Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bojąca się

Szczypawki - pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Kayuuki
Mnie dzisiaj szczypnęła,ciągle się trzęsę :(

Gość gość
Wiosna idzie, szczypawki się znowu pojawią ;(

Gość gość
ta skorki nie wchodzą do uszu,nie żywią sie muzgiem.jakieś bzdury tu opisujecie

Gość gość
a ja jestem facet i lubię oglądać np pająki ale tych robali strasznie się boję krzyczę nie wiem co robić jak zauważę POMOCY dreszcze mam na ich widok paskudniki jedne

Gość gość
kilka dni temu u mnie po podłodze biegł taki wielki kosmat pająk na prawde one potrafia szybko biegać i podobno też skacza fartem udało mi sie go nadepnąc noga i zaqtłuc inaczej bym nie zasnał. Z moich obserwacji wynika, że one wyłaza jak jest juz wieczór tak koło 22

Gość gość
ja mialam je na balkonie i zalalam wrzatkiem :D

Gość gość
Kobiety bez wyobraźni !!! Jesli w domu są dzieci to nie wolno używać niczego co chemiczne i do kontaktow no troche wyobrazni zeby wlasne dzieci truc!!tym bardziej kilkuletnie! !! To taka mała uwaga do matek.... a jesli chodzi o szczypawki ( bo tak wlasnie potocznie na nie sie mowi) chodzą po ścianach i jesli okna są bez siatek czy drzwi otwarte ktos zostawi to one i inne stworzonka sobie poprostu wejdą. Przyciaga je nie tylko światło ale również zapach naszego domu oraz ciepło. Najlepszymi sposobami domowymi i bezpiecznymi dla Nas dzieci i zwierząt jest chodowac na parapetach mięte oraz komarzyce lub cytruski... szklanka z octem pozostawiona na parapecie tez odstraszy intruzow... najlepiej co jakis czas przecierac parapety i przy drzwiach wodą z octem dla naszego nosa na chwile zapach jest nie miły ale potem nie czujemy bo sie wywietrzy ale dla owadow tak łatwo nie znika ale za to skutecznie zniecheca do podróży w rejony Naszego domu:-))