Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Problem mam

Dzięki NK dowiedziałam się,ze mam siostrę

Polecane posty

Cały czas zyłam w świdomosci,ze jestem jedynaczką.... Az tu na NK odezwała się dziewczyna,która najprawdopodobniej jest wnuczką mojego ojca..... Jestem w szoku.... Z jednej strony cieszę sie,bo zawsze bolało mnie to,że jestem sama.... z drugiej...pełna obaw...Powiedziec coś o tym ojcu...?

Gość Smierdzace kapcie z irlandii
to jak wnuczka to sie nie martw, to nie mzoe byc sis

Gość najpierw sie upewnij
a z ojcem mow delikatrnie, bo nie wiadomo, co mama na to.

Gość ksiezniczka ozi na bogato 2
kapcie co Ty piszesz dlaczego nie moze? cork rzekomej siory

Własnie....Ta dziewczyna-wnuczka to córka prawdopodobnej córki mojego ojca,czyli moja siostrzenica.... Wiem,że jeśli rozmowa z ojcem,to delikatnie,tym bardziej,że jest juz starszym,nie całkiem zdrowym człowiekiem (jest po bypassach) Jeszcze nie wiem,ile ta kobieta (niby siostra) ma lat...czekam na odpowiedź

Gość a terrazz jjaaa
Ja myślę, że Twój ojciec może wiedzieć więcej niż Ty, tylko udaje, że nie wie ;)

Życie mojego taty przed moim urodzeniem zawsze było dla mnie wielką niewiadomą... Nie znam nikogo z jego strony... Kiedys był u mnie i pokazywałam mu NK,że jest tam parę osób o tym samym nazwisku,z jego stron...Ale nie rozmawialismy dokładniej na ten temat... Wiem,że jego ojciec zostawił mamę z dziecmi...nie drążyłam tematu,bo uwazałam za zbyt bolesny...

Gość yhu yhu
a może ona kłamie

no,niby to też możliwe...ale podała mi datę urodzenia mojego taty i parę faktów,które też się zgadzają....

Niewazne czy podała daty i fakty.Bądź ostrożna. Akt urodzenia i pozniej rozmowa z ojcem;)

Oczywiście,z tym aktem urodzenia-macie rację. Ale co mogłoby nia powodowac,żeby zmyślac? Nie jesteśmy bogaci :)

Źle zrozumiałam pierwszą informację...To córka syna mojego ojca,czyli mam brata :) starszego :)

Nie wiem,czy i jak rozmawiac o tym z tatą.... Nigdy nie rozmawialismy ze sobą tak szczerze,od serca...Mimo,ze mam z rodzicami dobry kontakt,to nie było takiej bliskości między nami.... Moze skontaktowac się z tymi ludźmi-bratem i jego rodziną bez wiedzy ojca...? Ale podejrzewam,że oni też chcieliby go poznac..... Echhhh..........

Gość yhu yhu

Gość buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Gość a mnie odnalazła
siostra. Ze związku ojca sprzed mmałżeństwem z moją matka. Ojca nie mogę zapytacż nie zyje. No cóż - samo życie. Ile jeszcze niespodzanek nasz czeka?

No,to podobnie...tyle,że mój ojciec żyje.... Pytałas ją o jakies \"namacalne\" dowody-akt urodzenia itp.? W jaki sposób? Wprost?

A Twoja mama? Wiedziała wcześniej o tym związku? Powiedziałas,że Cię odnalazła? Masz kontakt z tą siostrą?

Gość a mnie odnalazła
Właściwie to został odnaleziony mój brat. Tak, mama wiedziala. Ale ani ona ani ojciec nigdy nie powiedzieli nam słowa na ten temat. My z bratem jako dzieci odkryliśmy tą tajemnice i wiedzieliśmy ,że taki fakt miał miejsce. Ale żadne z nas się tym nie interesowało. A teraz podobno mój brat utrzymuje jakiś kontakt , mieli sie podobno nawet spotkać.. Ja się odciełam, bo choć napisałam do niej na NK pozdrowienia, to nie odpisała. Moze szukała brata a nie siostry? Przestałam się tym zajmować i przejmować. Mam swoje życie i swoje problemy. Nadmieniam ,że mam już trochę po 40.

Gość mis pryszczatek
nk potrafi zaskoczyć:-) do mnie sie odezwał mój brat - syn mojego ojca z drugiego małżeństwa ja nie kontaktuję sie z ojcem ponad 20 lat mój ojciec nie szukał kontaktu, a brat owszem :-)

Całe życie byłam jedynaczką i było mi z tym źle...może to moja nadgorliwosc,ale zależałoby mi na kontakcie,jeśli to prawda...

Gość mis pryszczatek
nie ma powodu bac sie reakcji ojca tak mi się wydaję:-) zapytaj go, pokaż co odkryłaś... co Ci szkodzi? najwyżej będziesz miała jeszcze jedną kartkę świateczna do wysłania :-P