Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adia18

boje sie ze mam czerniaka..

Polecane posty

Gość adia18

nie mam odwagi isc do lekarza.boje sie ze uslysze wyrok..mam prawie 18 lat..nie mam wsparcia rodzicow..mialam kiedys zaswiadczenie do chirurga ale przedawnilo sie:(kurcze poprostu boje sie jak diabli..boje sie isc do lekarza..boje sie ze jest juz za pozno:(

Gość adia18
boje sie ze nagle mi sie wszystko skonczy ze to wyrok:(

oj przestań, idź do lekarza nie bagatelizuj tego, nie zwlekaj, nie unikaj, bo możesz pogorszyć swój stan jeżeli to coś groźnego.

Gość dlldlldldlld
jak szybko ta zmiana się powiększa i jaka jest duża?

Gość adia18
hmm mnie sie wydaje ze sie nie powieksza..kilka lat temu podczas mycia głowy lekko poruszylam i troche krew leciala..niby nic takiego sie nie dzieje..kolor brazowy.nie ma niby jasniejszej obwodki,jest na szyi odkad pamietam.. w zyciu nie bylam na solarium,nie opalam sie,jestem brunetka..nie mam jakiejsc mega jasnej karnacji..napewno ma z 6-8 cm..eh jest na szyi,za wlosami..w miejscu nie dostepnym na slonce:(

Gość adia18
mam zdjecie ale nie wiem jak wkleic::(

Gość dlldlldldlld
6-8 centymetrów? Słuchaj, jak to się nie powiększa to nie masz co się nakręcać, to nie jest nic złego.

Gość dlldlldldlld
Mniejsz z tym, jak to wygląda, bo czerniak wygląda różnie, jeśli się nie powiększa, to to nie jest nowotwór.

Gość adia18
ttp://walczeoswojemarzeniaczaspokazeczymisieuda.blog.onet.pl zobaczcie prosze:(

Gość adia18
to bardziej ma kształt brodawki ale ja juz sama nie wiem:(albo mam schizy i panikuje albo :(

Gość adia18
zna sie ktos?moze ktos mial i jest w stanie okreslic?do lekarza wiem ze musze isc i pojde..w poniedzialek pojde po zaswiadczenie:(ehh ale boje sie jak cholera;(

Gość adia18
moze ktos zobaczyc?moze to nie czerniak:(?

Gość adia18
nie wiem:(moze sie nakrecilam bo przeczytalam sobie troche w necie:(ehh dzieki

Gość wygląda na zwykłą brodawkę
idz do dermatologa albo dermatologa-onkologa, obejrzy to znamię takim urządzeniem dermatoskopem, to takie ustrojstwo podobne do lupy z latarką, doświadczony lekarz będzie potraił ocenic czy znamie jest bezpieczne, jesli go zaniepokoi da skierowanie do chiruga, tej je wytnie pod znieczuleniem miejscowym i da do badania, po tygodniu będziesz wiedziec czy miało jakies cechy nowotworowe jesli znamię nie powiększa sie gwałtownie, nie zmienia barwy, nie sączy, nie krwawi, nie swędzi to raczej jest niegroźne usunełam około setki znamion, kilka z nich było naprawdę paskudnych, cały czas pojawiają mi się nowe, ot taka "uroda mojej skóry" teraz przynajmniej się już nie boję i nie nakręcam sobie wizji nowotworu skóry

częśc znamion usunełam chirurgicznie częśc laserem, ale wszystkie najpierw obejrzał dermatolog i onkolog

Gość i tak wczesniej czy pózniej
będziesz mieć raka takie życie słuchać matki natury.

Gość adia18
ten ostatni komentarz naprawde mnie pocieszyl:(chce jeszcze troche pozyc:(ehh no mam nadzieje ze to tylko brodawka ,dzieki :)

Gość lepiej wczytaj
sie w 3 ostatnie wyrazy to nic się ci sie nie stanie

Gość adia18
to tylko brodawka?czy matka natura?czyje 3 wyrazy/?

Gość ojejejej...
To rzeczywiscie wyglada na brodawkę. Mimo to sprawdź dla własnego spokoju.

Gość adia18
sprawdze..wiem ze panikara jestem,ale troche lepiej w moim zyciu i chcialabym troche jeszcze pozyc..dzieki troche mnie pocieszyliscie ale pojde do lekarza..

chyba trudno by kilku lekarzy w przeciągu kilku lat czy miesięcy się myliło co do diagnozy ... moje znamiona oceniało kilku lekarzy, w tym onkolodzy z wojewódzkiego szpitala onkologicznego podczas prowadzonej kampanii wykrywania czerniaka, gdyby oni się mylili nie przeżyłabym 2 lat po usuwaniu znamienia laserem

Gość Bakomczuszekkkk
bylam u fryzjerki ostatnio i wypatrzyla mi pieprzyk z jasna obwodka podobno i tez mam 18 lat i tez sie boje isc do lekarza z tym ;/;/

Gość adia18
dzieki wyglada na zwykla brodawke.. pocieszylas mnie troche:)dzieki..troche sie uspokoilam ze to brodawka..w pon pojde po zaswiadczenie,ale musze sie zaszczepic na zoltaczke...

Gość adia18
bakomczuszek idziemy do lekarza,musi byc dobrze..ja nie mam jasnej obwodki.ale czuje ten strach co Ty..mimo ze nie mam wsparcia w rodzinie,przyjaciol jak na lekarstwo ,chlopaka brat to jednak mam marzenia i chce zyc

Gość Bakomczuszekkkk
a jak bedzie trzeba to wyciac?przeciez mi z glowy tego nie wytna ,bo jak?ja sie boje straaaszznieeee

Gość adia18
wytna:)medycyna jest teraz na dobrym poziomie..skoro wszepiaja sztuczne serca 9 miesiecznemu dziecku to wyciecie znamienia z glowy to dla nich pestka:)mowie CI..glowa do gory..damy rade:)bedzie dobrze

Gość Bakomczuszekkkk
mam nadzieje ze to jednak nie czerniak ,dzieki za slowa pocieszenia i pozdrawiam;]

Gość adia18
:)3 maj sie,glowa do gory.buziaki