Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

izis888

Kto na 2010??

Polecane posty

Gość syllwia04092010
Oleum- jestem z okolic Nowego Sącza. wiec wydaje mi sie ze góralska kapela nikogo nie zdziwi, w końcu troszke coś z tych górali mam:)

/ Laura189 / chyba jeszcze zadna z nas nie mysli o przymiarkach sukni bo to na 4 miesiace przed slubhem powinno sie cos dzialac w tej sprawie a nie rok wczesniej, akie moje zdanie, chyba ze xle zrozumialam to cfo chcialas napisac :D

Laura189-> ja tez jestem chuda jak patyk :D pomimo tego ze przezostatni rok przytylam 10kilo... (nie, niejestem ani bulimiczka ani anorektyczka), po prostu tak mam ;) a i tak boje sie jak ta sukienka na mnie bedzie wygladac ;( a masz juz sukienke wybrana???? ja mysle ze sukienke bede wybierac gdzies w okolicach zimy-grudzien, styczen, wydaje mi sie ze to jest tak w sam raz, jesli chodzi o jakies poprawki i przymiarki.

Gość Laura189
Nie jeszcze nie wybralam sukni i tak pewnie w okolicach jesieni, zimy bedę to robic ale tez dlatego, że suknie są wtedy przeceniane o 2000 tys. zlotych nawet te same ktore teraz są po 3, 4 tys. co do mojej wagi to przez ostatni rok schudlam 10kg i nie moge na siebie patrzec a jak ktoś jeszcze mi dogryzie, ze suknia będzie na mnie wisieć to jeszcze większego doła załapuje...no ale może coś z soba zrobie...na szczęście przyszly mąż mówi, ze mu się podobam i to najważniejsze

ja mam slub w kwietniu wiec tak w listopadzie rusze do krawcowej zapytać ile będzie kosztować uszycie mojej wymarzonej sukieneczki :) wszystkie inne dodatki mam już znalezione .... przynajmniej wiekszosc, więc kwestia tylko czasowo jak to rozlozyc:)

Ja jakos bardzo chuda nie jestem, waze 58kg przy wzroscie 168. Ale piersiami to mnie natura nie obdazyła niestety. Sa małe i tak sie zastanawiam jaki stanik wybrac pod kiecke. Napewno jakis usztywniany. Oj tam dziewczyny najwazniejsze jest to ze sie podobamy naszym facetom:)

no wlasnie.. czym my sie przejmujemy.. czy za gruba czy za chuda, ale to wlasnie my wychodzimy za mąż no nie :D a jeśli tylko podobamy sie naszym mężczyznom to chyba wszystko gra :D wiecie co, powiem wam ze stwieerdzilam ze teraz wole zająć się takimi pierdołami jak zawieszki na butelki czy wkładki do ciasta bo czy będę miec poźniej do tego głowe ?:D jade dzisiaj zobaczyc papier bo mam znajomych w drukarni ktorzy to drukna za free :D tylko papier potrzebny :) chce mieć takie rzeczy zrobione wczesniej, jak podziękowania dla rodziców czy dyplomy dla świadków żeby poźniej miec spokojna główe.. wrzuce w szafe i będzie leżeć... chyba mi całkiem odwaliło... moj P mówi że przesadzam a to On poźniej bedzie mi dziękować że takie rzeczy zrobilismy wcześniej :D

syllwia04092010 no to jestes kojena panna mloda z okolic sacza :) myaja tez jest z tamtych stron :) i ja tez niedaleko od Was :)

