Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce sie wpieprzac ale...

moj brat chce nazwac corke Koleta!!!

Polecane posty

Gość nie chce sie wpieprzac ale...

Koleta !!! obraza sie gdy slyszy slowa krytyki :( co myslicie o takim imieniu???

Gość z kawałkiem kotleta
kojarzy mi się:P ale spoko, to nie moje dziecko będzie mieć tak na imię:D

Gość i bardzo dobrze
I bardzo dobrze, że się obraża słysząc słowa krytyki bo to nie twój interes jak chce nazwać dziecko. Dość już mam słuchania o wścibskich członkach rodziny, którzy wpieprzają się w nie swoje sprawy Zajmij się swoim życiem i odczep się od brata. Jego dziecko = Jego sprawa. Proste?

Gość niski to dla mnie poniżej 184
koleta to chyba zdrobnienie od Nikola:) Nokola-Nikoleta-Koleta:p

Gość to są na pewno
na dobra sprawę to wszystkiemu co nowe można się dziwić. Co cię to obchodzi jak nazwie swoją córkę. To jego córka a nie twoja. Jak będziesz miała własną to wtedy posmiejemy się z twojego wyboru

Gość A moja siostra
ma bliźniaczki Rudolfinę i Adolfinę. I co powiecie? A Twój brat potrzebuje zrekompensować sobie jakieś braki,, leczy kompleksy. Ma pewnie rotwailera i BMW. Jeśli go stać he he. Bo imię jest darmowe,chociaż tyle:o

Gość indioooo
a moja siostra - twoja siostra w jakims Hitlerjugend dziala???

Gość I lepsze niz dzesika

Gość A moja siostra
---> Indiooo Tyle lat po wojnie czas odłożyć uprzedzenia. Imię jak każde inne. Tylko buraki myślą stereotypowo. Gdyby Hitler miał na imię Michał, żaddna Michalina nie miałaby chodzić po polskiej ziemi?

A tak z ciekawosci- czy ta Rudolfine i Adolfine sie jakos zdrabnia? Jak sie na nie wola? A Koleta wcale nie jest tragicznie. Zreszta zwykle tak jest, ze ma sie lepszy pomysl na imie dla czyjegos dziecka. Zwykle kazdy czlonek rodziny chce miec na to wplyw. Ale prawda jest taka, ze to tylko sprawa rodzicow. Mozna powiedziec swoje zdanie i juz sie wiecej nie wtracac, bo sie tylko nadenerwuje bez sensu.

Gość A moja siostra
Ada i Rudka. Ale najczęściej Finki:D

Gość z Colette mogl wziac
bardzo popularna autorka w swoim czasie, feministka i bi ( dla tych, co nie wiedzą)

Gość pytaczkaaaaa
a mnie sie kotleta chce za przeproszeniem:P imie to sprawa rodzicow!

Gość spaggia.
Super panuja u was stosunki w rodzinie, skoro nie mozna nawet skomentowac wyboru imienia dla dziecka brata i piszecie, ze to nie jej sprawa:O Ja moge wszystko powiedziec siostrze i z tego czesto korzystam:D A imie tragiczne. Chyba chce byc na sile oryginalny...

Gość spaggia.
Dodam jeszcze, ze nie spotkalam nigdy zadnego Francuza np. ktory by dal dziecku imie nie-francuskie, nawet jak mieszka za gracnia. To samo sie tyczy innych narodow, ale my Polaczki mamy kompleksy jak widac...

Gość bbbbbbbb
koleta? będzie na małą wołał kola albo kolka :o a wszkole bedzie pewnie coca- cola :p

Skomentowac, tzn. dac odczuć, ze się nie podoba ten wybór-ok. Ale krytykowac, i zakładać topiki na ten temat??? Mam syna Tobiasza i wielu osobom to imię się nie podoba, dawały mi to odczuć i się nie obrażałam-ale gdyby ktoś z nich krytykował mnie za ten wybór i komentował go na cafe, stwierdziłabym, ze ma jakieś problemy ze sobą:P:P

Gość no to pogadaj z bratem
zyczliwie, spytaj, czym to uzasadnil, czy brzmieniem, czy na kims sie wzoruje, czy pasuje do nazwiska, moze tak chce jego zona - jak z czlowiekiem pogadaj - moze jest w tym jakis glebszy sens

Gość spaggia.
Autorka nie napisala o tym, wiec smiem przypuszczac, ze oboje sa Polakami z krwi i kosci. Co do komentowania imienia, to gdyby moja siostra wpadla na tak debilny pomysl, to na pewno przekonalabym ja, ze skrzywdzi ta decyzja dziecko, bo przy wyborze imienia nalezy kierowac sie dobrem dziecka, a nie wlasnymi kompleksami..

Gość całkowicie czarny kot
Koleta (franc. Colette) – pierwotnie zdrobniała forma imienia Nikoleta, powstałego od Nikoli, żeńskiego odpowiednika Mikołaja. Koleta jest imieniem znanym w Polsce od dawna, dzięki funkcjonującemu na ziemiach polskich zakonowi koletek. może brat jest zwyczajnie bardzo wierzący:-) patron św Mikołaj i koletki/koletanki... :-)

Gość do calkowicie
no - i to jest jakis konkret - a nie brzydkie-ladne