Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Bartusia

Krew w kupce?

Polecane posty

Gość mama Bartusia

Hej, dziewczyny! Jestem młodą mamą, mój synek ma sześć miesięcy. Od czterech miesięcy w kupce Bartka pojawia się coś, co wygląda jak krew. Są to czerwone kropeczki, czasem pasma, towarzyszy temu śluz. Jeden z lekarzy stwierdził brak wit. K, jednak uzupełnianie braków nie przyniosło poprawy. Druga lekarka zbagatelizowała sprawę i nie kazała się martwić. Przez ok. 3 tygodnie w kupce nie było krwi, lecz ostatnio pojawiła się znowu. Spotkałyście się moze z takim problemem? Co to może być? Bardzo proszę o pomoc. To moje pierwsze dziecko i naprawdę się martwię.

Gość moja dzidzia
jak kiedys bylam w szpitalu jedna mama z dzieckiem tez tam byla , bylo to samo, dziecko mialo kupe z krwia, zrobili badania i sie okazalo ze ma jakies bakterie i musial byc leczony antybiotykami, moim zdaniem dziecko powinno miec zrobione badanie

Gość mama Bartusia
na wspak ----> A ty potrafisz czytać ze zrozumieniem?

wybacz, ale Twoja głupota nie zna granic, od 4 miesięcy u Twojego dziecka w kale pojawia się krew a Ty twierdzisz, że konsultowałaś to z lekarzem, więc czemu objawy jeszcze są? Idziesz do prywatnego jak państwowy ma w dupie, płacisz, ale wymagasz!

Gość moja dzidzia
lekarz jakis dziwny, powiedzial ze za malo witaminy a nawet badan nie zrobil, ta laska w szpitalu jak tylko zobaczyla ze jest krew od razu w nocy do szpitala jechala, od razu wzieli dziecko na oddzial i zaczeli badania robic, usg, posiew moczu badanie kalu itp... naprawde to nie sa zarty, idz do innego lekarza, ja bym tego tak nie zostawila

Gość mama Bartusia
To nie jest tak, że ta krew jest cały czas. Pojawia się od czasu do czasu, z przerwami. na wspak ------> Nie pisz o mojej głupocie, jesli mnie nie znasz. Gdybym była az tak głupia, jak twierdzisz, to pewnie nie byłabym u dwóch lekarzy. Dodam jeszcze, że jeden z nich to ordynator oddziału dziecięcego, to była wizyta prywatna. Skoro lekarz twierdzi, że to nic groźnego i zdarza się u dzieci, to przez pewien czas sądziłam, że nie mam się czym martwić. Więc bądź tak miła i nie odzywaj się do mnie w ten sposób :P Teraz to wróciło, więc zaczynam się martwić.

wybacz kochana, ale mam trochę przejść z lekarzami i wiem, że w większości kłamią sądząc, że jak się pojawiło to i może zniknie samo. nie ważne czy pojawia się raz w miesiącu czy raz w tygodniu, skoro lekarz twierdzi, że nic się nie dzieje a się dzieje, bo krew w kale to nie jest normalny objaw, to się chodzi do lekarzy aż zrobią podstawowe badania a Ty nawet o nie nie poprosiłaś będąc na wizycie, więc jednak jesteś nieodpowiedzialna.

Gość moja dzidzia
radze ci isc do innego lekarza, musi zlecic badania, bo to moze byc cos powaznego

jak w ogóle można nie zrobić w tym wypadku podstawowych badań, przyznam, że jestem w szoku :-o bo lekarz tak powiedział, no sorry...

Gość ty na wspak
to dopiero glupia i chamska jestes, cala kuuupa kompleksow przez ciebie przemawia.

Gość mama Bartusia
Dzięki za wszystkie rady, w poniedziałek znów pójdę do lekarza. Mam nadzieję, że to nic poważnego.

Gość LaLoLi
Mama Bartusia- moja coreczka miala prawie identycznie jak twoj synek( tez w wieku 6 m-cy) Pojawily sie slady krwi w kupce, kropki,niteczki.Pozniej znikenly n adaw dni, znowu sie pojawily, i znowu na tydzien zniknely i znow si epojawily. Lekeraka kazala zrobic badanie, ogolne i specjalicystyczne i nic to nie wykazalo.Lekarak mowila, ze tak sie zdarza, ze to moze dlatego,ze cos ja zjadlam, zeby obserwowac...I krewka znikenal na dobre. Nie wiem do dzis czemu sie pojawilo i co bylo jej przyczyna:-o

Gość mama Bartusia
Dzięki, LaLoLi :) Więc może ten mój lekarz miał rację. Dziękuję za ten wpis. Ale dla wszystkiego skontaktuję się z jeszcze jednym lekarzem.

mama Bartusia - a jakie sa te kupki? zbite? bo moja coreczka tez tak miala i bylo to po prostu podraznienie scianki odbytu, zadnych badan nie miala robionych. Stwoerdzono tak dlatego ze w plynnych kupkach nie bylo krwi tylko w tych twardych.

Gość mama Bartusia
tilli-tilli, te kupki nie są zbite, są normalne. Dziś wyczytałam, że tak może objawiać się alergia na mleko. Karmię piersią i być może mleczne pokarmy, które jem, wywołują alergię.

Gość mama Lelka
My mamy ten sam problem, mała ma 3 miesiące, karmię wyłącznie piersią. Pierwsza taka kupka pojawiła się gdy zładłam trochę kakao. Lekarz powierdział, że to najprawdopodobniej z tego powodu. Po 4 dniach znowu pojawiły się zmużki krwi, lekarz kazał zmniejszy ilość spożywanego nabiału, swierdził, że to może być alergia lub podrażnienie jelita (wykluczył wgłobienie, bo mała wygląda i zachowuje się dobrze). Kolejny lekarz przepisał probiotyki i kazał odstawić zupełnie mleko i przetwory. Niestety smużki krwi ze śluzem pojawiły się znowu. Trafiłyśmy do szpitala na oddział dzienny, okazało się, że mała ma podwyższone enzymy wątbowe, wykluczo wirus rotha (szczepiłam małą). Czekamy na wyniki posiewu kału, w poniedziałek będą powtórzone badania krwi i wykonane USG jamy brzusznej. Sama byłam dziś na badaniu enzymów wątrobowych. Nadał nie wykluczono alergii (alergeny uwalniają się z organizmu do 2 tygodni), ale póki co nic nie wiadomo. Dam znać co dalej

Gość violettaa
u mojego 3 miesiecznego synka tez zaobserwowałam czerwone niteczki bylo to dwa razy przy zaparciach. Pediatra kazala mi zmienic mleko

Gość violettaa
tilli-tilli tak samo jest u mnie w zbitych pojawilo sie cos ok 2 razy a w normalnych brak