Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gorzki cukierek

DIETA KETOGENICZNA - co, z czym i jak. Porady. Przepisy.

Polecane posty

Zakładam ten topik z myślą o wszystkich zainteresowanych dietą ketogeniczną. Zarówno tych, którzy dzięki niej schudli, jak i tych którzy mają zamiar na nią przejść. Sama jestem nią bardzo zainteresowana bo nie mogę zmieścić się w ani jedno moje ubranie (a dawno nie kupowałam nowych). Przytyłam około 10 kilogramów. Tragedia. Bardzo proszę o wszelkiej maści porady dotyczące tej diety oraz przepisy na potrawy przyrządzane ściśle według jej zasad. Może ktoś zechce rozpocząć odchudzanie ze mną? Daję sobie na początek dwa miesiące. Ktoś chętny???

A dlaczego od razu zaczynac od ketozy. nie lepiej na low-carb przejsc bez kotogenmicznych zapedów? bedzie latwiej przyjemniej, zdrowiej...

a co to jest low - carb, szukam po prostu diety dla siebie, bo już wszystkiego próbowałam (ostatni raz kilka miesięcy temu SB ale wytrzymałam tylko 2 tygodnie). Obrastam tłuszczem i ketoza to dla mnie jedyne wyjście. Szukam współpracowiczek :P

lowcarb - to dieta nikoweglowodanowa, aczklwiek ketoza to nie jedyne wysjcie. diety ketogeniczne sa bardziej wymagajace niz lowcarby ktore w ketoze nie wpedzają. zacznij od malych kroczkow. stopniowo wprowadzaj zmiany do jadlospisu.

kiedy mi właśnie zależy żeby się w tą ketozę wpędzić. Nie mam już sił ani czasu na małe kroczki bo próbowałam dosłownie wszystkiego. Dzięki ketozie pozbędę się tłuszczu którym obrastam od stóp do głów, potrzebuje tylko wiedzieć co i jak mam robić.

Gość tłusta flądra z wietnamu
nie ma

Gość jemiołucha
HELP DZIEWCZYNY^ PISZCIE CO

Gość stara mucha
witam ja też jestem zainteresowana przepisami dietetycznymi na stan ketozy, zna ktoś kilka??? pozdroo

Gość Dieta warzywno-owocowa
jest super - je się na maksa 3-6x dziennie (2-6 tygodni) można schudnąć 6 - 20 kg.

Ja jestem juz drugi dzien na diecie stillmana-ketogenicznej...ciekawa jestem efektow-bo obiecane sa wielkie....

Gość conieco
Witam! Jestem na ketogenicznej od m-ca (Atkins). Waga pomalutku w dół, cm też. ..

Gość conieco
Dieta Stillmana Dieta ta jest bardzo restrykcyjna. Opiera się na jedzeniu tylko jednego rodzaju produktu. Przez tydzień je się samo chude mięso (kurczaka, cielęcinę, itp.) Trzeba pić dużo niegazowanej wody mineralnej lub nie słodzonej zielonej herbaty (ok.3l). Jest to dieta jednostronna i monotonna. Zwolennicy chwalą jej skuteczność, a przeciwnicy daleko idącą restrykcyjność. Przykładowy jadłospis: po przebudzeniu-szklanka wody śniadanie: pieczona cielęcina na zimno, posypana dużą ilością ziół, szklanka zielonej herbaty obiad: kurczak pieczony lub wędzony, szklanka zielonej herbaty kolacja: żołądki drobiowe gotowane, szklanka zielonej herbaty To dieta dla ludzi zdrowych. Efekty są widoczne, ale krótkotrwałe. Charakterystyczny jest efekt jo-jo. Takich diet nie wolno przeprowadzać dłużej niż przez tydzień. W tym czasie trzeba przyjmować witaminy B i C oraz potas, lecz nie brać żelaza, bo w mięsie jest go dużo. Ło matko, scotianka, jak długo chcesz to ciągnąć? Porównaj Stillmana z Atkinsem, ten drugi jest mniej restrykcyjny, a równie skuteczny.

Gość gość
Według mnie jest skuteczna , jestem na tej diecie od 2 tygodni , codziennie staram się ćwiczyć co najmniej 15 minut dziennie i już straciłam 4 kg . Jeżeli ktoś jest zainteresowany i chciałby wiedzieć co jem będę się starała codziennie u siebie na blogu zamieścić jadłospis który sama spożywam . Na blogu ccamaleontee.blogspot

Gość gość
Ja stosuje dietę ketogenną ale z innych powodów (jestem w grupie wysokiego ryzyka zachorowania na raka jelita grubego ;/), chętnie przygarnę jakieś przepisy, znalazłam kilka fajnych przepisów na stronie oleoketo.pl ale chętnie wypróbuje nowe.

Gość gość
byłem na tej stronie oleoketo.pl, faktycznie mają fajne przepisy zamówiłem również ten gotowy produkt, potrzebuję czegoś do pracy, na szybko czasem nie chce mi się przygotowywać wczesniej posiłków, czekam na przesyłke.