Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie pojde i juz

ciaza a lekarz

Polecane posty

Gość a można wiedzieć w jakim celu
ten topik?

Gość nie pojde i juz
ja mowie o ublizaniu i jechaniu po innych,a nie o uczeniu corki,zeby chodzila do lekarza bo to jest wybor indywidualny

Gość nie pojde i juz
Smiesza mnie wasze opinie na temat,ze trzeba chodzic do lekarza zeby zobaczyc czy dziecko jest zdrowe.A jesli nie jest?To co?Nie usune przeciez a tylko martwic sie bede przez tyle miesiecy

Gość to se nie chodź
Dziwna jesteś-zaczęłaś ten topik to chyba powinnaś sie liczyć z różnymi opiniami? Ja wyraziłam tylko moje zdanie,a że nie przypadło ci ono do gustu to trudno.Ale jeśli coś się stanie-nie miej do nikogo pretensji.

Gość nie pojde i juz
Co ma byc to bedzie !

Gość to se nie chodź
Być może nie usuniesz,bo pewnie nawet by było na to za późno,ale jeśli lekarz wykryje że dziecko jest chore,to w wielu wypadkach dziecko można leczyć jak jest jeszcze w łonie matki.

Gość niektóre
wady płodu/dziecka można zacząć leczyć już w okresie ciąży. Po to są te badania, bo na pewno nie po to by zrobić zdjęcia...to powiedzmy, że dodatkowy atut usg

Gość to se nie chodź
no widzisz?po to chociaż możesz się "przejść" do lekarza:) Mnie np też by interesował taki drobiazg jak płeć:)Może dla niektórych mało ważne,ale mnie by ciekawiło:)

Gość nie pojde i juz
wiem,a jesli w Polsce wykryja taka wade to ile trzeba czekac?bo jak znam polskie realia to sa kolejki i nie wazne ze chodzi o nienarodzone dziecko ,albo miec kupe kasy...

Gość qwalizeczka
dajecie sie wkrecac bez sensu przeciez czuc z daleka, że to podpucha

Gość Pati77
na twoim miejscu jednak bym poszła do lekarza dla dobra dziecka . Lekarz zleci ci rozne badania zeby sprawdzic czy z dzidzią jest wszystko ok. Ja wszystkie badania porobilam i gdybym ich nie robiła mogłabym zaszkodzic mojej corci . w 30 tyg okazało sie ze mam cukrzyce ciązowa i musiałam przestrzegac scisle diety na szczescie odbyło sie bez insuliny ( po porodzie cukrzyca mi przeszła ) . Dodam ze nieleczona cukrzyca stwarza powazne zagrozenie dla dziecka . Na szczescie moje maleństwo urodziło sie zdrowie , ale gdyby nie badanie ( glukoza na czczo i test obciązenia glukoza ) mogło by sie roznie skonczyc dla dzidzi . Dodam ze dopoki nie zrobiłam tego badania ( lekarz zleca ) to bym nie wiedziala ze mnie dopadla ta cukrzyca bo czulam sie dobrze . Uwazam ze warto chodzic do lekarza ja opisalam Ci tylko moj problem , ale jest wiele roznych chorob ktore dopadaja w ciazy np. zatrucie ciążowe ( obecnosc białka w moczu , spuchniete ciało i podwyzszone cisnienie ) Przemysl sobie to wszystko , zrobisz jak uwazasz . byc moze wszystko w porzdku jest z twoja dzidzia . A jesli okaze sie ze urodzi sie chore z twojej winy to bedziesz sie obwniała do konca zycia

Gość to se nie chodź
chyba jak życie dziecka czy zdrowie jest zagrożone to chyba raczej nie każą ci czekać w kolejce?

Gość nie pojde i juz
wiecie moze macie racje,jakies male badanko nie zaszkodzi,jutro pojde do lekarza rodzinnego zeby mi przypisal polozna,przyjedzie pewnie w przyszlym tygodniu i mnie zbada,bo ciaze tutaj prowadzi polozna

Gość to se nie chodź
No widzisz-już inaczej gadasz:)

Siostra mojej babci nie wiedziala,ze jest w ciazy :) Byla u lekarza, ale on stwierdzil, ze na pewno przechodzi menopauze i dlatego nie ma okresu i ze macica sie obkurcza, dlatego mysli,ze czuje ruchy dziecka. Dzien przed porodem poszla sobie z mezem na potancowke :) Zaznacze,ze bylo to okolo 30 lat temu.

