Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szokująca wypowiedź

Matura 2009

Polecane posty

Z matmy mialam 50%, z angielskiego pisemnego 60, a z ustnego 50, z polskiego pisemnego 73%, a z ustnego 70. Zadnych rewelacji. Ide na dzienne studia inzynierskie, tj kierunek zarzadzanie i inzynieria produkcji ze specjalizacja systemy zarzadzania i marketingu:-) A Ty z czego chcesz zdawac?

Stres przed maturą to najgorsze ze wszystkich rzeczy. Przed polskim bardzo bardzo się stresowałam (zdawałam rozszerzony) i poszło mi słabo... Za to na historię poszłam spokojniejsza i wynik był super jak na moją wiedzę. I nie przejmujcie się wynikami próbnej, u mnie nijak się miały do egzaminów z maja

Gość czy-to-wazne
hm zastanawiam się nad polskim rozszerzonym, chce iść później na dziennikarstwo multimedialne i cyfrowe...

Polski rozszerzony jest ciezki. Na Internecie jest wykaz obowiazujacych utworów ktore trzeba opanowac, bo nie wiadomo na co sie trafi.

Gość czy-to-wazne
ja myśle o polskim rozszerzonym wos nie wiem jaki poziom angielski podstawowy no i może geografia

Przez 3 lata liceum czytałam wszystkie lektury i oczywiście to wzbogaca ale na maturze rozszerzonej były 2 teksty z którymi się nigdy nie spotkałam. Ale nie żałuję, bo 64% się uzbierało jakoś

ja : polski podstawowy wos nie wiem jeszcze jaki poziom angielski podstawowy bardzo lubie polski ale boje sie rozszerzonego:/

Gość czy-to-wazne
ee to ja wszystkich lektur oczywiście nie czytałam to chyba jednak zadowolę się podstawowym wole nie ryzykować :]

Gość czy-to-wazne
o to paula mamy podobnie

Gość czy-to-wazne
a ja chyba potop miałam czytać ee co tam znając moje szczęście to czego nie przeczytałam będzie więc szykujcie się na POTOP

Gość czy-to-wazne
no właśnie myślałam między wosem rozszerzonym a polskim do dziennikarstwa to i to się przyda

ja tez wszystkich lektur nie czytalam, wspomagalam sie opracowaniami ale sama tez staralam sie dowiedziec duzo na temat lektur badz tekstow ktore omawiam,do tej pory na lekcji bylam aktywna, dostawalam oceny z aktywnosci ale boje sie zaryzykowac. kiedys to bylo dobrze zdawalo sie podstawowy i jak ktos chcial to szedl dodatkowo na rozszerzony, a teraz:/ od razu trzeba wybrac poziom..paranoja

ja sie zapisuje na korki z wosa na poczatku roku:D wiec moze napisze rozszerzony. Nie wspomne o korkach z angielskiego - nienawidze sie uczyc jezykow obcych.

Gość czy-to-wazne
taa a u mnie wszystko co najgorsze zostawili na koniec lalkę zdążyliśmy a potop mamy sobie poczytać na wakacjach hehh zapewne każdy zagłębiony jest teraz w lekturze ale sie bań posypie na początek września ;P

Gość czy-to-wazne
ja mam z językami też problem ale jeszcze jeden wypad do Anglii mi sie szykuje więc może coś pomoże ;P

Gość żuchwa
ja zdaję polski i angielski rozszerzony, wos podstawę i może historię na podstawie. najbardziej się boję angielskiego, na korepetycje chodzę, piątki miałam i tak czuję się gorsza od innych i mam wrażenie, że nie zdam :o

Lalka mimo że taka gruba to super, najlepsza lektura jaką czytałam, fajni tez byli Chłopi i Nad Niemnem :D teraz czeka przedwiośnie ludzie bezdomni, dzuma, zbrodnia i kara :/ a gdzie czas na inne rzeczy :(

przestancie jeszcze macie 9 miesiecy do matury.. ja sie zaczelam uczyc tydzien przed i zdalam. cale technikum nie przeczytalam ani jednej lektury i zdalam pisemny na 73% :P tez sobie obiecalam, ze w ostatniej klasie bede sie uczyc niewiadomo ile i ze wszystkie lektury przeczytam i co?:D dzisiaj mysle, ze ta matura to zaden stres i moglabym to napisac jeszcze raz z palcem w dupie :classic_cool:

Matma :O never!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja miałam teraz na koniec 6 z niemca, ale i tak nie czuje się na ten poziom rozszerzony. I chyba będę jedyna z całej szkoły która taki poziom zdaje :D

Gość czy-to-wazne
myślę że naprawdę najlepszym rozwiązaniem jest się zacząć uczyć tydzień przed ci co się przejmują cały rok najczęściej z tego całego stresu nie zdają :P