Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylko dobre porady

zostałam sam ztrójką dziecki bez pracy i

Polecane posty

Gość tylko dobre porady

bez pieniędzy co ja mam teraz zrobić

no ja bym w pierwszej kolejnosci poszla do mopsu i tam zapytala co robic...

Gość tylko dobre porady
jestem samotną matką ojciec dzieci zawsze mi płacił alimenty a teraz zabrał dupę w troki i tyle go widziałam

no to tym bardziej do mopsu bo rusza od wrzesnia bodajze znow fundusz alimentacyjny...

Gość azerooo
dorobic sobie kolejna trójkę. Nie rozumiem jak mogą kobiety pakować się w dzieci z nieodpowiedzialnymi facetami.

Gość bo każdy głupiec
a potem pierwsza myśl jak brakuje kasy to iść do mopsu i wyciągać łapę po jałmużnę :O Do roboty wypie.rdalać jak się chciało tyle szczęścia na świat sprowadzać, a nie pasożytować na państwowej kasie !!!

Gość bo wlaśnie
tylko głupcy pracuja na swoje dzieci. Po cholerę robić jak mozna żyć bez pracy, z facetem w łóżku. Podatnicy jak głupi to niech robią.

hej opamiętajcie się. a gdyby facet zmarł na zawał ? to też byście jej tak napisały ? :O autorko , a nie masz rodziny , znajomych? mops - to wcale nie taki zły pomysł :) a ile lat mają dzieci? może są tutaj osoby , które oddadzą w dobrym stanie dla nich ubranka ? ja mam kilka puszek mleka - chętnie oddam, zaznaczam ze to mleko 1 - czyli poczatkowe. i koniecznie poszukaj pracy, jakiejkolwiek. skąd jesteś ? duże miasto?

Gość dawinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
bo każdy głupiec,,,,,te rady sobie wsadz gdzieś dzieci to sama miłość trud życia codzienniego z braku pieniędzy to inna sprawa

Dajcie sobie spokój z takimi mądrymi radami! Myślicie że kobieta która została sama z dziećmi to dziwka i zło konieczne?! Ludzie a czy każda która wiąże się z facetem to z góry zakłada że będzie draniem?! Ja dla dzieci bym zrobiła wszystko wiec na początek poszłabym do opieki.A moje pytanie brzmi-w jakim wieku masz dzieci?

Gość ronaliza
W małzenstwie źle sie nie dzieje z dnia na dzien,wiec po co kobieto rodziłas tyle dzieci bedac w tak złym zwiazku.

Gość no ale rady po pierwsz do
mopsu, a moze lepiej po pierwsze jakas robote znaleźć?

Gość porada ranna
jakby zmarł na zawał.. dzieci miałyby renten po nim. Też uważam, że robić sobie dzieci jak bieda.. to głupota:O Dwa.. na dzieci powinien łozyc i ojciec i matka. Nie tylko ojciec. czemu nie pracowałas? liczyłas na faceta? wiele kobiet tak robi: urodziłam teraz mnie utryzmuj, bo urodziłam! nalezy mi się!

Gość jajajajajajajajajjajaja
nie wszedzie jest tak łatwo z praca a po alimenty nie do mopsu a na droge sadowa

Owszem że nie dzieje się z dnia na dzień gorzej.Ale może dzieci pojawiły się na świecie jak była sielanka? Jeśli kobieta nie ma na życie to pierwsze gdzie może dostać pomoc to z opieki bo zacznijmy od tego że z dnia na dzień nie znajdzie pracy! Tez nie wiemy w jakim wieku są dzieci.Jeśli wieku przedszkolnym to jak nie ma pomocy od rodziny to idzie do roboty,płaci za przedszkole a i tak niestety jedzą kamienie :(

Gość jajajajajajajajajjajaja
tylko sad -beda sciagac mu pieniazki z dochodow-do tego mops rowniez

Nawet pojęcia nie macie ilu \"odpowiedzialnych facetów\" wymiguje sie od swoich zobowiązań, kiedy zakłada nową kochana rodzinę:(. Autorka z całą pewnością potrzebuje tego typu komentarzy😠 W jakim wieku są Twoje dzieci? Dlaczego zostałaś byz pracy?

Gość ronaliza
principolo-->o tak,3 dzieci ur.sie w szczesliwym małzenstwei a potem nagle mezowi sie odwidziało i stał sie potorem.Nie ma nigdzie w swiecie aby człowiek zminił sie z dnia na dzien,chyba,ze zachorowałby na jakąs nagła chorobe psychiczna. Niedobor partnerow mozna zauwazyc juz nawet po poł roku mieszkania ze sobą.To sa widoczne symptomy,wiec po co klepac dzieci jak małoznek do kitu

Ja mam troje dzieci i udane życie małżeńskie. Ale nie mam gwarancji, że za 5 lat będzie tak samo. Nikt nie ma takiej gwarancji:O. zresztą skąd wiecie, że dzieci nie są trojaczkami:P

