KlauDDynka69 0 Napisano Lipiec 23, 2008 Witam! Jakie badania powinnam zrobić przed przepisaniem tabletek antykoncepcyjnych. Badania chcę zrobić wcześniej a gdy będę już mieć wyniki pójdę do ginekologa w ten sposób uniknę dwa razy zapłaty za wizytę no i uprzedzę lekarza jakby chciał wypisać bez badań. Tabletki chcę ze względu na antykoncepcję + bolesne nieregularne miesiączki + napięcie przed miesiączkowe już dwa tygodnie wcześniej. Wyczytałam że powinnam zrobić: * FSH * LH * Estrogeny, progesteron i testosteron * Płytki krwi * Fibrynogen (czynnik krzepnięcia) * INR - też krzepnięcie * AT III coś jeszcze?? Ewentualnie czy jest tu jakaś kobietka, która miała problemy z jajowodami i jajnikami i też z tego powodu bierze tabletki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość próby wątrobowe na I miejscu Napisano Lipiec 23, 2008 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Lipiec 23, 2008 Ok, a jeszcze coś oprócz tego? Czytałam coś o cytologi i USG ale to na miejscu najwyżej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wątrobowe Napisano Lipiec 23, 2008 Mnie lekarz zlecił tylko próby wątrobowe i testosteron. Nie wiem jak estrogeny i progesteron, przecież w każdej fazie cyklu mogą być inne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość amamamamamam Napisano Lipiec 23, 2008 fsh, lh, estrog, progest - niepotrzebne, ewentualnie testosteron , inr, płytki , antytrombina III, fibrynogen, aspat, alat, mozna tez PT, APTT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Lipiec 23, 2008 Dzięki za odp. Te 4 ostatnie to co to jest? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Lipiec 23, 2008 Ok już wiem a te fsh, lh, testosteron i estrogeny powinnam robić chyba w jakimś określonym przedziale dni w cyklu tak?? Tylko w jakim?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Lipiec 23, 2008 up... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość trójglicerydy Napisano Lipiec 23, 2008 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Lipiec 23, 2008 oj ale ja się pytam kiedy mam zrobić to lh,fsh i hormony? W jakim przedziale dni w cyklu mam zrobić te badania?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Lipiec 27, 2008 Kurczę bardzo proszę o odpowiedz?? Kiedy mam wykonać te badania tzn hormony i lh, fsh?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach