Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mala99

Dziwne objawy

Polecane posty

Gość Mala99

Hej nie wiem co mi jest.... Nie chce wyjśc na hipochondryka ale ostatnio nie czuje sie za dobrze... Za bardzo sie emocjonuje praktycznie nie umiem sobie poradzic ze swoimi emocjami, nie mam okresu, czesto boli mnie glowa, mam zawroty, drzenie rąk, czesto boje sie czegos choc nie mam powodu.... Do tego czeste chandry. Ja już nie wiem czy sobie wymyslam czy cos nie tak ze mną jest...

Gość ollllllllka
klasyczne objawy nerwicy i to nie jest złośliwe z mojej strony.Sama mam nerwice,zaczynalo sie identycznie:/

Gość ollllllllka
i nie móiwę o nerwicy hipochondrycznej ale o nerwicy lękowej

Gość ollllllllka
ale zrób podstawowe badania tarczycy,czasami jeszcze tarczyca daje objawy nerwicowe.

Gość ollllllllka
ja przed diagnostyką nerwicy własnie kiedy były poczatki miałam serię badań miedzy innymi własnie tarczycy.

Gość ollllllllka
doaodm jeszcze że ludzie mówią o nerwicy własnie w kontekstach śmiesznosci,kawału,ale wierz mi rozwinięta nerwica daje popalic.

Gość Majka99
A gdzie można szukać pomocy?...:(

Gość wirujące postaci magii
witam w klubie..takie same objawy mam.. ale dochodza do tego schizy.. :/

moze nie schizy a przewidzenia

Gość Avengeus
tu trzeba wódki

co do wodki dodam ze ja nie pije,nie pale, i nic nie biore..

Gość MF stress
Zacznij oddychać holotropowo i wkońcu sama przejrzysz na oczy czego się obawiasz, jaki w Tobie lęk siedzi i niepokój. Poznasz przyczynę.

Gość hipochondryczka...
Ja mam podobnie, tyle że u mnie to już nieomal hipochondria :( Dochodzi do tego, że kocham komputery, bo bezcielesne (spalony drucik można wymienić). Uspokajam się tylko wtedy, kiedy pracuję :(

Gość ollllllllka
pomocy trzeba szukać najlepiej niestety u psychiatry(dobrego psychiatry),on dokładnie zdiagnozuje i wysle na psychoterapie.W poczatkowym stadium nerwicy starczy terapia,później jak lęki zaczynają być nieznosne trzeba wprowadzic leki,bo się nie da żyć.Czesto przyplątuje sie potem depresja,wiec trzeba to łapać jak najszybciej.Dlatego ważne aby psychiatra poczatkowo ocenił na jakim etapie choroby jest człowiek. do wirujace postaci magii:) wiesz w nerwicy generalnie nie ma wytworów w postaci omamów,bywają jednak np odczucia ze coś sie ruszyło ,tak patrzac kontem oka.Tyle ze rzeczywiscie bywa to np ruchfiranki,a przy nerwicy w trakcie napadu lęku mamy wyostrziny wzrok isłuch i to co było oczywioste i nie zwracalismy na to uwagi,w tym własnie przykładowa ruszajaca sie firanka wywołuje w nas niepokój i odbieramy to jako ewentualnie przewidzenie. Inne "widzenia" nie wchodza w diagnozę nerwicy.

Gość hipochondryczka...
ollllllllka --> no stan subdepresyjny już miałam, i na lekach byłam. Ale wtedy to było jednak coś w inny deseń. Zresztą może powinnam zejść z topiku, skoro Wy piszecie o nerwicy...

Gość fullhame
kurde, po przeczytaniu tego tematu, też mam jakieś dziwne uczucie lęku, nogi mi się jakby trzęsą (coś w stylu tremy i strachu), zaraziliście mnie!