Gość nie pojde i juz
bo tak naprawde to chyba tyle moge zrobic dla dzidzi,bo nie mam raczej nic innego do zaoferowania temu dziecku oprocz milosci oczywiscie...

Gość amingora
w ciąży czepiają sie kobiet pewne schorzenia...oczywiscie nie dotyczy to wszystkich z nas ale tak bywa i to czesto...anemia,cukrzyca,zatrucie nie leczone bywają tragiczne w skutkach...wybór należy do nas

Gość PrzyszlaMama23
jak znasz polskie realia jak w polsce nie zyjesz? przyjmuja odrazu jak kobieta jest w ciazy i cos jest nie tak ,badania w ciazy trzeba robic zeby moc pomoc jak najszybciej dziecku niestety po porodzie moze byc juz za pozno na wyleczenie neiktorych wad kolejna rzecza jest ulozenie dziecka jesli ulozy sie posladkowo a ty nie bedziesz o tym wiedziec i bedziesz sie mezcyc przy normalnym porodzie ,skad wiesz czy nosisz jedno czy wiecej dzieci to tez lekaz ci powie na badaniu,moglo jedno umrzec a nic nie czujesz ,moze masz jakas nadrzerke lub cyste,torbiel ktora zagraza dziecku jak mozna byc takim nieodpowiedzialnym !jest wiele przypadkow gdzie kobieta dobrze sie czuje a ciaza nie przebiega prawidlowo stad koniecznosc wizyt nie probuj byc madrzejsza od lekarzy idz sie zbadaj !!

Gość nie pojde i juz
tyle sie slyszy o polskiej sluzbie zdrowia,ze myslaalm ze tak jest,ze sie czeka

Gość PrzyszlaMama23
poza tym musisz miec regularnie badana krew moze jestes zarazona toksmoplaza lub chlamydia ktora moze doprowadzic do poronienia lub wad u dziecka !!!czy ty wogole przechodzilas rozyczke bo jak na nia zachorujesz w ciazy mozesz poronic stad tak wazne sa badania krwi i inne u lekarza

Gość nie pojde i juz
Nigdy nie chorowalam na zadna chorobe...to chyba zle co?Wszystko mnie ominelo ospy,odry itd

Gość PrzyszlaMama23
zawsze mozna isc prywatnie ale jak kobieta ma jakies problemy w ciazy to ja przyjmuja chyba jak wszedzie odrazu idz do lekarza i napisz czy wszystko w porzadku bo zycze ci zeby bylo wszystko dobrze

Gość PrzyszlaMama23
tak neistety zle bo jesli teraz zachorujesz mozesz poronic idz do lekarza a on bedzie regularnie robil badanie krwi i wtedy jesli cos bedzie nie tak umie jak najszybciej ci pomoc

nie chce sie wtracac ale zadna powazna polozna nie przyjmie ci porodu w domu jak nie masz porobionych wszystkich badan i orzeczenia od lekarza ze nie ma przeciwwskazan do porodu w domu... zadna by nie byla taka glupia zeby wziac na siebie odpowiedzialnosc za zycie twoje i dziecka i w razie czego pojsc siedziec za ciebie jakby cos nie poszlo tak jak potrzeba... wiesz ja tez sie dobrze czulam w ciazy i wszystko byloby fajnie gdyby nie to ze wykryto u mnie niedoczynnosc tarczycy i musialam podjac leczenie bo inaczej urodzilabym dziecko uposledzone umyslowo... dzieki temu ze bylam pod opieka lekarza w obydwu ciazach moje dzieci sa zdrowe... gdybym do lekarza nie chodzila to moje pierwsze dziecko byloby uposledzone a drugiego pewnie bym nie donosila i poronilabym tak w 20 tc a wtedy to juz jest maly czlowieczek i raczej lekko na sercu by mi wtedy nie bylo...