Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Celi xx

Uwaga - Allegro !!

Polecane posty

Drogie mamy uważajcie na tego sprzedawcę nie dość ze myli adresy jest chamski, to na dodatek szantażuje, ze jak sie nie wstawi pozytywa to on wstawi negatywa :( co za chamstwo buractwo i arogancja !! ostrzegam !! http://allegro.pl/item406470009_little_tikes_4279_bujany_konik_na_biegunach_bujak.html do tego nie wystawia rachunków !!! pozdrawiam ps jelsi będzie coś u niego kupowac to dokładnie przy kurierze obejrzyjcie przesyłkę, bo wady wychodzą po kilku dniach - a że nie ma rachunku to sprzedawca każe się wysr ... :(

Gość khhfta
a to kutas

dlatego też na angielskim ebayu zmienili zasady wystawiania komentarzy i sprzedawca NIE MOŻE wystawić kupującemu negatywa lub neutrala - właśnie po to by kupujący nie bał się szczerej oceny sprzedawcy. Sprzedający może wystawić tylko pozytywa lub nie wystawiać w ogóle komentarza :) i to jest fair

dlaczego? ja jak coś sprzedam to po wysłaniu paczki piszę do kupującego że towar jest w drodze i zaraz wystawię mu pozytywny komentarz i jak tylko dostanie to co kupił ode mnie i wszystko jest ok to proszę o to samo - jeśli coś jest nie tak to proszę o kontakt PRZED wystawieniem komantarza. Fair? fair! owszem zdarzają się ludzie co pochopnie wystawiają negtywy ale ja nie miałam do tej pory takiej sytuacji a gdyby mi ktoś napisał że np rzecz jest poplamiona czy coś takiego to odsyła mi to spowrotem a ja mu zwracam kase i tyle! sama miałam sytuację gdzie kupiłam spodnie i przyszły podarte! napisałam do babki że one nei są tylko znoszone ale jest w nich dziura i mój facet nie będzie ich nosił - kazałą odesłać - zwróciłą mi kasę + mój koszt przesyłki - ja jej wystawiłam pozytywa i ona mnie też ;)

Gość a co jest fair
? na przykład to, że pomimo tego iż dostałam całkowicie rozwaloną, bo źle zapakowaną paczkę z pościelą i innymi poduszeczkami dla dziecka (taka przesyłka nie nadaje się do pakowania w miękki papier) więc żeby nie wystawiać złej oceny sprzedawcy, bo przesyłka przyszła szybko i w ogóle jestem zadowolona z rzeczy zamówionych - napisałam tylko w mailu grzecznie żeby sprzedawca zwrócił następnym razem uwagę w co pakuje swoje paczki, bo do mnie paczka dotarła cakowicie uszkodzona, ale z i z samej transakcji jestem całkowicie zadowolona i wystawiłam oczywiście pozytywną opinię na allegro, a sama dotychczas nie dostałam żadnej opinii:O fajnie, nie?:O

dlatego nigdy nei lubiłam allegro :P szczególnei takich prostaków jak napisała celi xx a ty napisz do sprzedawcy ze wystawiłaś mu pozytywny komentarz i żebyn zrobił to samo

ja zamówilam testy owulacyjne plus ciazowy. robilam je ale nie wychodzily. zaszlam w ciaze ktorej ciazowy nie wykazal. wystawilam neutralny ze przesylka doszla szybko ale testy nie dzialają i opisalam doklądnie... dostalam neutral ze chyba nie umiem poprawnie nasikac na test :D:D:D:D a teraz zamiawialam przescieradla i poprosilam o wyslanie na adres inny niz w lallegro... Przyszly na adres z allegro i jedno jakies pozaciągane... ale nie chce mi sie nic odsylac trudno bedzie takie jakie jest...

