Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babetuncia

Czy przegżał się płód...

Polecane posty

Gość babetuncia

W pierszym tygoniu ciąży od stosunku zachorowalam na zapalenie nerek i przeziębiłam pęcheż mialam 3 dni wysokej gorączki nie moglam jej zbić na 4 dzień małam 40.4 stopni gor.na 5 dzień już wystko ustapolo bo wzielam tabletki paracetamol i furaginum,zrobiłam test ciążowy wyszedł pozytywnt więc w drugim tygodniu ciąży poszlam do lekaża na usg nic nie bylo widać nawet malutkiej kropeczki, kazał mi przyjść za 3 tygodnie jeszcze raz nie wiem co mam robić i tak bezczynnie czekac napiszcie co mam robić boje sie że przegżalam płód i jest pusty.

Gość zrob bete

płód nie moze byc pusty tylko jajo płodowe. na usg moglo byc jeszcze nie widac bo to za wczesnie. idz za 3 tyg do lekatrza i powiedz mu ze na poczatku cizy chorowalas. mysle ze to nie bedzie miało wplywu na dziecko bo na poczatku nie odzywia sie jeszcze przez pepowine tylko cialko zoltkowe i tkie rzeczy do niego nie docierają. Musisz cierpliwie czekac i dbac o siebie. łykaj kwas foliowy, zdrowo sie odzywiaj. Pozdrawiam

nie mogłas przegrzac płodu, bo płodem maluszek nazywa sie od okolo 10 tc, do tego czasu to zarodek, wcześniej przechodzi fazy zygoty, moruli i blastocysty. Jesli już. A wysoka gorączka uruchomiła systemy obronne organizmu, wiec wszystko możłiwe, ze ciąza sie nie rozwinęła, ale i mozliwe ze bylo na tyle wczesnie, ze nic nie bylo widac.

ja w 4 tygodniu ciazy zachorowalam. Zlapalam jakiegos okropnego wirusa, mialam zapalenie gardla i goraczke przez 3 dni 39 stopni. Tez bardzo sie martwilam czy bedzie to mialo jakis wplyw na dziecko ale dzieki Bogu wszystko rozwija sie dobrze i to juz 30 tydzien tak wiec glowa do gory :)

Gość babetuncia
dziekuje za inforacje wiecie to moja pierwsza ciąża wiec nie wiem kiedy sie mówi na to zarodek a kiedy płód ale dziekuje bardzo za pare informacji pozdrawiam