Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mandziaa

co na mdlosci?

Polecane posty

mam w domu mleczko o smaku miety w plastikowej butelce nie pamietam jak sie nazywa ale jest na klopoty zoladkowe czy lekarz moze cos przypisac a jak nie to co stosujecie?

nie radze nic brać bez porozumienia z lekarzem. ewentualnie leki homeopatyczne na chorobę lokomocyjną, lokomotiv. choć powiem szczerze u mnie one mdłości nasilały a nie uspokajały :( niestety musisz przeżyć! mi lekarka zabroniła brać jakichkolwiek leków bo wiadomo dziecko teraz jest najważniejsze.

Gość katia 84
A ja polecam migdaly, sama nie probowalam, bo miewam mdlosci rzadko i gdy juz sa to szybko sie wymiotami koncza, ale wycztytalam na jakims innym forum,ze pomagaja :) Mam nadzieje,ze sie sprawdza, bo to naturalna i smaczna ;) metoda:):)

Gość ojjjjjj mdłosci
ja miałam mdosci bardzo dłuuuuuuugo probowałam wszystkiego imbiru,miety,.. pomogła mi dopiero witamina B6

co mogę polecić...przede wszystkim dużo silnej woli i samozaparcia :) w końcu przejdą. o migdałach też słyszałam, ale mi nie pomogły. możesz spróbować jeść coś przed wstaniem z łóżka, np sucharka czy coś takiego i poleżeć potem z pół godziny. co prawda u mnie się nic nie sprawdziło, ale może u ciebie się sprawdzi :)

wygazowana cocacola... u mnie troche dzialalo, w przeciwienstwie do migdalow... ale prawda jest taka ze trzeba niestety przeczekac.

przede wszystkim na mdłości trzeba jesć. Musisz mieć przy sobie jakies biszkopciki, herbatniki czy coś i przegryzać co 10/15 minut. Poza tym - rano zanim wstaniesz nich mąz ci zrobi tosta, albo cokolwiek, żebys przekąsiła zanim wstaniesz z łózka - mi to bardzo pomogło. Oczywiście pomagają jeszcze płatki migdałów, kleik z siemienia lnianego - ale to jest niedobrze. Mi na pewno nie pomagała mięta- ona powoduje zwiększenie wydzielania kwasów żołądkowych i ja po mięcie oprócz mdłości miałam jeszcze zgage. Aha - no i mi pomagała jeszcze herbatka imbirowa. powodzenia

dzieki za rady... wlasnie zauwazylam,ze jak jestem glodna to mam mdlosci wiec jem czesciej ale mniej... herbatka imbirowa chyba nie przejdzie choc moze sprobuje naszczescie mam lekarza za 2 dni i moze cos poradzi zeby sie tak nie meczyc musze powiedziec,ze wczoraj w miare mialam spokoj puki cos przegryzalam... słuchajcie a ile trwaly te wasze mdlosci? bo nie ktore pisza,ze tylko 2 tyg a nie ktore,ze w ogole nie mialy a jeszcze sa takie co sie mecza prawie cala ciaze:O pytam bo mdlosci/wymioty to moja trauma i tego sie najbardziej obawialam w ciazy i juz bym chciala zeby czas minal i przeszlo:(

u mnie były od samego początku, jeszcze nie wiedziałam że to dzidzia szaleje :) aż do 13 tygodnia. nadal zdarzają się gorsze dni, ale już coraz rzadziej. wiem że nie pocieszyłam zbytnio, ale to wcale nie musi tak wyglądać :)

To zależy jak te mdłości wyglądają. Jeśli rzeczywiście jest bardzo źle, grozi ci odwodnienie itd to lekarz da ci Torecan, to są czopki na receptę. Ja osobiście probówałam wszystkiego i pomogła mi dopiero herbatka hipp dla kobiet w ciąży, dowiedziałam się potem że to głównie dzięki temu, że zawiera witaminę B6.

Aha i częste jedzenie, a raczej przegryzanie, ale coś lekkiego, biszkopty, tosty, owoce (szczególnie mandarynki), warzywa. Unikałam ciężkich rzeczy, tłustych, mocno przyprawianych. Dla pocieszenia, mdłości mijają, a w zamian pojawiają się inne dolegliwości, te z drugiego trymestru są najprzyjemnejsze, pierwsze kopniaczki, czkawka i inne.

dzieki:) zapytam pania doktor o wit B6 za 2 dni na wizycie okokoko.. a u ciebie kiedy minely mdlosci? jeszcze takie jak wczoraj to przezyje do 13tyg ale jak by sie nasililo albo wystapily wymioty to brrrrr jestem slaba na takie bodzce... tylko leze i sie uzalam nad wlasnym losem:O jak mnie kopnie dzidzia to pewnie zapomne o tym wszystkim:)

imbir,imbir,imbir-w kazdej postaci i chocby tylko do wąchania! TO CUDO serio!Wiem cos o tym,niestety:)

Jeśli to tylko mdłości, to wszystko ok :), nie jest źle. W którym tygodniu jesteś? U mnie minęły około 12-13 tygodnia. Nie pamietam dokładnie, ja czasem wolałam zwymiotować, mi było niedobrze cały dzień. Coś okropnego, ale przeszło :). Spróbuj sobie tej herbatki :).

ale wiesz co,bo trzeba sobie łyzeczke sproszkowanego imbirku zagotowac w szklance wody,pogotowac ze dwire minuty,dodac łyzeczke miodu dla smaku,bo nie idzie upic taka siekiera no i potem małymi łyczkami pic dosyc goracy jeszcze

ja miałam mdłości w 7 tygodniu ciązy, ale ustąpiły. Jeszcze mi się przypomniało, że faktycznie jadłam mnóstwo mandarynek- moze to tez pomagało? I nie mogłam za duzo mięcha, zresztą teraz jestem w 31 tygodniu i jakoś to mięso dalej mi nie wchodzi.

Witam, na mdłości polecam częstsze spożywanie lekkostrawnych posilkow i picie wiekszych ilosci wody. rano, sniadanie zjesc w łożku i chwile odpoczac. mi to bardzo pomogło. jestem w 10 tc, a mdłości mialam tylko od 7 do 9 tc. Juz mam spokuj :) duzo wypoczywajcie, to rowniez pomaga. Pozdrawiam wszystkie mamusie

aha, jeszcze radze unikac ciezkich, smazonych potraw, mocno przyprawionych dan i uzywek ( kawa, mocna herbata, cola) poniewaz to wzmaga mdlosci ;)

mdlosci przerodzily sie dzis w wymioty:( caly dzien wymiotuje buuuu ile bede sie meczyla:((((

Gość PrzyszlaMama23
ja jestem w 11 tygodniu i nie mam juz mdlosci.Mialam wczesniej ale przed wstaniem zjadlam sucharka uwaga nie pij nic nadcho tylko ten sucharek i polez jeszcze w lozku to uspokoi zoladek sucharki maja jod i chyba on pomaga na wymioty potem zaczelam przyjmowac witaminy dla kobiet w ciazy nazywaja sie femibion ale polska nazwa to feminatal jak sie nie myle i one maja tez jod i witaminy wszytskie z grupy b wiec wogole juz nei wymiotuje .bierze sie je od poczatku ciazy do 12 tygodnia potem zmieniasz na inne z dha ktore bierze sie do konca karmienia ciaza polecam