Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwitnąca magnolia

czy mogłam zajść w ciąże?

Polecane posty

Gość kwitnąca magnolia

mam 30 dniowe cykle czy w 21 dniu cyklu mogłam zajść w ciąże?

Gość olciAK22
jak najbardziej moglas.

troszkę zamieszam teraz, ale no cóż.. wczoraj nas z chłopakiem troszkę poniosło, kochaliśmy się bez gumki, ale zdązył wyjąć przed wytryskiem.. oczywiście wytarł wszystko w chusteczkę, paluszki tez, potem jednak trochę paluszkami mnie chciał doprowadzić i stąd moje pytanie, - czy biorąc pod uwagę moje zaburzenia hormonalne, brak miesiączki, 44 dzięń cyklu, a zazwyczaj jest on 27-28 dniowy, mam teraz dni płodne czy niepłodne? od razu dodam, że nie jesteśmy smarkaczami po 17 lat. zwykle takie pytania mnie śmieszą, ale kiedy zaczynają mnie samej dotyczyć w zasadzie nie wiem jaka jest odpowiedź.

Gość nie boj sie jest ok
nie mozesz zajsc w 21 dniu ;) to sa juz wtedy dni nieplodne;]

Gość Madzialenaaaaa
trzeba uważac na takie sprawy. podchodzic do tego naprawde poważnie. poniosło was, dobrze. nie wszystko jest przesadzone. powiedz kiedy miałaś ostatnią miesiączke? i ile trwał ostatni cykl. studiuję ginekologię tak wiec możę się tu przydam:) pamiętaj jednak , że nawet przed i po wytrysku z członka wydostają się plemniki,jeżeli masz dni płodne to nigdy nic nie wiadomo...

tylko własnie nie wiem czy teraz mam dni płodne czy nie, ostatnią miesiączke miałam 16 czerwca, a teraz wciąż czekam na okres..

Gość Madzialenaaaaa
16 czerwca? musisz udać się do ginekologa na badania i to jak najszybciej. ile masz lat?

bylam na początku lipca u ginekologa, dostałam pigułki na 3 miesiace na unormowanie cyklu, i skierowanie do szpitala , tylko będe mogła isć dopiero po odstawieniu pigułek. na usg wyszło że mam jedno torbiel 2cm i dużo pęcherzyków. ale nie mając okresu byłam ponownie w czwartek i doktorowa przepisałami luteine. w nocy wzięłam 1 tabletke, teraz 2. A wcz skończylam 22 lata, i jak już mówiłam, troszkę nas poniosło, zwykle nie jesteśmy tacy nieostrożni.

Rety, Aniu, krucho z tobą. Masz zaburzenia hormonalne, torbiel na jajniku, zażywasz dużo leków, a niedalekiej perspektywie czeka cię pobyt w szpitalu. Ja na twoim miejscu bym zrezygnował z seksu. Przynajmniej do czasu ustabilizowania się sytuacji.

Gość kubusiovva19
Madzialena, ale ten płyn prea.. coś tam nie zawiera plemników, co jest udowodnione więc w czymn te plemniki mogą sie znajdywać przed wytryskiem?

Florek - ta mała torbiel nie stanowi zagrożenia, miewałam większe. a zaburzenia hormonalne po prostu powróciły- kiedyś dawniej tez je miałam, uprawialam seks i wszytsko było ok, a szpital dopiero pod koniec roku.To ktoś mi powie, czy jest duża szansa żebym zaszła w ciążę? I to nie tak, że będe panikowac, bo oboje pracujemy, studiujemy zaocznie, tylko chodzi o sam fakt, czy isteniej duże ryzyko? tak jak pisałam we mnie nie skonczył, a potem paluszki wytarł i troche czasu mineło zanim zabrał się do "robótek ręcznych"