Gość hipochondryczka...
spokojnie, to tylko trzęsionka (patrz: "Śniadanie u Tifanny'ego" ;)

Gość ollllllllka
trzeba pamietać ze takie odczuwanie lęku,niepokoju silnego trwa naprawde krótko chociaż człowiekowi wydaje sie że to wiecznosć.Czesto sami w jego trakcie dodatkowo się nakrecamy.U mnie było tak,zabbiło mocniej serduszko,moje myśoli leciały do tego że mam zawał,niepokój narastał i za chwilę juz nie mogłam oddychać,potem móiłam meżowi ze umieram;) a po chwili przechodziło. Pisze teraz o szczególnym typie nerwicy konkretnie o zespole lęku napadowego(odczuwanie bardzo silnego lęku ,napady pojawiają się pozornie niezaleznie od okolicznosci).Jest kilka typów nerwic czyli zaburzeń lękowych,jedyn cecha wspólna jest lęk i rózne jego postaci.Mozna odczuwać "tylko" mdłości,rozbicie,doły psychiczne,niepokój,a inni mogą odczuwac "zawał serca" itd...odczucia wiecznej grypy...objawów jest mnóstwo.

Gość diagnoza niesiołówka
niestety nieuleczalna :o

Gość ollllllllka
do hipochondryczka:) nie uciekaj nam z topicu:) szczególnie ze nerwica często współistnieje z stanami depresyjnymi i depresja.W depresji też występować może lęk,wiec napewno wiesz przynajmniej troszke o czym piszemy:)

Gość hipochondryczka...
Dołki psychiczne i tzw. schizy mam często, chyba że pracuję... bo przy robocie (lubię moją pracę) muszę się skupić i zapominam o emocjach i o ciele. Tyle że dochodzi do tego, że biorę sobie kupę pracy na łeb, żeby lepiej się czuć. I boję się, że się nie wyrobię.

Gość hipochondryczka...
ollllllllka --> dzięki za zachętę do pozostania :)

Gość ollllllllka
a u mnei waŁSNIE jest gorzej bo kurcze cieżko mi sie skupic na pracy:(

Gość ollllllllka
:)

Gość ollllllllka
w akżdym razie ja jakoś żyje pomimo nerwicy,lekarz bardzo mi pomógł i antydepresantyu,ale było ze mną xle:(

Gość hipochondryczka...
Ha! Czyli można powiedzieć, że mam trochę fartu ;) ollllllllka, ale widzisz, ja za to mam problemy z czasem wolnym. Boję się jeść w barach typu chińczyk, bo nie mogę przestać myśleć o tym, co jest w jedzeniu. Cały czas mam wrażenie, że coś mi wpadło do oka/ucha/przełyku (niepotrzebne skreślić). Ta schiza przekłada się oczywiście na to, że jestem sama, bo kto by ze mną wytrzymał!

Gość ollllllllka
dobra ja mykam spac,moze jutro się spotkamy na topicu?:) fajnie by było pogadac jak sobie z tymi badziewiami radzimy:) Życze miłego i spokojnego snu:)

Gość ollllllllka
o hipochondryczko też to przerabiałam:)

Gość hipochondryczka...
ollllllllka, wpadnij tu jeszcze koniecznie! A na razie - dobranoc :)

Gość ollllllllka
potem samo przeszło na inny lęk:) ale chyba już przebrnęłam przez większosć możliwych lęków,chyba moja łepetyna nie zdoła wiecej wymyśleć aby mnie straszyć:) a tak na serio to starałam sie wszystkie odczucia ignorować.Zauważ ze jak przetrzymasz z lękiem kilka minut lęk się zmniejsza,o ile przestaniesz zwracać na niego uwagę.Ja czasami jak nagle robi mi się słabo ,bo tak na mnie działa nerwica zaczynam się z tego smiać chociaż miewam już czarno przed oczami.Od czasu kiedy zaczełam tak to traktowac,lęk zaczął całkowicie znikać.Spróbuj:)