Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joolkaaa

nauczyciele-nieroby?

Polecane posty

Gość joolkaaa

uważacie, tak jak ja, że na nauczycieli idą zazwyczaj nieroby, ktorzy boja sie ciezkiej i odpowiedzialnej pracy, poucza pare godzinek w szkole i o 12 do domu?

Gość Belciakówna
smutna prawda jets taka, że przewaznie ida tam ci, co nie maja pomysłu na zycie:O.. a potem sa tego skutki..

joolka: idź lepiej popracować tydzień np w gimnazjum,a na pewno zmienisz zdanie. Zobaczysz wtedy jaka to \"łatwa praca\". 12 godzin? Ty się dobrze czujesz? etat to 18,plus praca w domu,sprawdzanie testów,przygotowywanie się do zajęć,rady pedagogiczne,\"kółka\" itp. Plus chamstwo dzieci,które mogą Cię wyzwać,uderzyć,a Ty nie możesz zrobić nic.No idź do takiej pracy,leć! Nie masz pojęcia o tym zawodzie! W tych czasach nauczycielami zostają tylko ludzie z pasją do nauczania,którzy są w stanie znieść minusy tego zawodu.

Gość szara bura***
hehe, praca 18h tygodniowo i koszmar, czego wy sie tak boicie?

Gość jolka a ja ci powiem
że jaka płaca taka praca:P

Najgorzej, że na temat pracy nauczyciela wypowiadają się ludzie , którzy nie mają zielonego pojęcia o tej pracy.

Gość Belciakówna
kiedyś faktycznie nauczycielami byli ludzie mądrzy.. dziś ludzie co w lo mieli 2,3 nimi zostają, bo do innych zawodow ciezko by im było..lub ciezko byłooby im sie dostac na studia np petrochemika:) wiec idą na polski, histe. itp a potem są zle naucozne dzieci, nudne lekcje, marne wyniki na maturze i na studia..

żałosne... to tak jakby sklepikarz wypowiadał się o zawodzie chirurga. Do pustaków nie dotrze i tak,więc co ja się wysilam...

Gość jooolkaaa
pisze, bo nie wiem co mozna robic po filologii angielskiej, bo to wlasnie studiuje, zostaje praca tylko jako nauczyciel ale czy oni tak naprawde harują?

Gość brawo Violaczek

Belciakówna,bredzisz:) To części dzieci nic się nie chce robić.Ich niedouczenie wynika zaś z lenistwa.Nikt się za nich za lekcje nie weźmie. Są nauczyciele z pasją! Są! Ale jak czytam takie coś,to się scyzoryk w kieszeni otwiera.

Miss: więc idź uczyć,skoro to taka "prosta praca" :) Nie masz pojęcia o czym mówisz dziecko...

Gość Belciakówna
nauczyciel z pasją to taki co w lo miał 5! na studiach % np z histy! uczy, bo ludzi rozprawiac o hiscie:) pamieta wsjo.. A tłuk to musi co roku cos tam sie uyczyc:) Nie pamieta ze bitwa pod cedynia była 972 roku;) itp.. Ale jak w lo mial 2,3.. to ja sie nie dziwie, ze ma trudnosci z zapamietywaniem!:)

Gość jooolkaaa
no to dobra, co mozna robic po filologii angielskiej, oprocz pracy jako nauczyciel?

Oprócz zajęć szkolnych dużo czasu trzeba poświęcić na przygotowanie się do zajęć, dekoracja klasy , imprezy okolicznościowe dla rodziców.

Gość Belciakówna
Sykstinajn wiem co mowie:) Dobry nauczyciel to taki, który umie tak poprowadzic lekcje ze ten najogorszy ma 2,3:) a nie ze ma 1 bo go nudzi biola hista, nie umie maty, bo nie rozumie. Na cała szkołe jets moze 2,3 nauczycieli z pasją:) to z doswiadczenia:)

2 miesiące:),nie 3. Chyba z matematyką u Ciebie nie najlepiej :) Gdyby nie wakacje,człowiek by zwariował. Dobranoc PS powtórzę raz jeszcze,idźcie na tydzień do gimnazjum.Zobaczymy jak wtedy zmienicie zdanie.

Gość jooolkaaa
najlepiej to chyba w szkolach jezykowych uczyc, co nie? moze ktos uczy to sie wypowie?:-)

To tak samo jak robotnicy wypowiadają się o urządnikach, którzy piją kawke cały dzień i serfują po necie... Normalnie ciśnienie mi się podnosi jak to słyszę...

Gość czarnulka po 40
ale pierdoly, a jaka praca jest ok? co to znaczy ciezka i odpowiedzialna? Np robotnik fizyczny?

Gość Kasiakowa***
Zauważyłam,że pracy nauczyciela najczesciej nie doceniaja ludzie prosci,niewyksztalceni,ktorzy zazdroszcza tego,ze nauczyciel ma,jakas bo jakas,ale wladze.Zazdrosza im wiedzy i lecza swoje kompleksy. Jak mozna wypoiwiadac sie o czyims zawodzie,nie majac o nim pojecia.Kultury sie nauczcie niewyksztalcone prostaki!!! Pozniej sie z takimi chamskimi kretynami uzeramy!!!!

Gość jooolkaaa
sorki, ale moj topic nie mial na celu obrazenia kogokolweik, mowie, ze nauczyciele pracuja 18h tygodniowo, kiedy normalny zawod ymaga 48h, a to ze posiedza troche nad klasowkami to takie straszne? jak tak, to do szkoly jezykowej spieprzac

Gość ja tez wiem co mowie
Miss,bo bycie nauczycielem bardzo wykancza psychicznie,dlatego to wolne.Nie masz pojecia o czym mowisz.Skoro tak zazdroscisz nam wolnego,idz uczyc!!!!! No juz,Ty prostaczko niewyksztalcona!!! lec,zobaczymy jak szybko uciekniesz ze szkoly,bo nie bedziesz sie adawac do tego zawodu.Jak sie na czyms nie znasz,to zamknij pysk i sie nie wypowiadaj,bo robisz z siebie kretynke.Twoje dzieci tez takie proste jak matka?

Gość Kasiakowa***
joolka,pusta dziewczyno,a co myslisz,ze w dobrej jezykowej mniej pracy? praca popoludniami,do wieczora.Jestes idiotka...