Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NKJO

NKJO

Polecane posty

Gość Maja098
Moment, pospieszyłam się: NKJO+licencjat jak najbardziej wystarczy.

Gość klara welitas-D
No tak Maju, ale wiesz, to jest wychowanie wczesnoszkolne, czy jakos tak to sie nazywa i oprocz angielskiego musialabym uczyc wszystkie pozostale przedmioty. Bo bardzo lubie male dzieci i chcialabym wlasnie tam uczyc. A Ty tez uczysz angielskiego?

Gość Maja098
Tak, kiedyś uczyłam w gimnazjum, teraz w LO i szkole językowej. Wydaje mi się, że zasady dla klas 1-3 będą takie same jak dla innych klas. Tzn, nauczyciele języków są tymi jedynymi "dochodzącymi", nie uczą raczej maluszków wszystkich przedmiotów...

Gość klara welitas-D
hehe, ale jak ja bylam w klasach 1-3 to uczyla mnie wszystkiego tylko jedna pani, ktora byla moja wychowawczynia, uczyla nawet wf-u. ale to bylo troche dawno temu... i od tego czasu moze cos sie zmienilo? A Ty Maju tez skonczylas NKJO? mozna wiedziec gdzie?:-)

Gość Maja098
No właśnie, ja też pamiętam te czasy gdy miało się przez 3 lata 1 nauczyciela, ale języki to jednak coś innego. Siostrzeńcy są teraz na koloniach więc ich nie spytam, ale kojarzy mi się że mieli od 1 klasy innych nauczycieli angielskiego. Ja kończyłam uniwerek (3+2 lata), ale pracowałam z dziewczynami z NKJO z Ciechanowa i zawsze wypowiadały się bardzo pozytywnie o swojej szkole.

Gość klara welitas-D
a mowisz ze pracujesz jeszcze oprocz LO w szkole jezykowej.to tak sobie dorabiasz bo pewnie ciezko z samej panstwowej pensji wyzyc?

Gość Maja098
Nie mam wyjścia :) Bądźmy szczerzy: w LO dostaję na rękę 1200zł (po 4 latach pracy). W językowej drugie tyle. Językowcy mają ten luksus że zawsze gdzieś tam dorobią :)

Gość klara welitas-D
ojej, to musisz miec niezly nawal pracy, uczyc w LO i jeszcze w szkole językowej. wyrabiasz tak ze wszystkim?

Gość klara welitas-D
a pewnie jak na nauczycieli angielskiego, udzileasz jeszcze korepetycji? I znowu jakies extra money:-)

Gość Maja098
Bywa ciężko :D Poświęciłam na tą szkołę całe swoje soboty i 4 popołudnia/wieczory w tygodniu. Ale trudno, albo ma się czas albo pieniądze :D. No i w sumie najtrudniejszy jest pierwszy rok, później już się zaczyna powtarzać pewne schematy.

Gość Maja098
Gdy nie miałam szkoły językowej zajmowałam się korepetycjami (zawsze się chętni znajdą, zwłaszcza gdy im się matura zbliża nieuchronnie :) ), ale teraz już szkoda mi czasu, wolę poczytać w spokoju, czy jakiś film od czasu do czasu zobaczyć :)

Gość klara welitas-D
rozumiem Maju, a dlaczego wybrałaś właśnie LO? Ja bym chciała uczyc w podstawowce, bo tutaj dzieci mi sie jeszcze takie naiwne wydają, to bardziej taka zabawa niz nauka, nie ma wredoty jak w gimnazjum?

Gość klara welitas-D
nie zalujesz Maju, że wybrałaś właśnie filologię angielską?

