Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość celiiina

wysypka na twarzy niemowlaka - POMOCY !!!!!

Polecane posty

no jest szkodliwy ! ale nie bardziej niz steryd pod pieluszką :( moze i nawet trzeba tormentiol zastepować mascią pięciornikową jesli jest tylko rumień , ale to te mamy "bujające się" z paprajacymi odparzeniami świetnie wiedzą :( ale słowo honoru wolę nołożyć 7 razy w ciągu dnia na pupe tormentiol niż dziecko ma mi się drzeć w niebogłosy przez .... no średnio masci przepisywane przez lekarzy gówno dawały i mała darła mi się i po miesiąc , a maki ziemniaczne hmm dobre ale nie dla alergików - bo to nic nie daje !

aaa to tak,ja make stosowalam,ale poprawy nie bylo. ten masaz pomogl mojemu skarbusiowi,przez 5 dni kupki nie robil a tu mala awaria,jak z niego polecialo.fajnie moze nie bedzie juz tak popuszczal,bo dupcia cala czerwona.

wg. mnie to nic groźnego... takie malutkie dzieci są jeszcze bardzo wrażliwe :) czasem tzw. kaszka robi się od pokarmu (czytałam o tym kiedyś) i powinna zniknąć sama po jakims czasie :) albo są to potówki.

Na dupcię wrażliwą dobra jest ta zasypka Alantan, o której już tu ktoś wspomniał :) Można naładować do oporu, byle na suchą skórę. Na skórze wilgotnej zrobią się z zasypki grudki, które potrafią nieźle podrażnić np. pachwinki - tak kiedyś synka załatwiłam :O a chciałam dobrze i nie wyszło. Teraz córkę zostawiam na jakiś czas z gołą dupką, a jak dupcia wyschnie, to zasypuję całą :) Mąka ziemniaczana może uczulać. Na odparzenia dobra jest też maść Linomag.

Witam, Mój 5 miesięczny synek ma wysypke, ale tylko na policzkach. Lekarze twierdzą, że to trądzik niemowlęcy, ale nikt nie przepisał odpowiedniej maści. Czym najlepiej smarować? Może któreś z Waszych dzieciaczków miało też coś takiego?

A jeżeli chodzi o Alantan, to ja stosuje krem (żółty lub zielony). Jak dla mnie super, mały nie miał nigdy problemów z odparzoną dupcią :)

Dzien dobry :) naira mojej kolezanki synek tez mial tradzik i lekarz przepisal mu CETAPHIL MD kosztuje on ponad 30zl,ponoc zaraz na drugi dzien po posmarowaniu krostki znikaja.nie wiem skoro tak blyskawicznie dziala to moze ma sterydy.kolezanka go sobie chwali,popytaj w aptece.mam nadzieje ze Twojemu maluszkowi zniknie wysypka,zycze duzo zdrowka,pozdrawiam :)

pytałaś, czy moje dziecko ta wysypka swędziała - czasami bardzo. Drapała się okropnie, w sytuacjach gdy wzywany był w nocy do domu lekarz aż piszczała, a jak nie miałą siły płakać to zasypiała ale przez sen aż się wierciła i wiła z bólu. Przykry widok... Najbardziej drapałą łydki - zawsze jak ja przewijałąm, albo tarmosiła koszulkę na piersiach jak miałą wysypaną klatkę piersiową. a co do \"małej\" skazy. Ja to rozumiem tak: jak zjem od czasu do czasu np. jeden kawałęk ciasta czy loda to małej nic nie jest. Ale jak sobie pozwolę zjeść na obiad zupę zaprawioną śmietaną i kawałek ciasta z kremem i na drugi dzień coś tam jeszcze \"zakazanego\" to mała odchoruje. Gdyby miała dużą skazę to odchorowałaby każdy produkt w którym jest nabiał.

a mi lekarz powiedzial ze niw wazne czy zjem margaryne z dodatkiem smietanki czy zjem cala krowe,to i tak malego wysypie i niby nie wazna ilosc nabialu.bo ja mu mowie ze np,ogranicze spozywana ilosc nabialu do minimum,a on tak mi powiedzial j.w.napisalam.dlatego nie rozumiem,co znaczy mala skaza?

