Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Do Warszawiaków/ Warszawianek

Dzielnica Ursus w Warszawie- pytnie

Polecane posty

Ursus - sypialnia. Praga Północ - no moze i jest niebezpieczna i nie chciałbym tam mieszkać.....mnóstwo meneli :P Ale Praga Południe jest OK :) Mieszkam tam i nie narzekam....

Będę studiowała na Akademii Medycznej, czy ktoś mi powie, jak wygląda dojazd z Ursusa...??

I nie proszę- nie sprzeczajcie się, nie o to chodzi :)

Gość dla mnie Ursus to jest zadupie
a to, że w 1951 r wieś Stare Bródno przyłączono do obszaru Warszawy nie oznacza, że tam właśnie powstała Warszawa... ZOSTAŁA DOŁĄCZONA DO WARSZAWY Myślę że parę innych okolicznych wsi też powstało wcześniej niż sama Warszawa To tyle w tym temacie panie mądraliński

skoro na Akademii Medycznej, to jak już się upchniesz do tej kolejki to jedziesz do Śródmieścia a potem nawet na piechotę możesz dojść, bo to niedaleko :-)

"upchnę się już do tej kolejki"... haha :) jest aż tak źle? mam jeszcze prawo jazdy, ale podejrzewam, że to nie jest dobry pomysł, aby tam dojeżdżać samochodem; tyle słyszałam o korkach w Warszawie...

no i dałam plamę... Nie wiedziałam, że Akademia z Oczki przeniosła się na Żwirki i Wigury. Czyli jedziesz do Ochoty i wsiadasz w autobus 175 albo 512. 3 przystanki i jesteś

samochodem to bardzo zły pomysł, chyba że lubisz stać w korkach, ale i tak nie będziesz miała gdzie go zostawić w okolicy Akademii

Gość gerdii
Sprzedaję teraz stare mieszkanie, żeby kupić coś w nowym budownictwie. Przyjemna oferta zapowiada się na dniach otwartych na J. Kazimierza 33 w ten weekend. Można wyrwać mieszkanie za mniej więcej 6000 m2. To mniej niż sam sprzedaję Jak ktoś zainteresowany, to możemy się wspólnie wybrać. Inwestycja jest na warszawskiej Woli, mega spokojnie, pełna infrastruktura społeczna.

Gość bandakos
Nie ograniczaj się do jednego osiedla czy dzielnicy - opcji masz sporo, w mieście masz wiele nowych osiedli, które sprzedawane są na dobrych warunkach. Zobacz sobie Neosky na Bielanach. Pytaj o opcję zakupu mieszkania pod klucz - w takiej samej cenie. We wrześniu jeszcze to mieli - dokładnie, można było kupić mieszkanie z wyposażeniem bez dopłat.

Gość Traktorek
Do wszystkich przyjezdnych, nie szanujących, naśmiewających się i nie kumatych ni kuta to: Ursus to Ursus, a nie Skorosze, Niedzwiadek, i co tam sobie wymyślicie dalej. Jak mój dziadek spawał pociąg do torów podczas strajku, żeby do ruskich nie pojechał ze wszystkimi częściami i traktorami to władza wcieliła "za karę" Ursus do Warszawy pod jurysdykcje Ochoty(z całym szacunkiem do Rakowca i Jadwisina) ale tam była wtedy bida, a u nas dzięki fabryce było grubo i jechali z blokami z wielkiej płyty na Niedzwiedziu. Trzeba było ukrócić, podzielić budżet Uczyłem się na Pradze i dobrze wspominam ten czas. Za moich czasów było niebezpiecznie, ale jak ktoś kumaty to da se rade. Zad***e to Ty masz w głowie. Następny, że same bezduszne bloki. Komuna chłopie, komuna; nowsza dzielnica od Pragi to gorsza? Bródno było pierwsze jako osada(fajnie, że znasz historie) a i tak jest betonowe w chuj. Ja mieszkam na starej stronie mam 60cm ścianę w 3p. bloku, jedna klatka, a to i tak nie jest najstarsze osiedle. Są kamienice (albo bloki jak kto woli)z lat 40 gdzie kładli cegłę na 3 i to nie dziurawkę tylko wypalaną na ścianę zewnętrzną i mieszkania mają po 3m wysokości . Jak ktoś tu przyjeżdża i zdziwiony jest, że niektóre bloki nie są oj****e styropianem i brzydko, bo tynk oj oj. To popatrz jeden z drugą na nowy blok ze szlichtą ze styropianu(chyba się to nazywa pływający strop) i ścianki działowe z karton gipsu. W windzie mówią Ci dziękuje(k.. za co)a jak mówisz dzień dobry to łby w dół. Jak trzeba dzieciaka wysłać do przedszkola, szkoły, albo psa wyprowadzić to nagle znajdują stary Ursus. To z******ta dzielnica Warszawy zepsuta przez rozrost nowych bloków i chamów co się tu sprowadzają.