Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaie do pan z kaffffffffffff

Mam problem z córka

Polecane posty

MOja 16 letnia corka slabo sie uczy,mam z nia problemy wielkie :( i powiedziala ze sie poprawi i ze pod koniec roku bd miec srednia 5.0 i zadnych problemow ale ona chce za to operacje plastyczna nosa,faktycznie ma duzy :( Zgodzic sie??Korekta nosa ma byc wtedy gdy da mi do reki swiadectwo 5.0.co robic?

Gość hmmmm ciezka sprawa...
Tak mlodej dziewczynie chyba nie mozna robic operacji plastycznych, pozatym ona nie moze Cie szantazowac. Nauka to nauka i nie powinno wymagac sie za nia czegokolwiek od rodzicow bo to jej powinno zalezec na jak najlepszych stopniach... Mozesz to ustawic jako nagrodę... ale nie tak zeby byla tego pewna.

Gość Przyjaciel Noampa
przepraszam bardzo ale czy rok szkolny sie juz nie skonczyl?

czyli sie zgodzic?

chyba musi miec 18 lat skonczone jelsi faktycznie jest wielki i ja szpeci to ja bym sie zgodzila :) przez rok przemysli czy na pewno chce operacje bo to powazna sprawa

ale chodzi mi o nastepny ;)

wychowuje corke sama,zalozylam jej apart na zebbby o chciala,to juz 2tys i comiesieczne wizyty 70zl.A ja zarabiam 1200zl.Same problemy :(

Ale czy ona uczy się dla Ciebie, czy dla siebie? Rozumiem, że córka może czuć sie źle posiadając wadę w postaci zbyt wielkiego nosa, ale nie możesz pozwolić jej na to, żeby wymuszała na Tobie takie obietnice.

nigdy bym sie na to nie zgodziła.po pierwsze i tak jej narazie nikt nie zrobi operacji plastycznej nosa bo jest za młoda.jak skonczy szkołe to niech sobie na to zarobi jak bedzie na swoim to bedzie robiła co chciała.niech sie narazie wezmie do nauki a nie przesiaduje przed lustrem a po drugie sama twierdzisz ze nie za bradzo cie na to stac.

Gość
nie wiem czy lekarze w ogole zgodzili by sie na to, nie wiem czy nie trzeba miec iles tam skonczone lat, ale ja bym sie zgodzila, wiem jak to jest jak sie ma szpetną gębę, milo nie jest :O

zawsze moższ jej obiecać -córka będzie sie uczyła.. a jak co do czgo to przecież nei Twoja wina, że lekarz nie zrobi operacji bo jest za młoda? wilk syty i owca cała... .. a za rok to jeszcze 150 razy zmieni zdanie

zgodz sie, i tak nie bedzie miec 5,0 :D ja bym sie zgodzila jesli nie mozna inaczej jej zmotywowac a nochal jest naprawde ogromny..

z tego co mi sie wydaje operacja nosa to powazna ingerencja a kosci przestają rosnąc ok. 21 roku zycia, więc raczej wczesniej nikt sie tego nie podejmie, to nie blizna ani odstające uszy

Gość
tez mi sie wydaje wlasnie, ze musiala by miec 21 skonczone

Gość he he smieszne
powiedz jej, zeby sie uczyla, bo jak sie nie bedzie uczyc i miec 5 na swiadectwie, to nie pojdzie na studia, a potem do pracy i sobie nie zarobi. w koncu ludzie w polsce dzieki nauce zarabiaja kokosy 🖐️ :O

operacje plastyczne mozna robic po skonczeniu 14 badz 16 lat nie pamietam dokladnie i chodzi tu o sprawy medyczne...wczesniej takie rzeczy sa niebezpieczne dla organizmu

Gość
albo i nie: "Zabiegu tego rodzaju nie można przeprowadzać przed ukończeniem rozwoju szkieletu kostnego, który następuje około 16.-17. roku życia."

Gość
chociaz najlepiej to chyba poczekac az ona bedzie pelnoletnia i sama bedzie mogla decydowac

jestem absolutnie ZA. Na twoim miesiacu juz zaczelabym odkaldac kase - srednia 5.0 nie jest latwa do osiagniecia wiec zobaczysz jak bardzo jej zalezy na tym nosie Jesli bedzie miala 5.0 znaczy ze zrobilaby wszytsko zeby go poprawic. WSZYSTKO czytaj: radzialbym uniknac sytuacji, gdzie zacznie szukac sponsorow :o Poprawa nosa to zadne przestepstwo a popraiw jakosc jej zycia. A moze w miedzyczasie zmieni zdanie i za pieniadze kupi cos innego ?

czy to jest szantasz, moze i tak , my czesto mowimy swoim dzieciom że jak cos dobrze zrobisz to bedzie cie czekac nagroda , wiec może tak do konca to nie jest szantasz , ja bym sie zgodzila o ile pozwoliłyby mi na to warunki finansowe bo od tego trzeba zaczać i czy nos jest naprawde taki duzy, bo trzeba wziąśc pod uwage czasem że po operacji czaem nie wychodzi sie lepiej , znam to z przykładu koleżanki kieys zlamała sobie noć , moze nie bylo tk bardzo widać ale chciala zrobić korekte i wyszło na toże teraz wygląda gorzej choć nie jest źle,

Gość
ale ja mysle, ze to nie jest jakis kaprys, ani zadna fanaberia, widocznie ją to szpeci i źle sie z tym czuje, a moze sie z niej smieją, to naprawde mozna miec odchyly psychiczne z takiego powodu, zresztą matka sama przyznala, ze ma duzy nos,

ja bym sie zgodziła, oczywiscie jeśli nie bylo by innych przeszkód , a to ze dizewczyna chce na to zapracować dobrymi wynikami w nauce to wcale źle o niej nie świadczy,

mozna wykonywac takie operacje moja znojoma zrobiła córce korekte uszu poniewaz miała bardzo odstające- miała wtedy 12 lat Dziewczyna młoda, nie dziwie się ze chce poprawic nos skoro ma duży w tym wieku chyba najczulsze sa mankamenty urody. pozdrawiam.

Gość w tym przypadku zgoda
w takiej sytuacji byłaby totalną porażką wychowawczą. pomijająć, że -w dużym skrócie - wymaganie średniej 5.0 od słabego ucznia też nią jest :)