Gość Maja098
Zaczynałam pracę od gimnazjum i po 2 latach czułam, że się uwsteczniam :D Na początku miałam mnóstwo energii i ambicji, a realia okazały się takie, że trzeba było głąbom do głów wbijać Present Simple. W LO przynajmniej już można nad poważniejszymi tekstami popracować, czy dyskusje przeprowadzać, uczniowie już podyskutują chętnie zamiast tylko o długiej przerwie na papieroska myśleć :). A do podstawówki się totalnie nie nadaję, tam trzeba tryskać energią i mieć oczy dookoła głowy :). Podziwiam ludzi, którzy pracują w kl. 1-3.

Gość Maja098
Heh, szczerze? Czasem myślę, że skoro język jako tako znałam to trzeba było go na kursach szkolić a studia jakieś bardziej "techniczne" wybrać. Ale lubię swoją pracę (przeważnie :D ). No i 5 lat studiów to był fantastyczny, satysfakcjonujący okres.

Gość Maja098
Klara, ja uciekam, w razie czego pisz na maj8181@go2.pl Możemy się powspierać duchowo w zmaganiach :D Pozdrawiam!

Gość klara welitas-D
hehe, to fajnie, że sobie trochę pogadałyśmy, przynajmniej dowiedziałam się conieco o pracy nauczyciela:-) dzięki za wszystkie posty i w razie czego obiecuję napisac:-) trzymaj się:-)

Gość kordek stec
co mozna robic po NKJO, jesli nie chec byc sie nauczycielem?

Gość podnoszegvfdbd
podnosze

Gość Adecco Poland
Adecco Poland Sp. z o.o. należy do międzynarodowej korporacji Adecco S.A. - światowego lidera wśród firm doradztwa personalnego, który posiada 7000 placówek w 60 krajach. W Polsce działamy od 1994 roku. Swoją wiedzą i doświadczeniem służymy w ponad 50 lokalizacjach na terenie kraju. W 2007 roku pracę dzięki Adecco Poland znalazło ponad 34 000 osób. Adecco Poland Sp. z o.o. jest Agencją Pośrednictwa Pracy (numer wpisu do rejestru 364/1a oraz 364/1b), Agencją Doradztwa Personalnego (numer wpisu do rejestru 364/2) oraz Agencją Pracy Tymczasowej (numer wpisu do rejestru 364/3). Aktualnie prowadzimy dla naszego czeskiego Klienta - lidera w branży usług outsourcingowych - poszukujemy Kandydatów na stanowisko: Doradca klienta Nr ref.: DK/Cze/03_13 Miejsce pracy: Czechy, Brno Opis stanowiska: - telefoniczne wsparcie techniczne klientów w zakresie użytkowania urządzeń typu: smartfony, tablety - analiza i rozwiązywanie problemów, wyjaśnianie powodów usterek i niejasności - współpraca w zakresie tworzenia nowych rozwiązań, funkcji, urządzeń Praca w systemie 2-zmianowym (pn-nd) Wymagania: - Wykształcenie średnie - Bardzo dobra znajomość języka niemieckiego jako warunek konieczny - Komunikatywna znajomość języka angielskiego - Wysokie zdolności komunikacyjne i interpersonalne Oferujemy: Legalne zatrudnienie w oparciu o umowę o prace zgodną z przepisami czeskiego Kodeksu Pracy Stabilne zatrudnienie w międzynarodowej firmie o ugruntowanej pozycji na rynku Atrakcyjne wynagrodzenie + pakiet premiowy Bardzo atrakcyjny pakiet relokacyjny (darmowe zakwaterowanie przez pierwsze 2 tygodnie pracy, gwarantowana pomoc w znalezieniu mieszkania po tym czasie, zwrot koszów podróży, bonusy) Praca w międzynarodowym środowisku Realna możliwość rozwoju zawodowego Kursy języka angielskiego Osoby zainteresowane udziałem w rekrutacji są proszone o przesłanie CV w j. angielskim i polskim wraz z podaniem numeru referencyjnego na adres email: barbara.stasiak@adecco.com Dziękujemy za nadesłane zgłoszenia, jednocześnie informujemy, że skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami.