Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dqwdwdqwde

czy to prawde, ze małe dzieci niemowlaki umieraja od opryszczki?

Polecane posty

Gość dqwdwdqwde

od opryszczki wargowej, tak słyszałąm, ze jak małe dziecko ma opryszczke wargowa, to cholernie niebezpieczne i moze umrzec!??

Gość eddqwdewd
powiedzcie, ze to nieprwda!!

powiem tak- pierwszy raz o tym słyszę. być może chodzi o jakieś tam sporadyczne wypadki gdy od opryszczki zaczyna się stan zapalny a potem jakaś sepsa licho wie moja mała miała opryszczę nie raz i nie dwa i żyje i ma się dobrze nie jesteś pewna dzwoń do przychodni i pytaj ja zawsze jak nie jestem pewna to dzwonię i pytam- po prostu

Gość eddqwdewd
oki

Gość ja powiem tak
Ok. 40% noworodków umiera po wniknieciu do organizmu wirusa opryszczki. Wirus ten jest również baardzo niebezpieczny w okresie ciąży. W pierwszym trymestrze ciązę można poronić, jeśli do zakażenia dojdzie w póńnniejszych miesiącach ciąży ogromne ryzyko jest, że dziecko urodzi się z uszkodzonym układem nerwowym - porażenie mózgowe, itp. Dotyczy to nie tylko opryszczki wargowej ale i opryszczki narządów płciowych.

Gość eddqwdewd
ale ja nie mowie o noworodku, tylko o 3 miesiecznym dziecku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość oo raanyyy
vratizolin przy pierwszych objawach

Gość Po pierwsze nie pozwalaj
Nikomu calowac dziecka w usta nie oblizuj smoczka.ale widac ze juz po ptokach....