Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polesianka

Skomplikowana sprawa. Czy przyjaciele zawsze muszą się w sobie zakochiwać??

Polecane posty

Gość Polesianka

Poznaliśmy się w liceum, zakumplowaliśmy, zaprzyjaźniliśmy... Byliśmy świetną paczką - ja, M.(facet), K.(dziewczyna:)), O.(też dziewczyna) i jeszcze parę osób... Przez całą szkołę średnio udawało się nam zachowywać "czystość" przyjaźni i się nie parowaliśmy, zakochiwaliśmy się w osobach spoza paczki. Po maturze się to zmieniło i wszystko zepsuło...Spotykamy się dosyć często, na piwie, u kogoś... Ale już jest inaczej i coraz gorzej i dziwniej... Najpierw K. zakochała się w M. To akurat było jeszcze w liceum. Wypłakiwała mi się z tej miłości, wtedy niespełnionej, bo on o niej w "ten sposób" nie myślał. Ale po maturze pomyślał i zaczęli się spotykać. Różnie między nimi bywało, schodzili się, rozchodzili, wypłąkiwało mi się raz jedno, raz drugie. W końcu zerwali ze sobą ostatecznie. Odetchnęłam z ulga, liczyłam na to, że teraz już będzie normalniej. Ale nie, zorientowałam się, że O. jest zakochana w M. Bez pamięci i beznadziejnie, wiem, że nie ma u niego szans. Zwłaszcza, że... M. wczoraj mi powiedział, że mnie kocha... Wszystko zepsuł. Tak totalnie. Świetnie się ze sobą bawimy, rozumiemy itd, ale nie będziemy razem, a nasza przyjaźń już nigdy nie będzie taka jak dawniej...A nie zwiążę się z nim, bo a)jestem bez wzajemności, ale mocno zakochana w innym, b)za dobrze go znam, boję się, że chce ze mną być, bo z K. mu nie wyszło i chciałby się na niej odegrać, a ja jestem pod ręką i od biedy nadaję się na dziewczynę, c)nie chcę kompletnie rozwalić paczki, skrzywdzić O. i zniesmaczać reszty osób, które do tej pory tylko się przyglądały tym zawirowaniom... Generalnie chyba napisałam za długiego posta i nikt go nie przeczyta. Ale po prostu boli mnie, że ni emożna się po prostu przyjaźnić z drugą płcią....

Gość
Ech-doskonale Cię rozumiem-własnie teraz przechodże ropzad paczki. Powód ten sam i wogóle historia podobna...

Gość
Przyjaźń jest możliwa-mam przyjaciólke spoza paczki, rozumiemy sie doskonale i jest nam świetnie. Ale tak już chyba bywa w większych grupach-w końcu ktos zakochuje się w kimś, póki są razem jest jeszcze ok, ale po zerwaniu... wszystko się sypie i spotkania nie są takie jak kiedyś-robi się totalnie sztucznie...

ehh ja mialam podobna sytuacje kilka miesiecy temu. moj przyjaciel wyznal mi milosc nistety nieodwzajemniona.

Gość o matkooooo
szkołę średniO .... ????????