Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka se jednynaczka

owulacja

Polecane posty

Gość taka se jednynaczka

Mam pytanie od 4 miesiecy staram sie o dziecko . Tylko nie wiem czy mam owulacje bo z tego co wyczytalam to sluz w tym dniu powinien byc przezroczysty . A ja nigdy nie mam przezroczystego tylko biały . Jakie sa sposoby zeby sie dowiedziec czy ma sie dni płodne czy nie ?? Słyszalam o testach owulacyjnych

Gość a o ginekologu słyszałaś
sluz ma być taki ciągliwy jak białko jajka idź do lekarza - to nie boli

Witaj Nie jestem ekspertem w tych sprawach ale mysle ze jest to mozliwe. Ja tez nie obserwuje u siebie sluzu typowo płodnego a jednak w ciaze zaszłam. Zaszłam w 3 miesiacu staran. Teraz znow sie staram gdyz poroniłam. Połozna mowiła ze niektore kobiety tak maja ze maja inny rodzaj sluzu. Tzn ja mam tak ze mam zawsze jakas wydzieline i nie jest to standardowy sluz. Trzeba go dobrze obserwowac gdyz kazda jego zmiana w kolorze czy konsystencji to moze byc własnie ten sluz plodny. Nie mowie ze u ciebie tak jest. Przytaczam tylko swoj wlasny przyklad. Mysle ze najlepiej dla ciebie byłoby mierzyc temperature. Jezeli ona wzrosnie tzn zauwazysz u siebie II fazy cyklu znaczy ze owulacja u ciebie wystepuje. Jezeli tego nie zauwazysz radze wybrac sie do lekarza.