Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie jak w temacie

Kondom

Polecane posty

Gość pytanie jak w temacie

Mam pytanie W jakim przypadku pęka guma? Gdy jest za mała czy za duża? Co zrobić, by nie zajść w ciążę w przypadku gdy ona pęknie. W jakim przypadku guma spada z penisa? Dzieki za odp.

Gość vallid
Nie może być noszona przez faceta w kieszeni miesiącami :)...ma być NOWA...to najważniejsze!Świeżo zakupiona...wtedy jest b. wytrzymała. Zsuwa się wtedy jak penis jest śliski,kiedy facet na początku suwa sobie w pochwie bez...a potem zakłada.Penis ma być suchy przed założeniem gumki! To wszystko.

Gość koneser 75C
Gdy jest "przeterminowana". Lub składowana w zmiennej temperaturze, na słońcu, wilgoci lub innych niesprzyjających warunkach. Nie kupuj tych produkowanych na ukrainie, w chinach, lub z napisem "biedronka" :)

Prezerwatywa może pęknąć gdy w jej zbiorniczku (części końcowej przeznaczonej na nasienie) pozostanie powietrze. Dlatego też producenci zalecają aby zakładając prezerwatywę, trzymać owy zbiornicek ściśnięty palcami. Zsunięciu się lub pęknięciu prezerwatywy sprzyja użycie jej w sposób inny niż stosunek dopochwowy (tak mile na opakowaniu Durex Elite). Ponad to oczywiste jest że prezerwatywa zsunie się w przypadku gdy jest ona zbyt duża w stosunku do twojego penisa - czyli zbyt luźna. Moi poprzednicy słusznie zauważyli że należy też zwrócić uwagę na termin ważności. To Pan Bóg was wszystkich błogosławi.

Gość teregol
a nam pekla bo zle zalozylismy :] ale pekla na samym poczatku uzytkowania wiec zadnych konsekwencji nie bylo

W moim ostatnim poście, zamiast "mile" powinno być "pisze". Zapomniałem też odpowiedzieć na jeszcze jedno pytanie: "Co zrobić, by nie zajść w ciążę w przypadku gdy ona pęknie." Otóż z myślą o takich sytuacjach, twoja partnerka też powinna stosować jakąś formę antykoncepcji (najlepiej sprawdzają się środki hormonalne).

Florku, co ty za bzdury wypisujesz. Jeżeli dziewczyna ma łykać hormony( w młodziutkim wieku nie polecam), to już prezerwatywa nie jest zupełnie potrzebna. Po jaką cholerkę! Od dawna stosuję plastry, wystarczające zabezpieczenie i można szaleć!

A ja nie cierpię smrodu palonej gumy w sypialni... od razu myślę, że jestem na torze... jedynka, gaz do dechy, silnik wyje, czerwone pole, dwójka, deska, czerwone, trójka, decha, decha, czerwone, czerwone, jeszcze chwila... i w piz*u silnik eksplodował :(

do: Znaczy się możesz zakleić co chcesz.... :), ja też się pośmieję za kilka miesięcy... z Ciebie lub Twojej dziewczyny.

Roześmiana, środki hormonalne chronią tylko przed ciążą, natomiast nie chronią przed chorobami przenoszonymi drogą płciową. Więc nawet jeżeli ty stosujesz środki hormonalne, to stosowanie dodatkowo prezerwatywy nadal ma sens.

Gość negev
guma pęka, jak się nie zostawi na końcu powietrza a cipka jest za sucha (więc nie pchać się na siłę, barany!). Guma się zsuwa jak ch.j jest za mały albo zwiędły.

Gość sa jakies mniejsze rozmiary
na mniejsze ptaszki?

Gość czyli guma peka w przypadku
gdy w niej jest powietrze i gdy w srodku pochwy jest za sucho?????