Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulka kulka ulka mulka

Idziecie przed porodem do spowiedzi?

Polecane posty

w razie gdyby cos sie dzialo?

Gość krem do twarzy
takiego kretyństwa to nie słyszałam od czasów ujawnienia ze teletubis jest gejem

Gość jak mozna być
hahahaha, jasne i opowiedziec trzeba ksiedzu ze szczegolami jak doszło do ciąży

Gość a po jakiego grzyba
pomodlic sie - w razie jakby cos sie dzialao i nie tylko... Jak trwoga to do Boga, co? :P

Kto ma taką potrzebę to pójdzie , inny jej nie ma więc nie.. będzie tu dużo różnych wypowiedzi więc reguły niema

Gość tirarirra
ja mysle ze chodzilo o to jakby umarla w czasie porodu..przed smiercia zwykle sie spowiada..

tirarirra tylko zrozumiala to czego ja glosno nie chcialam powiedziec :O

Ale czy to jest sens?? Głupie myślenie. Skoro trąbicie że Bóg jest tak miłościwy to myślisz że cie z nieba pogoni bez spowiedzi przed śmiercią?? ;)

Gość krem do twarzy
do ulka kulka jeżeli masz taki tok myślenia to przed wejsciem na pokład samolotu tez do spowiedzi trzeba leciec?

Gość tirarirra
sens nie sens,tak to od wiekow bywalo ze przed smiercia wola sie ksiedza.. a jak ktos sie bardzo boi porodu, to moze chociaz sie troche uspokoi..a kazdy sposob dobry zeby lzej bylo rodzic;)

przeciez jesli szie umrze w grzechu ciezkim to idzie sie do piekla, tak glosi kosciol!

Właśnie tak głosi kościół...ehhh. A skąd wiesz co myśli sam BÓg??

Gość krem do twarzy
ulka kulka jak czesto chodzisz do spowiedzi?

Gość Ja nie byłam ale to ma sens

ostanio bylam na Wielkanoc ale nie chodze co miesiac raczej dwa razy w roku, chyba ze jest jakis pogrzeb z rodziny, zastanawiam sie czy nie pojsc przed porodem, bo nigdy nic niewiadomo :O

Gość ludzie żadna praca
o kurde pęknę ze smeichu po co czas marnować??? :o :O i może na tacę dasz jeszcze???? :P

Gość krem do twarzy
jak masz taki nieuzasadniony lek to idz do spowiedzi.

Gość ulka a dlaczego
Ulka a dlaczego pytasz o to na forum? to jest twoja prywatna sprawa i twoja subiektywna potrzeba. Jeżeli czujesz, że ci to pomoże, będziesz się czuła lepiej to jasne że idź, co cię obchodzi czy inne kobiety tez to robią, rób jak czujesz i będzie ok.

a ja byłam i sie tego wcale nie wstydzę. Teraz też pójdę - nie na wypadek gdybym umarła, tylko po prostu czuje potrzebe spowiedzi raz za czas. Nie jestem jakas superreligijna, ale modlę się za moje dzieci, to które mam i to które ma sie narodzić - nie widze w tym nic złego czy smiesznego.

Ale to nie smieszne ani wstydliwe. tylko autorka na podstawie naszych wypowiedzi ma sie zdecydować na spowiedź?? Czy nas sie pyta o to czy ma iść?? Jak wiadomo wiara i potrzeby duchowe każdy zaspokaja w inny sposób i inaczej ja odczuwa. Myśle że jest to taki temat ,na który nie powinno sie dyskutować, bo zawsze będą jakieś nieporozumienia

bylam, bo taka mialam potrzebe. To moja wiara i moja spowiedz. Niech nikt nie probuje mnie osadzac, bo ja nikogo nie osadzam. Przed lotem, jesli czas mi na to pozwoli tez ide do spowiedzi, a latam czesto.

Bóg jest okrutny ..tak sobie dzisiaj rozmyślałam. Jeśli by normalny zwykły człowiek tak postąpił uszedły za podłego. przeciez porody są obrzydliwe,a fuj. obrzydzenie mnie bierze i slabo mi na mysl ze mialabym przezyc taki bol i takie okopienstwo mialo by ze mnie wylatywac;/ sobie mysle dlaczego bog cos takigo wymyslil... i dlaczego ukaral wszystkie kobiety za jedną Ewe ??? dlaczego!? kazdy jest inny! dlaczego zadał nam tyle bolu! Bóg wrzucil kobiety do jednego worka. i dlaczego Bóg zatopil swiat jsli byli tam niewinni ludzie!? czy bog ma do nas szacunek ? czy moje myslenie jest prawidlowe?// ehhh świat jest obrzydliwy, brzydny... w sensie ze dziecko wychodzi prawie z dupyy ;/ ludzie....

Gość no właśnie czemu
czasem przy porodzie umierają kobiety a nie mężczyźni ;)

ja byłam i tylko dlatego ze czułam taka potrzebe... normalnie do koscioła chodze tylko od swieta , ale mimo to jestem katoliczka i czułam ze trzeba tak zrobic..

Ja tez mialam plan,ze pojde,bo przeciez tyle sie m oze wydarzyc.......ale nie zdazylam,urodzilam 10dni przed terminem i wszystko dobrze sie skonczylo,a do spowiedzi poszlam pozniej-na chrzest.

Gość gość
Jak to czytam to mam wrażenie że mieszkam w kraju debili i ograniczonych ciemnogrodzian. Ale nie dlatego że ktoś chodzi do spowiedzi i kościoła i ma dylemat przed porodem tylko dlatego że w XXI wieku tyle palantow nie potrafi być tolerancyjnym w stosunku do ludzi o odmiennych poglądach. To się dopiero nazywa zakuty łeb. Nauczcie się ludzie szanować innych to ten kraj będzie wreszcie lepszy. Bo na razie samo buractwo i cebulactwo.

Gość gość
kolejny prowo temat. Przed chwilą gdzies byl,ze 'dzidzia w brzuchu a ja u tesciow przestraszylam sie myszy i moze bedzie miec dziecko znamię". Uff,to nie jest ciemnogród wierzyc w zabobony/przesady? koscół tego nie toleruje,wg nich to grzech.