Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowaaana

filologia angielska czy filologia rosyjska?

Polecane posty

Gość co z atekst
nie idz na zadna filolgie, szczerze radze, sama studiuje. lepiej jezykow uczyc sie we wlasnym zkaresie(szkola prywtana, dom) a na studiach konkretnego zawodu. amen

Gość zazu001
Witam, Mam do oddania, wlasciwie do odsprzedania po 2zl za sztuke mase ksiazek, ktore moga sie przydac na filologii rosyjskiej. Sa to ksiazki z literatury i gramatyki. Nie sa nowe, ale mysle, ze lepiej miec i te stare w domu, niz czekac na kolejke w bibliotece. Bardzo prosze o kontakt mailowy: juszaz@wp.eu Odbior osobisty w Warszawie.

Gość gość
Rosyjski to teraz język przyszłości,, a żeby dostać się na r. filologie to trzeba znać rosyjski bardziej niż w stopniu komunikatywnym...a poza tym to trzeba mieć chęci..a angielski a rosyjski to duża różnica..

Gość gość
Cześć! Po filologii, jakiejkolwiek, ciężko o pracę. Ale mimo wszystko od czasu do czasu wychodza poważne oferty pracy dla nauczycieli rosyjskiego w Łodzi preply.com/pl/lodz/oferty-pracy-dla-nauczycieli-j%C4%99zyka-rosyjskiego Dziękuję!

Gość gość
A ja uważam, że jednak rosyjski jest potrzebny i może być bardzo przydatny. Osób po filologii angielskiej jest bardzo dużo, więc konkurencja na rynku znacznie większa. Wybierając inny język masz większą szansę się przebić. Ja studiuję filologię rosyjską, żeby się dostać chodziłam cześniej na kurs do http://www.jezykrosyjski.com.pl/ i spokojnie daję sobie radę.

Gość gość
Ja od października zaczynam filologie rosyjska na UAM w Poznaniu i próg punktowy nie jest wysoki . Jest podział przy składaniu papierow na studia na dwie grupy ze znajomością i bez jezyka rosyjskiego. Również jest filologia ang-ros z tym ze rosyjskiego jest tak mało ze dużej wiedzy się nie zdobędzie. Moja nauczycielka z lo studiowała ten kierunek i z rosyjskiego nic nie pamięta. Uważam ze jeśli jakakolwiek filologia odrazu trzeba postawić sobie bardzo wysoko poprzeczkę. Ja na szczęście mialam rozszerzony rosyjski w lo

Ja od 4 miesięcy jestem studentką filologii germańskiej w Lingwistycznej Szkole Wyższej w Warszawie. Miałam pewne obawy czy dam sobie radę ze względu na wysoki poziom. Jednak, mimo że poziom faktycznie jest wysoki to wykładowcy staja na głowie, by nam wszystko tłumaczyć. I jest faktycznie super :D