Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lucyna42

Mój syn jest nienormalny!!!!!!

Polecane posty

Gość Lucyna42

NIe jest jedynakiem ma 16 lat. Wczoraj siedział w domu gdzies do 16.00 ja poszłam do znajomych powiedziałam ze wróce poźno. No i gdzies oczywiscie wylazł. Ja wróciłam o 2 w nocy, myslałam ze on jest w pokoju i śpi to nawet nie chciałam zaglądac zeby go nie budzić. Zawsze budzi mnie głód nikotynowy około 6 rano, no to wstałam i paliłam papierosa, potem cos tam robiłam. Godzina 6.45 rano ja patzre a on wchodzi do domu pijaniutki ja sie na niego patrze on na mnie i wszedł do pokoju swojego. Mnie tam zatkało nawet nie umiełam słowa wykrztusic. Przespal sie do 11.00 wstał i tak wyglądała nasza rozmowa: -Gdzieś ty był? -A co cie to interesuje jak ty latasz to mi sie tłumaczysz?? -Kurwa ale ja mam swoje lata i nie wracam rano -Daj mi spokój, ludzie na świecie umierają a ty mi tu robisz borute o jakieś pierdoły Koniec.I co ja mam myśleć??

Gość ja myślę że zupełnie nie masz
kontaktu z własnym dzieckiem

Gość to wlasnie norma
typowe zachowanie nastolatka. Co nie znaczy, ze masz nie reagowac. Niech zgadne, sama go wychowujesz?

Gość hotline
wpierdolić mu za pijaństwo i tyle.

Gość Świetnie
a po cóż w Twoim drugim zdaniu ta "kurwa"...??? Syn nie jest nienormalny, to normalny nastolatek z masą nastoletnich problemów i mamuśką- która swoje problemy rozwiązuje z petem w ustach i "kurwą" w słownictwie...

Gość zle o tobie swiadczy
Sorry ale po 1.przeklinasz przy dziecku, po 2. widac, ze tylko od niego zadasz poprawnosci a nie rozmawiasz znim. Moze on czuje, ze sie nim nie zajmujesz, ze on nic Cie nie obchodzi? Moim zdaniem zabiega o Twoje zainteresowanie

Gość dlldldlllldld
Co masz myśleć? Masz, co wychowałaś. Taka z ciebie matka, to takie masz dzieko. "kurwa" w rozmowie z synem, kurzenie petów o 6 rano i zatruwanie nimi innych - to się nie dziw, że syn ma cię za nic.

Gość jak moglas powiedziec
do swojego dziecka "kurwa" a co na to ojciec?

Gość synek normalny
ale mama coś nie bardzo :D

Gość zle o tobie swiadczy
I jeszcze mowienie o wlasnym dziecku, ze jest nienormalny?????? To Ty sie nad soba zastanow!

Nic nie zrobisz, zacznij się przyzwyczajać... I polecam gadanie mu przez cały dzień (nie krzyczenie, tłumaczenie) że źle zrobił. Oleje Cie na 100% ale sobie to zapamięta. Co nie znaczy że tego nie będzie robił... Takie bez sensu. Ćwicze to na młodszym bracie od kilku lat także mówię z praktyki. Ewentualnie jeśli ma starsze rodzeństwo to je wyślij na pogaduszki z nim,bardziej da sobie coś powiedzieć, sama oczywiście tez nie odpuszczaj.

Ja tez mysle, ze to jakis blad popelniony w wychowaniu, z dzieckiem trzeba duzo rozmawiac... wiem, to bo mam prawie 16 letniego brata... zachowuje sie tak jak Twoj syn, rodzice sie nim nie interesuja, a jak juz to tylko zeby mu nabluzgac, ze matol i nieuk...

Ale tu wcale nie chodzi o tą "k...ę". Przecież to standart w polskim słownictwie. Chodzi o sam ton "rozmowy".

Niezapominajka...i właśnie tu tkwi sedno sprawy. 15 lat olewać, a później strasznie się dziwić i próbować zmieniać:(

Gość to wlasnie norma
Hmm..moim skromnym zdaniem, kontakt z dzieckiem nie ma tu nic do rzeczy. Nawet nie zdajecie sobie sprawy, jak niewiele maja tu do powiedzenia rodzice. 90% zalezy od temperamentu i charakteru dziecka. Ale jak mowie, trzeba reagowac. Inaczej stracisz szacunek.

Ale gadacie głupoty :o mój brat jest oczkiem w głowie rodziców i też wraca do domu pijany... Dorabiacie nie potrzebną filozofię do prostego opicia się przez nastolatka...

A ja jeszcze mysle, ze to kwestia towarzystwa... ludzi, z ktorymi przebywa dziecko. Jak sa chamscy i wulgarni, to syn bedzie podobnie sie zachowywal.. chocby dla szpanu...

Gość Świetnie
Lucyna się nie odzywa... to chyba prowokacja była, bo przecież przy takim podejściu do sprawy już by nam nawrzucała...

Gość A ja zawsze
jak czytam takie wypowiedzi to sie zastanawiam z jakich "hrabiowskich domow" pochodzicie.U was rodzice mowili "a" "e" bulke przez bibulke:-D a wy byliscie super grzeczni i fantastyczni.No szok normalnie:-D

Gość Lucyna42
Nie no ja mu pozwalam np wyjechac w góry (od nas 2 koniec polski) z kolegami na kilka tygodni przykładowno na wakacjach czy feriach dbam o niego ale ja bardzo duzo pracuje....w sumie po 13 godzin dziennie

Pewnie się kobiecie głupio zrobio tak na nią wszyscy naskoczyli...

Gość eeeeeeeeeeee tam
mój też :-p

Gość Lucyna42
Mąz alkoholik odszedl od nas starsi synowie sie wyprowadzili a ja mieszkam z nim....ale tak jak mowie mnie duzo w domu nie ma

Gość Świetnie
Pochodzę ze zwykłej rodziny, która - jak teraz widzę była niezwykła, nigdy nie słyszałam takich wulgarnych słów z ust rodziców w rozmowie ze mną, może nie mieli dla mnie zbyt dużo czasu, pracowali, ale zawsze mogłam wpaść do babci i pożalić się.