Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NKJO

NKJO

Polecane posty

Gość dont stop music
ale prawda jest przeciez taka ze NKJO NKJO nie rowne, ja akurat slyszalam ze NKJO gdzie sie wybieram jest na dosc wysokim pozimoie, wiec mysle ze nie bede narezkac tak jak Ty

a 2 facetow po 3 latach nas zrobili sie ciotowaci :D

Gość dont stop music
do Turquoise: a Ty teraz pracujesz jako nauczyciel w szkole, czy rzuciles NKJO i poszedles na inne studia?

a gdzie sie wybierasz? porownaj sobie chociaz ilosc mgr na uniwerk a w NKJO. ja w NKJO mialam chyba 2 doktorow na unierku jest na odwrot, myle sie? :O

Turquoise a gdzie Twoje NKJO? powiem szczerze to w moim NKJO zawsze nacisk kłądziony byl na sekcje angielską, niemiecka i francuska była tak jakby z boku...

Gość dont stop music
no czyli nie zrezygnowałes z NKJO:-) no ja idę do NKJO na angielski, hcilam oczywiscie na uniwerek, ale wiadomo ze tam to nieporownywalnie trudnijej sie dostac:-) moj poziom angileksiego to tak mniej wiecej FCE. czy na poczatej nauki w NKJO wystarczy, czy bede miec trudbosci?

myśle,że na początek powinno wystarczyć, przygotuj się tylko,ze wszystkie przedmioty wykładane są w języku angielskim, nawet psychologia, metodyka itp ;) może byc ciężko bo to terminologia fachowa,ale z czasem sie osłuchasz i bedzie ok :)

Gość dont stop music
hehe, przyjeto 85 osob, ja jestem 25, czyli 60 osob jest gorszych ode mnie, wiec chyba nie jest tak zle:-) wszystko po angielsku? to nikt nawet slowa po polsku nie uzyje?

my mielismy nawet wf po francusku ale chuj z tego skoro kobieta na gramatyce sama sie gubila w tym co mowi, podawala np ze czasownik jakis tam sie nie uuzgadnia sie nigdy, i mowi "patrzcie, na dowod wam przeczytam.." i czyta z najlepszej ksiazki do gramy , a tam pisze ze uzgadnia sie zawsze :O na poczatk bylam zalamana, bo poziom wyrownali do tegho najnizszego, czlam sie jak bym sie miala uczyc od poczatku :O a kobieta od cywilizacji gadala bzdury np o obywatelstwie, a ja jej mowie, ze moj kolega mieszka tam 15 lat i ma tak i tak a ona sie ze mna kloci ze nie. a ja wiem ze tak bo to moj dobry kumpel i zajmowalam sie jego siostrami we francji albo czyta slowo inaczej niz nawet alizee spiewa i fonetycznie tez widac, ze powinno sie czytac inaczej i sie kloci ze mna ze to wyjatek, a pytam francuzow tu (jestem teraz we francji) i mowia ze kurwa czyta sie tak jak ja mowie :O pierdolone NKJO w sosnowcu

Gość dont stop music
do soUl to sQueeze i Tuorquise: a dla Was co bylo najgorsze, najtrudniejsze do zaliczenia? a w ogole w NKJO jest tak duzo nauki?

Gość dont stop music
a w NKJO jest tak jak szkole ze sa lektury do czytania obowiazkowe i z tego klosy, sesje itd?

na zajęciach jest wszystko po angielsku, po polsku mówić nie można, poza tym nie ma sensu bo większość wykładowców jest native speaker'ami więc po polsku nie rozumieją :D

Gość dont stop music
a w NKJO jest tak jak szkole ze sa lektury do czytania obowiazkowe i z tego klosy, sesje itd?

dla mnie loiteratura francuska bo trzeba bylo wkuc na pamiec kilkadziesiat stron do egzaminu czy zaliczenia, a ja jestem dobra z francskiego i po prostu inne rzeczy wystarczylo ze sobie raz przeczytalam, latwo mi wchodzilo do glowy, a literatra.. brr wkuwanie czyste wkuwanie :O

dla mnie najgorsza była gramatyka opisowa:O moja zmora :D tak są sesje, są książki do przeczytania oczywiscie po angielsku :P najgorsze dzieła są na początku a potem już idzie:) przygotuj się na staroangielski :D Turquoise mialam podobny przypadek jak Ty z babka z psychologii, gadała po angielsku tak, że ją co chwile poprawialismy, a ona sie mściła na sesji :D

mnie sie podobała historia literatury:D kiedy zasypialismy na wykladzie babka mowila rozne ciekawe rzeczy, zeby nas obudzić np. ze Robin Hood był gejem dlatego się w lesie ukrywał i Ryszard Lwie Serce także był gejem, a Lady Marion to przykrywka :D

a ja kochalam opisówkę, mialam najlepsze oceny choc tez sie nic nie uczylam :) BOSKO, wystarzcylologicznie myslec, zero kucia na pamiec

Gość dont stop music
ale tak powiedzcie, czy przez te trzy lata naprawde sporo trzeba się uczyc? Który rok jest najgorszy, najtrudniejszy i dlaczego?

Gość kortykoida
widzę, że jedna dziewczyna która tu się wypoiwada skończyła NKJO i wcale nie pracuje jako nauczyciel. bardzo fajnie. bo co mozna jeszcze innego robic po NKJO? czy jak tylko skoncze NKJO i nie pojde na magisterke mam jakies szanse z zatrudnieniem?

Gość tez po licencjacie od paz mgr
kortykoida: po licencjacie mozesz pracowac w szkolach podstawowych,gimnazjach,osrodkach wychowawczych. Jednak dyrektor i tak bedzie naciskal zebys zrobil/zrobila uzupelniajace mgr.

a w praktyce nawet do liceum ci eprzyjma po licencjacie:)

Gość dont stop music
ponawiam pytanie: czy przez te trzy lata naprawde sporo trzeba się uczyc? Który rok jest najgorszy, najtrudniejszy i dlaczego?

Gość dont stop music
polecacie w ogole takie NKJO?

Gość klara welitas-D
słuchajcie, od jakiegos czasu trabia caly czas ze angielski bedzie obowiazkowy juz od pierwszej klasy podstawowki, a w gimnazjach beda nauczac juz dwoch jezykow obcych. Czy przez to nauczycielowi angielskiego bedzie latwiej znalezc prace? Chcaialbym wlasnie najbardziej uczyc w podstawowce, wiec bardzo mnie to interesuje. I od kiedy to rozporzadzenie wlasciwie wchodzi w zycie?

Gość Maja098
Od września 2009

Gość klara welitas-D
ja chcialabym konkretnie uczyc w podstawowce, w klasach 1-3. Czy jesli skoncze takie NKJO ibede miec licencjat angielskiego bede mogla uczyc dzieci w tych klasach 1-3?

Gość Maja098
Dziwne by było gdybyś nie mogła, ale pracuję w LO więc do końca nie wiem...