Gość maanda
heh a to moze i gruba nie jestem, ale jakaś taka nieproporcjopnalna"-( na bank będę musiała gatki trzymające brzuszek w ryzach zakupić, bo jak coś zjem to oponka jak 4 miesiąc ciąży... dobrze, że to kwiecień, to nie powinno być upałów, więc się mogę naubierać:-) crazy green eye: my z jednego miesiąca i też tak koło paźzdiernika/listopada planuję po suknie się wybrać. Tylko ja będę szukała we Wrocławiu, bo u mnie w mieście dziadostwo, a u mojego, tam gdzie ślub, jeszcze większe. Dziś słyszałam, że w Rzgowie koło Pabianic mają całe hale wypełnione sukniami ślubnymi, więc może tam się też wybiorę. Tylko ja myślałam, żeby może wypożyczyć,o ile się da przy moich gabarytach... Poczytałam i widzę, że całkiem do tyłu jesteśmy. Mam tylko salę i orkiestrę ( i byłam happy, że to już dużo )"-) Muszę swojego do kościoła wysłać niech się wypyta księdza co i jak, i czy w ogóle zrobi, bo jego kuzyna w zeszłym roku nawet na plebanie nie wpuścił, bo go w kościele nie widział. Oni, tak jak my, od lat za granicą mieszkają,więc cieżko co tydzień na nabożeństwo przybywać... Jak nie to poszukamy w centrum, gdzie ksiądz bierze co łaska!! Serio- nabożeństwa są przecież nieodpłatne, więc nie wiem skąd te kwoty??? Coś dać trzeba, no ale tyle na ile nas stać, a nie według cennika.. Czarna mafia i tyle!!

Gość maanda
crazy-> jakie dyplomy dla świadków??? a podziękowanie dla rodziców, też coś wielkiego robicie?? My jesteśmy przeciwnikami łzawych piosenek typu Cudownych rodziców... i kółeczek, gdzie wszyscy zasmarkani od łez idą gąsienicą jeden za drugim... Dlatego wybieramy "Walczyk dla rodziców"( chyba bayerfull ) i pewnie bez kółeczka się nie obędzie, ale przynajmniej nikt płakać nie powinien bo żywa melodia!! A co dalej to nie wiemy jeszcze...

czesc :) Moj narzeczony zjezdzil dzis hurtownie pospisywal ceny wodek i znalezlismy najtansza :) W poniedzialek kupujemy alkohol :) w kazdej hurtowni mowili, ze od 1 lipca dosc mocno wzrasta cene alkoholu i papierosow, dlatego teraz jest szl kupowania na wesela itd. :D :D Teraz zastanawiamy sie nad Wyborowa i Sobieskim ( ja jestem za Sobieskim ) :) a w poniedzialek kupujemy :)

/ maanda / ja jestem ze śląska... 40 ok od częstochowy sobie mieszkam... a sama nie wiem gdzie sie wybrac po suknie dlatego wybieram opcje krawcowej a jest tu kilka fajnych kobitek.. :) co do podziękowań dla rodziców to sama nie wiem jak to rozegrać bo u mnie jest tylko tata a chcielismy takie szklane statuetki i pewnie kosz kwiatów czy cos w tym stylu.a ja to pewnie i tak bee płakać jak bóbr bo tej najważniejszej nie będzie... . a dla świadków w sensie dla starszych drużbów,takie dyplomy, teraz fajne są na allegro i w takich sklepach z dodatkami ślubnymi tez sie znajdzie..

/ oleum/ bardzo cenna informacja o tym wzroście cen alkoholu.. chyba tez bede musiała u nas sie wybrac.. ja to myślałam jeszcze żeby jechać do selgrosa mamy w Katowicach , bo podobno w makro ceny tez nie sa juz z byt niskie...

wlasnie slyszalam, ze w tego typu sklepach np. Tesco, makro itd. ceny sa jeszcze hurtowe i tez sie oplaca kupowac :) tak czy tak sa juz wysokie i beda jeszcze wyzsze, w kazdej hurtowni tak mowili

a dla ciekawych: Wyborowa 19,60 zl Sobieski 18,05 zl To sa ceny juz z najtanszej hurtowni !! mam jeszcze ceny innych jak ktos bedzie ciekawy to napisze :)

widze, ze musze sie naprawdw wybrac, może nawet jutro.. a napewno jak najszybciej... i dam wam znac jakie ceny są u mnie w hurtowniach . . bo czasem jest to tez zalezne od rejonu..

