Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość truskawka 999

tetra czy pampersy jak uwazacie

Polecane posty

Gość truskawka 999

co uzywac? czy pampersy szkodzą czy nie? azwłaszcza noworodkowi

pampers. chyba ze lubisz prac i prasowac to wtedy jaknajbardziej tetra... czy pampersy szkodza? troche tak a troche nie... niestety są pelne roznych swinstw bo są produkowane tasmowo dotykane nie zawsze czystymi lapami... wieksze zagorzenie niosa dla dzoiewczynek niz dla chlopcow... ale bez przesady mają niewatpliwie wieleeee zalet :D tetra bardziej odparza pupcie niz pampersy i ni duzo wiecej z nią zachodu. co kto lubi. dla mnie pampersy.

Pampersy są najlepsze tak uważam. Nie wychodza wcale drozej od tetry a czysto i świerzo ma dziecko zawsze. Szkodzic mysle ze nie szkodzą bo niby dlaczego

Gość mamuska....
a czemu niby mialyby pampersy szkodzic? ja uzywam i nic sie niedzieje niemem czasu na dodatkowe pranie pieluch ,

bardziej pewnei szkodzi leżenie dziecka w mokrej tetrze i na mokrym posłaniu

Ja jestem za pampersami oryginalnymi.Uważam je za najlepsze pieluchy.Również moim zdaniem są dobre Happy. Nigdy nie było odparzeń (jeśli one są to nie tylko wina pieluch!) wystarczy bardzo dokładnie dziecko wymyć,wytrzeć i po kremować :) A czemu pampersy? bo finansowo na jedno wychodzi i są wygodne. A do tetry policz proszek,prąd,wąchanie śmierdziuszek :) ,prasowanie i Twoją prace.A uwierz że przy małym dziecku będzie jej sporo.

Jak dla mnie też pieluszki typu pampers są najlepsze. Początkowo używałam Pampersów, teraz Huggiesów i bardzo sobie je chwalę. W szpitalu położne też polecały tego typu pieluchy. Żadna nie namawiała na tetrę. Synek nigdy nie miał żadnych odparzeń, ani innych problemów skórnych na pupci, tak, że uważam, że tego typu pieluszki nie szkodzą. Muszą jednak, rzecz jasna, być zmieniane zawsze natychmiast jak dziecko zrobi kupkę i w racjonalnych odstępach czasowych jak nasiusia, bo to, że nie odczuwa wilgoci to nie znaczy, że leżeć w nasiusianej pieluszce.

U nas Haggisy się nie sprawdziły :) Każde dziecko inaczej reaguje na daną pieluchę (chodzi mi oczywiście o skórę:) )

u mnie odwrotnie - była tylko tetra, przez pierwsze trzy miesiące i na nadmiar roboty nie narzekałam :) ani kosztowo nie odczuwałam. potem była tetra i pampersy, a jak mały zaczął więcej rzeczy jeść to już tylko pampersy ( bo tetra już się za bardzo nie nadawała, trudno było doprać). Uważam, że pampersy nie szkodzą. Szkodzi tylko niewłaściwe używanie ;) Pozdrawiam! Kamila

Gość a oto streszczenia
My też stosujemy tetrowe, ale na spacer pampersy. I też nie jestem jakoś szczególnie przemęczona- a moja mała jest "dziwna", bo odparzają ją wzselkie jednorazówki, a tetra nie. No cóż, taki peszek ;)

u nas byly od poczatku pampersy, niektore niestety uczulaly mojego maluszka, wiec sprawdzilismy chyba wszystkie mozliwe i na dzien dzisiejszy sa happy, dobre i nie drogie, a co do tetry... szczerze mowiac nie chcialoby mi sie ciagle prac...