczna napewno. Dopoki dziecka nie zobacze - nie uwierze.

Gość wozek
ja wozek zamowilam w 6 miesiacu i czekal w sklepie az do rozwiazania i jak urodzilam to maz pojechal i go odebral i wtedy tez za niego zaplacil a wczesniej dalismy tylko zaliczke i tak wilk syty i owca cala bo u mnie tez marudzili ze dopiero po porodzie kupic wiec dla swietego spokoju tak zrobilam :)

Ja kupilam wszystkie rzeczy dosc pozno- balam sie kupic za wczesnie, bo hmmm... niby mamy 21 wiek, ale porody i ciaze nadal sa niebezpieczne i moga sie zle skonczyc. Kolezance ledwo odratowali dziecko i zawdziecza to tylko przypadkowej wizycie kontrolnej.... Do sklepu pojechalismy dopiero gdzies kolo 7 miesiaca i zamowilismy wozek i mebelki. Ale odebralismy wszystko na ostatnia chwile- w sumie w terminie porodu.

Ja za wózkiem rozglądałam się po 7 miesiącu.Wiedziałam jaki chcę - firma,kolor itd.Jednak zakupiłam dopiero po porodzie.mąż pojechał i kupił ten co mi się podobał.Dodam że nie wieże w te głupie zabobony.

ja ubranka czesc podostawalam od znajomej w ok 6 miesiacu a sama kupowalam ubranka,wozek,itp w 8 miesiacu ale tez sie troche balam bo to nigdy nie wiadomo czy wszystko sie szczesliwie skonczy i tu nie chodzi o zabobony tylko wlasnie o to ze nie moglabym patrzec na te rzeczy

Gość nigdy nie wiadfomo jak sie sko
nczy. T o co?? kupowac pierwsze spiochy dopiero po narodzinach?glupota

no przeciez nie napisalam ze kupowac po!!! choci o to ze jakby odpukac cos poszlo nie tak to ja bym nie mogla pozniej ogladac tych wszystkich rzeczy naszykowanych dla maluszka

nie pisalysmy ze chodzi o pierwsze spiochy kupione po porodzie.. chodzi o wieksze, drozsze rzeczy, typu wozek, lozeczko, kojec itp. ciuszki gdzies schowasz a lozka nie! to nie chodzi przesady ale ŻYCIE! kilka moich znajomych mialo super idealne ciąże, zadnych problemow przez 9 miesiecy itp. I co? polozna UPUŚCILA jedno i drugie. Trzecie sie udusilo przy karmieniu (tez przez polozna) wiec nie mowcie ze jak sie juz urodzi to juz jst super, bo nigdy nic nie wiadomo. Nie wspomne juz o czestej smiertelnosci noworodkow = zaniku oddechu. Na wszystko trzeba miec baczenie. Lepiej o takich rzeczach wiedziec, a nie potem ryczec. Lepiej dmuchac na zimne.

no jasne... najlepiej sie nastawić pesymistycznie.. :O wiecie ile moze zdzialać podswiadomosc? :O myslcie optymistycznie.. WASZE DZIECI BEDĄ ZDROWE I WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE

no pewnie. masz racje. ale tak na chlopski rozum? te kobiety ktore to nieszczescie spotkalo? czy one NIE MYSLALY optmistycznie? same to nieszczescie na siebie sprowadzily? ja powiem szczerze ze czasem wole sie nie nastawiac super hiper pozytywnie, dlatego aby w razie niepowodzenia nie zwariowac.Tak bo Z cierpienia mozna czasem zwariowac. do wszystkiego staram sie podchodzic z rezerwą, zycie mnie tego nauczylo. Eh to zycie jest czasem przejebane ;/

Gość anna anaaaa
castaya jak to jakby cos poszlo nie tak to pozniej nie moglabys patrzec na te rzeczy? jakby coś sie zlego stalo to przeciez sprzedacie te wszystkie rzeczy co czekaly na malucha to chyba logiczne wiec nie rozumiem w czym masz problem?

Gość ona..............
jestem w 14 tyg ciazy i juz wszystko prawie mamy tzn łózeczko przewijak, wózek. Ubranka powoli dokupujemy jeszcze

Gość ona..............
jeszcze coprawda pol roku mi zostalo do porodu ale wolalam juz wszystko miec:) w sumie z ta gwarancja na wózek nie pomyslalam, bo tak mam 7 miesiecy gwarancji do tylu, ale najwazniejsze ze juz stoi

Gość ja tez juz pare drobnych rzecz
y zaczelam kupowac,ale zniechecilam sie, bo te durne sprzedawczynie patrza jak na glupia ( jestem w 4 m-cu i jeszcze nie widac