Gość a co jest fair
no ale właśnie to jest nie fair:O bo trudno żeby człowiek się jeszcze prosił skoro przymyka oko na pewne sprawy i nie chce robić innym koło pióra, a sam jeszcze na tym traci:O

i o tym właśnie piszę! MaMani wystawiła szczerą, prawdziwą ocenę - bo testy lewe i nie działały i w zamian za to też dostała taką samą ocenę i więcej już nie chce tak robić i wcale się nie dziwię jeszcze zanim ebay zmienił te przepisy wystawiłam jednej dziewczynie neutrala bo bluzeczka dla dziecka miała plamy i napisałam że towar ok ale po usunięciu przeze mnie plam w zamian też dostałam neutrala z wpisem "fast transaction" :O nie miała się do czego przyczepić więc po prostu walnęła neutralny i już :O

a ja wiem ze czasami kupujacy sa nie fair. moj facet wystawil telefon, ktos go zakupil, po dwoch dniach dostal mejla z potwwierdzeniem, ze kupuje z adres itd, po doslownie kilku minutach dostal kolejnego ze sie rozmyslil, choc w aukcji wyraznie bylo napisane ze nie ma zadnych wycofywania ofert tym bardziej potwerdzania a pozniej rozmyslania sie i ostrzegl go ze wystawi mu negatywa i zeby sie jeszcze namyslil :o dostal negatywa, po czym mojemu facetowi napisal negatywa "stwarza problemy a nie rozumie innych. nic osobistego...." :o

najgorzej jak kupujesz jakąś zabawke i pisze stan idelany albo bardzo dobry a dostajesz porysowaną, czasem brudną... teraz kupuję zabawki tylko z mojego miasta gdzie moge pojechać zobaczyć i ewentualnie kupić...

Gość celi przesadzasz jak nic
widze ze w twoim przypadku ewidentnie przesadzasz gdyby owy sprzedający byl takim chamem itd to na 390 komentarzy mialby ze 150 negatywow a tak ma 2.

ja nie przesadzam, a jak chcesz dostac konika który przyjdzie na zupełnie inny adres, a bedzie ci zależało na czasie i dopłacisz do niego tyle za przesyłke co sam konik - co w efekcie końcowym przewyższy kwotę za jaką owego konia możesz kupić w pierwszym lepszym sklepie z zabawkami , to pogadamy. do tego karton w którym ów koń do mnie dotarł był nie zaklejony !! i porwany !! ja tylko ostrzegam, a każdy zrobi jak uważa. juz kiedyś ostrzegałam przed sklepem krasnal handuljącym wózkami - bo po 2 m-cach dopiero dostałam to za co zapłaciłam :( a w między czasie przysłali mi połamane używane koła od innego wózka :( a i nie pisze nie kupujcie u niego ! tylko, sprawdzajcie przesyłkę przy kurierze - widzisz róznicę? a ów sprzedawca jesli mi nie zwóci kasy - to najpoźniej jutro dostanie kolejnego negatywa ! oczywście poprosiłam o paragon, jesli nie to zgłosze sprawę do prokuratury - nie będę sie bawić w skargi do allegro, nie mam na to czasu, ale prokuratura jak i urzad skarbowy napewno zaciekawią się dlaczego owa osoba nie wystawia paragonów :D o dalszych losach owego konia i mojej przygody z owym jakże debilnym sprzedawcą napiszę. pozdrawiam

Gość teenage angst
dlaczego on za odbior osobisty bierze 10 zl? dziwne.

Gość nimra
tez uwazam, ze allegro powinno zmienic sposob wystawiania opinii. Wylicytowalam ostatnio u pewnego gostka kurtke za 1 zl. Po licytacji gosc dlugo sie nie odzywal, a pozniej napisal ze sprzedal ja komus innemu, bo musialby na glowe upasc jesli sprzedal by mi kurtke warta 100 zl za 1 zl. W tej sytuacji zamiast bawic sie z nim w przepychanki slowne wystawilam mu negatywa i oczywiscie dostalam negatywa od niego tak brzmiacego: "Wielki negatyw za brak zrozumienia i niechęć porozumienia. Bardzo ciężki kontakt. Mimo moich dobrych chęci z tą allegrowiczką nijak nie dało sie dogadać. Uwaga! ona chyba czerpie przyjemność ze wszczynania sporów i wystawiania negatywów!" Ludzie boja sie wystawiac sluszne negatywy, bo boja sie ze tez dostana. A ja uwazam, ze jak ktos jest nieuczciwy to inni kupujacy powinni o tym wiedziec.

