Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarna internautka

do ciężarnych, które mają wrażenie że omija je szałmacierzyństwa

Polecane posty

Witam wszystkie ciężarne. Zwracam się do Was bo zaczęłam ostatnio powątpiewac w instynkt macierzyński. Moja ciąża jest nieplanowana. Postaram sie jednak zadbać o to dziecko najlepiej jak potrafię. W dodatku mam przy sobie chłopaka który bardzo sie stara i dba o mnie z całych sił. Czuje jednak, że powinnam podchodzic do tej ciaży tak jak inne przyszłe matki. tzn. przeżywać każdy ruch maleństwa, biegać po sklepach z ciuszkami, zastanawiac sie wciaz jaka to plec w jakim szpitalu urodze, czym lepiej karmic piersia czy z butelki itd. Ja jednak w ogóle się nad takimi sprawami nie zastanawiam i trochę mnie to przeraża bo może zawsze będę taką wyrodna matka;( ????? Czy któraś z Was jest lub była w podobnej sytuacji??? czułabym się lepiej wiedząc że nie jestem osamotniona w tej kwestii;)

Gość taka jedna mamcia
ciąża była dla mnie męcząca psychicznie, dziecko nieplanowane ale chciane (miało być później). Po sklepach chodziłam ale z umiarem. Każda wizyta u gina mnie wkurzała bo nie cierpię jak mnie ktoś obcy obmacuje... Do ostatnich dni nie wiedziałam czy będę kochać... Teraz kocham na śmierć i życie! Pełna euforia! I tak sobie myślę że w ciaży nie zdawałam sobie sprawy że we mnie jest mały człowiek. Teraz inaczej patrzę na ciężarne.

Gość koleżanka75
mam już czwórkę dzieci i nigdy nie miałam tzw. szału. Nie latałam po sklepach, nie podniecałam się każdym ruchem czy czkawką dziecka brzuchu, nie robiłam z siebie wielkiej matki Polki. Jestem kobietą z głową na karku, twardo stąpającą po ziemi i nie uważam się za gorszą od tych, które szaleją na punkcie swojej ciąży. Ciąża to niełatwy dla kobiety okres i nie ma co się tym stanem tak zachwycać.

Na pewno nie jesteś sama :D Może podchodzić zdrowo do tych spraw??? To że Ciebie nie rozczulają pewne sprawy nie znaczy że będziesz wyrodną matką :) Moja ciąża była planowana owszem przyjemnie było poczuć ruchy dziecka ale nie zadręczałam tym każdej osoby w moim otoczeniu,nie świrowałam z ciuszkami (owszem są ładne) ale po co się podniecać nimi przy każdym spacerze po sklepach? i takich rzeczy z codziennego dnia było mnóstwo.Tak więc źle na pewno z Tobą nie jest :) A jak jest teraz? Kocham swoje dziecko na życie,zrobiłabym dla synka wszystko.Ale również mam mnóstwo miłości dla męża,rodziców.Na pewno nie jestem Matką -Polką bo również myślę o swoich marzeniach,pragnieniach.Ale potworem też nei jestem :P:)

ciężarna internautko skoro ciążą nie jest dla \\Ciebie takim ogromnym darem i szczesciem,to trudno bys sztucznie rozdmuchiwała w sobie instynkt macierzynski:) ale uwierz mi, wszystko dobrze,bo usiadłas do komputera,poszukałas jakiegos forum dla mam i ciężarówek i to jest TWOJ OSOBISTY \'SZAŁ MACIERZYNSTWA\" własnie:) Ktos inny kupi nastepne body,a Ty drążysz się od srodka.Nic Cie zatem wg mnie nie omija a, na zakupy przyjdzie czas:) I wybor szpitala,imienia itpPOzdrawiam:)

Dzieki!:) właśnie to chciałam usłyszec, że gdy urodzę będę je już kochac tak jak nalezy.bo jak narazie to naprawde czuję sie paskudnie patrząc na inne rozpromienione kobietki w ciązy które licza dni do porodu. pozdrawiam i jeszcze raz dziekuję z Wasze odpowiedzi:)

mnie osobiście zawsze irytowały ciężarne, które głaskały się po brzuchu z rozanielonym uśmiechem :D ciąża to ciąża a nie jakiś stan nirwany ;) no ale każdy ma inaczej

Gość kkikikikkkkk
Ja tez miewałam kryzysy,szczególnie gdzy dziecko mocno kopało albo gdy musiałam sobie tego czy tamtego odmawiać.Mimo,ze jestem akywną osobą to niestey w ciązy nie chciało mi się nic robic.Miałam totalnego lenia.