Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 4623

kto mi odpowie

Polecane posty

Gość 4623

staramy sie z mezem o dziecko.Od maja biore Duphaston na wywolanie owulacji -2 tabletki dziennie od 15 do 25 dnia cyklu.Do tego po 1 tabletce Foliku. Wynik z cytologii mam 2. Okolo tydzien przed kazda miesiaczka i w poczatkowych dniach mialam bole piersi.Na poczatku okresu rowniez bole podbrzusza.Okresy mialam okolo 5-6 dni i zawsze byly obfite. Odkad biore Duphaston okresy mam regularne. Ostatni okres dostalam planowo czyli w 29 dniu.Wypadl 25 lipca.A dzis czyli 27 lipca juz jest po. Okres byl skapszy niz zwykle i nic mnie nie bolalo.Wogole nie czulam, ze sie zbliza a potem ze go mam. Mierze temperature i od ostatniego okresu przedstawia sie nastepujaco: 27,28,29,30,31czerwiec----okres 1.07 ----okres stosunek 3.07 36,8 4.07 36,7 5.07 37 stosunek 6.07 36,7 stosunek 7.07 36,9 stosunek 8.08 36,7 stosunek 9.07 36,7 10.07 36,9 stosunek 11.07 36,7 stosunek 12.07 37 stosunek 13.07 37,1 stosunek 14.07 36,8 stosunek 15.07 36,9 stosunek 16.07 37,1 stosunek 17.07 37 18.07 37 19.07 37,2 20.07 37,4 21.07 36,9 22.07 37 23.07 36,8 stosunek 24.07 36,9 25.07 36,7 okres 26.07 37 okres 27.07 37,1 okres Juz zglupialam.Czy wg tego co napisalam jest jakas najmniejsza szansa na dziecko? Czy brak objawow przed/ i miesiaczkowych cos znaczy?

W cyklu masz 20-do max 40% szans na ciążę, nie nastawiaj się, że jeden cykl i bach. Zdrowej parze współżyjącej co miesiąc w dni płodne daje się aż rok czasu na zajście.Dodatkowo - przy Duphastonie branym statystycznie ciężej zajść w ciżę niż gdy bierze się go po skoku owulacyjnym. Jeśli nie masz owulacji to się daje Clo a nie Duphaston. I od początku cyklu. Duphaston po przebytej owulacji a to dlatego, że jesli owulacji wystąpi podczas brania Duphastonu, to odstawiając lek po 10 dniach brania - do ciąży nie dojdzie.Gdzie mierzysz temperaturę, o której godzinie (czy stale o tej samej), jakim termometrem, czy zaraz po przebudzeniu i jeszcze przed wstaniem?Masz wysokie tempki. Podejrzewam, że nie spełniasz któregoś z wyżej wymienionych warunków pomiaru.

Zdaje sobie sprawe, ze to nie bedzie 1 cykl i bach.Lekarka przepisala mi Duphaston od 15-25 dnia cyklu, poniewaz stwierdzila, ze nie peka mi pecherzyk Graffa. Powiedziala, ze 3 miesiace mam brac ten lek i zglosic sie do niej w polowie nastepnego cyklu.Wizyte mam 13 sierpnia.Mowila, ze jesli do tej pory nie zajde w ciaze, to sprobujemyczegos innego.Pytalam ja zy mierzyc dodatkowo temperature-powiedziala, ze narazie nie musze, ale i tak to robie.Mam przodozgiecie macicy wiec nawet powiedziala w jakich pozycjach najlepiej mi bedzie zajsc, potem pupa do gory:) Z tego co wiem, ma bardzo dobra opinie i wielu osobom bardzo pomogla, w tym moim znajomym. Fakt moje temperatury sa wysokie, ale wlasnie w tym miesiacu sa takie, w poprzednich byly nizsze.To mnie zaciekawilo, wiec je podalam na forum. Mierze temperature przed wstaniem z lozka, termometrem elektronicznym, o stalej porze, po przebudzeniu, w pochwie.

Nie musisz mnie przekonywać jaka to wspaniała lekarka, po prostu Duphaston nie służy do wywołania owulacji, co najwyżej do sztucznej regulacji cyklu ale na wzrost pęcherzyka nie wpływa, dużo by pisać.Żaden normalny lekarz nie przepisuje Duphastonu od-do. Dla mnie to nie jest \"dobry lekarz\". Ale to Twoja sprawa gdzie chodzisz i komu ufasz.O stałej porze czy o stałej godzinie? Pytam, bo to różnica, stała pora to np \"rano\". A tu liczy się pomiar co do 30 minut. Jeśli mierzysz o stałej jednej godzinie, to mogę powiedzieć jedynie tyle, że temperatury nie wskazują na przebycie owulacji. I nie ma co liczyć, że Duphaston to zmieni.Radzę mimo wszystko przejść się kontrolnie do innego lekarza i porozmawiać o takim trybie leczenia.

a w jakich pozycjach najlepiej według tej doktorki z macicą w przodozgięciu można zajść w ciążę

Wedlug lekarki najlepsza jest pozycja kolankowo-lokciowa czyli po prostu od tylu oraz na jezdzca:) Kurcze to teraz ja juz nie wiem o co w tym wszystkim chodzi.Ona mowila, ze Duphaston zadziala tak, ze ten pecherzyk peknie:(

Witam dziewczyny ponownie.Ta wiadomoscia chce Wam przekazac, ze mimo iz moja lekarka-jak to okreslila ngLka-\"żaden normalny lekarz nie przepisuje Duphastonu od-do. Dla mnie to nie jest dobry lekarz. ale to Twoja sprawa gdzie chodzisz i komu ufasz.\" JESTEM W CIAZY:) Tak jak ngLka zasugerowalas, poszlam rowniez do innego lekarza i on stwierdzil, ze moja lekarka postapila slusznie, zalecajac mi takie leki i ich stosowanie wlasnie w ten sposob. A co do moich temperatur, to powiem tylko tyle, ze nie kazda kobieta ma \"ksiazkowa\" i sugerowanie sie temperatura w moim przypadku nie mialo znaczenia. Oboje z lekarzy mieli to samo zdanie: \"nie wchodzic na fora internetowe\". Życze wszystkim starajacym sie o dzidziusia powodzenia.