ja to miałam numer gościu kupił, nie płacił, po kilku przypomnieniach w końcu wystawiłam negatywa w zamian otrzymałam... pozytyw :D z treścią: TRANZAKCJA NIE DOSZŁA DO SKUTKU Z MOJEJ WINY. ALE POLECAM ALLEGROWICZA. ale numerant :D:D:D

Sprzedaje i kupuje na allegro ale niekiedy trafiają się takie pokemony że szok :D :P Zlicytowałam kiedyś bluzkę i pewne Pani,super sprzedawca itd.Poprosiłam i uprzedziłam Panią że kasie na konto wpłacę z opóźnieniem 7 dniowym.O tym fakcie uprzedziłam Panią zdecydowanie wcześniej.Pani się zgodziła.Wysłałam kasę tak jak miało być.A za parę dni po wysłaniu kasy dostaje od allegro notkę że owa Pani chcę dostać zwrot kosztów prowizji,opisałam tak jak było i zaczęła się czarna komedia.Kobieta miała przeszło 1000 komentarz pozytywnych,zero innych.A chamska ze szok.Non stop mnie nękała sms,mailami że jesteś wieśniaczka ,suką itd.Zgłosiłam to do allegro i kurwa co mi z tego.Ani bluzki nie mam,ani kasy i mam ostrzeżenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tyle razy się zastanawiałam jakie głąby pracują w allegro!!!! W końcu miałam dowody,mogli mnie sprawdzić ze wysłałam kase itd. Druga sprawa to zamówiłam ksiązkę za ok 100 zł.Po 3 tygodniach zaczęłam się upominać a facet mnie zwodził i zwodził przez 3 miechy.Aż w końcu się wkurzyłam,nastraszyłam i dałam ostateczny termin na zwrot kasy.A ja na drugi dzień po tej rozmowie dostaje książkę kurierem.Dałam jemu negatywa.A on dał mi pozytywa dziękując za transakcje,doby i miły kontakt oraz że poleca się na przyszłość...a i jeszcze napisał PRZEPRASZAM .....nie skorzystać :D

Gość hej celi xx
i jak ta sprawa? zgłosiłaś to gdzieś tak jak mówiłaś?

właśnie szukałam swojego tematu ;) napisałam do sprzedawcy, ze albo odda mi pieniązki albo ide do prokuratury i do urzędu skarbowego! efekt ; dzisiaj rano na moje konto bankowe wpłyneły pieniążki. sprzedawca wycofał negatwa jaki mi wstawił ! uważam sprawe za zamkniętą. ps gdybym nie otrzymała wpłaty na konto - zgłosiłambym to do prokuratury i urzedu skarbowego. ja też prowadzę działalność, też czasami sprzedaję na allegro firmowe produkty, ale to nigdy nie wpadłam na pomysł oszukania kogokolwiek :O ps. walczcie o swoje, nie pozwólcie, aby robiono was w balona, bo dla niektórych internet to doskonałe narzędzie aby poprostu okraść innych . pozdrawiam

Gość hej celi xx
celi - bardzo się cieszę że Ci się udało :) Pozdrawiam ciepło! :)

Gość 3ryjyj
ja zawsze kupuje drozsze rzeczy za pobraniem, zeby nie bylo sytuacji, ze pieniazki wplacilam, a na towar czekam i czekam. Kilka razy tez nie bylam zadowolona z towaru, a to karta pamieci jednak nie byla obslugiwana przez moj aparat, choc sprzedawca podal strone na ktorej bylo napi=sane, że jest, a to bateria do telefonu była za luźna i trzeba bylo podkładać papierek. W takich przypadkach wogole nie wystawialam komentarza, bo wiem, ze też dostałabym taki sam