Gość kazzara
Pewnie, że wyrastają. Różnie trwa u różnych dzieci. Niektóre szybciej inne wolniej. Mi ostatnio na szczepieniu powiedziała pediatra żeby od 5 miesiąca próbować powolutku coś z nabiału jeść i obserwować reakcję malucha. Jak wysypka lub biegunka to odstawić i tak co jakiś czas. Z tego co wiem to chyba maksymalnie do 2 latek ale pewna nie jestem, pewnie zależy od dziecka

Super,to mnie troszke pocieszylas,bo ja jestem zielona,jesli chodzi o ta alergie,o tym ze moj maly ja ma dowiedzialam sie dopiero w poniedzialek,a wiec jestem swieza z wiedza na temat skazy,i pewnie jak kazda mama alergika mam wiele pytan,a wiadomo ze podczas wizyty u lekaza wszystkiego niestety sie nie dowiem.:(

Gość mama Marcina
U mnie takie same objawy jak bziczek u Twojego dziecka, karmie piersią stosuję diete eliminacyjną właściwie to jem już od 3 tygodni tylko indyk gotowany,ryż,kaszę jaglaną, chleb razowy , oliwę z oliwek zamiast masła,piję herbatę zieloną czasami czarną nie jem żadnych owoców i warzyw a wysypka raz sie pojawia na 2 dni później jakby trochę znika czasami całkowicie się zagoi i tak w kółko krótko mówiąc ręce opadają. Dodam że moje wyniki z morfologii są super przy stosowaniu tej diety.Dodam że Marcina 5 m-cy smaruję emolium krem specjalny a na te swędzące miejsce na tułowiu ostatnio zastosowałam krem niesteroidowy Elidel pięknie się zagoiło w tym miejscu.

Gość miecia spod sklepu
i tak pewnie zaraz skasujecie mój post, ale wg mnie mogą to być pasożyty jelitowe. nie szkodzi zrobic badania kału.

Gość ivoooona
hej u mojego juniora paskudna wysypka poczatkowo na policzkach zaczerwienienie i na tym male białe krostki, potem paskudztwo sie "rozrosło" na uszy czółko szyje dekolt i całą głowe, najgorsze ze na policzkach sie "zaognia" gdy mały spi na boczku, paskudnie to wyglada czasem całe zbiorowiska maluczkich białych krostkow jak tradzik, nadmieniam ze nie przegrzewam małego a i dzis niuniek skonczył miesiac a wysypka zaczeła sie tydz. temu. lekarz powiedział ze to od hormonow i po prostu zostawic samo zejdzie, ja sie doczytałam ze to moze tradzik niemowlecy... najgorsze jest ze jestem za granica i tu nie mam tych kremow ktore wymieniacie, wiec moze jeszcze jakies domowe sposoby by to cholerstwo troszke szybciej zeszło??????

to trądzik. Troche pomaga przemywanie woda przegotowana plus krem oilatum soft. zejdzie samo.

Gość agata87
Witajcie!Mam pewien problem.Otóż mój czteromiesięczny Patryk ma wysypke na buzi i to tylko w obrębie ust i czasami na policzkach i czole.Zmienilam plyn pod prysznic i myje sie w dzieciecym.Jak na razie nie poskutkowalo.Wczesniej przecieralam Mu twarz chusteczkami z Asdy a pozniej smarowalam oliwka Bambino i myslalam ze to wina chusteczek,ale chyba jednak nie.Nastepnie smarowalam kremem Bambino i tez nic.Wspomne ze te plamki sa niemal niewidoczne jak Patryk jest po przebudzeniu sie a w dzien tak jakby sa bardziej widoczne.Nie wiem juz co robic,myslalam ze to z kawy bezkofeinowej wiec ja odstawilam ale nie pomoglo.Mleka tez staram sie nie pic ani nie jesc jogurtow.A moze to przez ser zolty?jak myslicie?Wspomne tez ze jestesmy w Anglii i znajac tutejszych lekarzy moga powiedziec ze to nic takiego:( Prosze o odpowiedz!!Pozdrawiam wszystkie Mamy:)

Gość agata87
zapomnialabym dodac.Jak posmarowalam synkowi buzie po przebudzeniu kremem Bambino to te krostki momentalnie sie pojawily:(

Gość gość
Mojej dwumiesięcznej córeczce też pojawiła się na policzkach biała, wyczuwalna tylko pod światło kaszka. Przy dotyku skóra była bardzo szorstka i chropowata. Zanim zaczęłam kombinować z moją dietą zaczęłam smarowac kremem z ziajki dla niemowląt, krem kosztował 4zł a po dwóch dniach smarowania kilka razy dziennie krostki minęły i pojawiła się gładka i miękka skóra. Dobrze że nie próbowałam droższych środków, bo ten pomógł od razu. Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki ;)