Gość nie ma rady na to
dobrze wam osadzac, ale nigdy nie wiecie, czy w waszej kochajacej sie rodzince wasz odpowiedzialny maz i fantastyczny tata nie spotka jutro kobiety, w ktorej nagle sie zakocha .... a wy idealne mamusie mozedcie dalej biegac po fryzjerach, malowac paznokcie i miec swiete przekonanie, ze was to NIGDY nie spotka :O kobieta prosi tylko o dobre rady, nie umiecie czytac ze zrozumieniem? cos wam nie pasuje to wywalac stad i nie komentowac :O

Gość olowka
No to jak baba narobi sobie dzieci to niech pracuje zawodowo,bo w kazdej chwili moze zostac sama i wtedy jest płacz,z enie ma pieniedzy,ani pracy

ronaliza ----- A nie wiesz że ludzie potrafią być kameleonami i potem nawet paru latach pokazują swoje prawdzie oblicze.Ludzie się zmieniają przez całe życie,nie wszystko zauważysz przez pół roku wspólnego mieszkania! w tym okresie człowieka chcę pokazać swoją nieskazitelność a nie oblicze złego człowieka. Mi teraz jest dobrze.Mam dziecko.Jestem przeszło 4 lata po ślubie,ogólnie 6 lat w związku.Owszem chciałabym mieć drugie dziecko.I dajmy na to że tak będzie.A za 5,10,15 lat mąż powie PA i co mam nie mieć dzieci?! i ktoś mi zaraz powie że trzeba było sobie nie robić?! LITOŚCi!!!!! Kobieta potrzebuje pomocy to lepiej jej coś sensownego poradzić niż ją ganić za to ile ma dzieci.

Gość namazonka
własnie dlatego, ze nie wiem czy wytrzymam z mężem przez całe zycie, mam jedno dziecko i nie mam zamiaru pakować się w dzieci. Dobrze jak jest dobrze, a jak będzie źle to co dzieci mają klepać biedę. Jestem kobietą i żal mi głupoty co niektórych kobieta jak za przeproszeniem nie patrzą, rodza dziecko za dzieckiem, chociaż facet już od poczatku małżeństwa widać, że nie jest cacy. No ale one myślą, że jak urodzą gromadkę dzieci to mąż się zmieni. Co za idiotyczne podejście do zycia. To jest prawda, ze te kobiety rodzą po kilkoro dzieci po to aby nie pracować. Ja pracuję bez żadnej przerwy i nie powie mi mąż, że mnie utrzymuje, bo nawet jak się próbuje wychylić z czymś takim, to od razu mu ucinam, na mnie na pewno nie pracujesz, nie dam się wrobić w dzieci i w kurę domową, która robi w domu wszystko na zawołanie.

Gość do pracy rodacy
czas najwyższy wziąść się za pracę, jak się decydowało na taką gromadkę dzieci.

Gość to idz do sądu dostaniesz
alimenty od państwa, skoro go nie stać a on pójdzie do kicia

może poszukaj jakiejs pracy dla siebie to zalezy ile dizeci mają lat pójda wtedy do skzoły czy przedszkola w tym czasie ty mozesz pracować. Idż do OPS po zasiłek rodzinny na dzieci i jak ci juz wspomnieli wyzej rusza fundusz alimentacyjny wiec należa ci sie pieniądze z funduszu, co jeszcze mch pomoc babci w wychowywaniu dzieci i głowa do góry będzie dobrze

Gość no cóż ...
niektóre parafie udzielają pomocy potrzebującym parafianom - u nas kościół płaci za darmowe obiady dla dzieci w szkole, można dostać używane ubrania dla maluchów, czasem jakieś bony na jedzenie.

i przestańcie ja krytykowac ze ma tyle dzieci ludzie mają wiecej i żyja jedni mają duzo inni w ogóle to nie jest tak zawsze jak planujemy sobie wczesniej moze akurat dzieci poczeły sie w tym dobrym okresie małżeństwa jesli nie znamy szczegółów to może bądżmi mili i nie krytykujmy innych

Gość amingora
nie czytałam wszystkiego...mój były zmarł(pracował na lewo nie był ubezpieczony)dziecko w życiu złotówki po nim nie dostanie.dzieki temu ,ze mam słabą prace i pracuje na pół etatu przysługuje mi z opieki zasiłek rodzinny 64złplus dodatek z tyt.samotnego wychowywania dziecka w wys 170zł.na mnie moze tez naskoczycie,ze wogóle sie do tej opieki wybrałam?????

Gość szkodaaa
a gdyby zyl tak do 80 lat i dłużej to też by nie mial emerytury. Osoby pracujące na czarno to są osoby, które są obciązone dodatkowo jakimś obciążeniami finansowymi, tj. alimenty na inne dzieci czy tp. inne zobowiązania. Bo nikt normalny nie pracuje na czarno nie mając ubezpieczenia, lat pracy do emerytury itp. skladek. Moje dzieci nie korzystają z państwowych pieniędzy, a pracuję już dużo lat i inne dzieci w zamian za to dostają. Także nie trzeba być egoistycznym i myśleć tylko o sobie. A tak wszyscy twierdzą, ze dzieci są wspólne. Z tego widac, że nie, liczą się tylko "moje".