Tak dokladnie. Moze u Ciebie bedzie taniej :) a o jakiej wodce myslicie???

powiem ci szczerze , że w sumie nie wiemy, ale napewno nie będzie to Bols czy zoładkowa delux czy jakas taka... bo to dwie najgorsze wódki na świecie... moze wlasnie wyborowa albo krakus eh . . sama juz nie wiem..

Bols mi sie wydaje byc dobra wodka :P ( 20,45 zl) :), a Zoladkowa de lux rzeczywiscie chyba nie za dobra ( 16,02 zl ), ale jeden przedstawiciel powiedzial, ze robi coraz wieksza furore na weselach :D

HEj Prawie lato a ja przeziebiona jestem, w dodatku nauka i sesja mnie dobijaja, tak mi sie nie chce uczyc, ze szok ale musze sie zmobilizowac, nie chce miec poprawek we wrzesniu. A jak tam u Was z nauka, juz jestescie po sesjach? My tez rozgladamy sie za alkoholem, kupujemy Maximusa ale nie wiem czy zdazymy do konca czerwca ale jak mowicie, ze maja podrozec to musimy sie sprezyc.

a jak liczycie alkohol? my 1,5 litra na pare i przy 150 oosobach kupujemy 225 butelek+25 w zapasie, czyli 250. Wesele z poprawinami i u nas jest tak, ze niektorym sie daje wodke jak wychodza.

My liczymy 0,5 na osobe. Z tego co wiem to z poprawinami liczy sie 0,7 na osobe :D plus jakies bramy, konkursy i dla gosci. Chociaz co do tych flaszek dla gosci, to nie jestem w pelni przekonana. Kiniam ja mojemu wypisalam rozne rodzaje wodek na kartce, zeby podali nam ceny i jak w jednej hurtowni zobaczyli Maxiumusa to powiedzieli, ze to najwiekszy syf i zeby tego absolutnie nie kupowac :o takze nie wiem jak to z tym jest

/ kiniam85 / My mamy jednodniowe i liczymy na osobe 0.5 osob okolo 110 , na ywjscie dla chrzestnych czy najblizszych ciotek czy wujkow, kupimy pewnie cos okolo 200 butelek albo troszke ponad, bo u mnie juz zapowiedziane ze z osiedla mnie tak szybko i łatwo nie wypuszczą... plus do pracy okolo 20 butelek na panieński.. to troszke mi potrzeba... no i oczywiscie na korone tez troche , wiec hyba kupimy jednak 250 jak to teraz przekalkulowałam hehe :D

zastanawialismy sie jeszcze nad panem tadeuszem, polska albo finlandia. Kurde, to mnie teraz zaskoczylas... A mowili dlaczego Maximus to najwiekszy syf?

Koles sie zaczal smiac, ze w ogole o niej myslelismy :o powiedzial, ze syf i tyle :D O polska nie pytalismy a finlandia i tadek poszly do gory :o zaskoczyly mnie ceny tych wodek.

dziwne troche, bo jest dosc droga i raczej duzo ludzi ja kupuje.Pomyslimy jeszcze.

Gość ko
czesc wszystkim muszze sie wyzalic a jest to j=na razie jedyne forum ktore otworzyłąm na kafe i było aktualne mam miesiac i 5 dni do slubu niby wszystko zalatwione a to czekanie jest nie do zniesienia juz czekamy i planujemy prawie dwa lata ta super impreze i ja juz mam dosc jesli ktos chce mojej rady lepiej sonbbie wyszytko zaplanowac i wykonac w terminie szybkim teraz po namysle doszkam do wniosku ze trzeba byylo zaraz po zareczynach ( tak jak tatko mowił i zalecał) pobrac sie w tym samym roku za jakies 3 miesiace tylko ze w tedy wydawalo mi sie to strasznie glupie bo mamy czas kasa i te inne sprawy a taka jest prawda ze jak ma byc tak bedzie i jak sie czlowiek zdecyduje na za 3 miesiace to to samo jest w stanie osiagnac co i w dwa lata przepraszam i dzieki ze moge sie wyjecxzyc pozdrawiam i zycze milych przygotowan i wiecej niz ja cierpliwosci