Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzialam ze to grzech

Ksiądz zapytał czy stosuje przerywany stosunek.

Polecane posty

Mam 33 lata dwójke dzieci i męża. Ostatnio byłam u spowiedzi i ksiądz zadał mi pytanie czy stosuje antykoncepcje Ja odpowiadam zgodnie z prawda że Nie a on a czy przerywany stosunek na to ja odpowiadam że TAK i tu sie zaczyna problem dostalam taaaaki wykład. Gdyby każdy mój stosunek z męzem kończony był we mnie miałam bym juz przynajmniej z 6 dzieci.

Gość morphinka
wiara to wyłącznie twoja sprawa. ksiądz jest pośrednikiem między toba abogiem. to ty oceniasz czy seks jest grzeszny

W takim przypadku to u was chyba jeden stosunek na rok wypada :D Na twoim miejscu to odpowiedziałabym księdzu, że ty sie o jego stosunki nie pytasz :D

Gość panasonic najlepsza marka
niewiedzialam ze to grzech- moja koleznake , ks zapytał czy robi facetowi oral??!!!! kojarzycie , maksymalne zazenowianie !!!!

tzn ze oral to tez grzech? a jak robie męzowi loda to tez grzesze to keidy nei grzesze? czy jakas pozycja inna niz tradycyjna to tez grzech?

nie wiedzialam ze to grzech- nie wiem , zapytam sie kolezanki , generalnie była dosc zazenowana, mzoe chodzi o to marnuje sie nasienie

Gość Nic mi nie mówcie
na temat spowiedzi. Nigdy nie zapomnę, kiedy byłam jeszcze dzieckiem, ksiądz się wypytywał o: 1. czy się dotykam kiedy jestem nago; odp-tak. Źle zinterpretowałam pytanie. Pomyślałam, że owszem, dotykam się np. podczas kąpieli. Byłam zdruzgotana, że myjąc się popełniam grzech. 2. czy sprawia mi to przyjemność? tu już całkiem mnie skołował. 3. czy podglądam rodziców w sypialni? tu było łatwo-rodzice po rozwodzie. 4. czy mama przyprowadza panów do domu, i czy podglądam ich w sypialni? Nic innego go nie interesowało; czy jestem grzeczna, chodzę co niedziela do kościoła etc. Tylko o seks wypytywał. Świnia zboczona. Nie miałam wtedy więcej niż 8 lat.

8 lat , LOL, rozumiem jak byś maiła 15 lat , on był slepy czy debil ?

Gość metaxxxa
wszystko to kwestia wiary. jęsli wierzysz że seks to moment największej bliskości z partnerem którego kochasz czystą miłością, to niezalaeżnie od pozycji seks nie bedzie grzechem.

Gość to norma bo przecież
kościół katolicki uznaje tylko stosunki płciowe między małżeństwem celem PROKREACJI, a nie zadawania sobie rozkoszy przykładni katolicy i nie wiedzieliście o tym???:D

Gość Nic mi nie mówcie
On był chyba notorycznie napalony, bo nie tylko mi zadawał takie pytania. Koleżanki z klasy miały z nim podobne doświadczenia. W cholerę dzieciarni się wtedy przez konfesjonał przewinęło. Nie pamiętam było to tuż przed czy po komunii. Ksiądz był przyjezdny. Chociaż tyle dobrego. Pojechał w peezdu i słuch o nim zaginął. Szczerze, wydaje mi się, że to był pedofil.

Gość no i dlatego ja nie chodze do
spowiedzi, do konfesjonału... Przychodzę kiedy jest pusto w kościele i sama przed Bogiem się spowiadam..............Nieważna taka spowiedź?- No trudno, ale ja zboczeńcom w konfesjonałach, nie mam zamiaru opowiadać o swoim życiu erotycznym, a oni później mają niezły ubaw z tego przy koniaczku i winku- mam kolegę księdza:O

Gość a ja sie kocham
mam 21 lat i kocham sie z moim chlopakiem juz od 2lat moja mam jest bardzo zdruzgotana tym faktem usłyszalam od niej ze SEKS JEST PO TO BY MIEC DZIECI. Wspólczuje mojemu ojcu

do nic mi nie mowcie. az mis ie nieodbrze zrobilo ten ksiądz to z pewnością byl pedofil. Strach puszczac dzieci na religie. moglyby byc prowadzone tylko przez siostry zakonne

a ja sie kocham---------> bo Twoja mama jest prawdziwą, przykładną katoliczką:D

zadawanie sobie przyjemność cielesnej poprzez stosunki seksualne jest zabronione i GRZESZNE w kościele katolickim naprawdę o tym nie wiedzieliście i chodzicie do kościoła, do spowiedzi???

Gość co za bezbożniki
:P :D

Gość lol und pop
to norma bo przecież- skoro tak to po co Bóg wymyślił orgazm , przeciez to jaks niedorzecznosc wymyslona przez niedouczonych teologów :-O

Gość lol und pop
pytam powaznie i ebz złosliwosci i głupot , czy waszym zadniam osoba wyznajaca grzech (np seks przed slubem ) jest zobowiazana odpowiedziec ks w jakiej pozycji to roblili??/ zajrzałem na forum portalu wiara.pl i tam zadnia sa podzielone

Gość narwick
up

Gość Jestem słowik
Co księży obchodzi jak ludzie uprawiają seks, żenada. Trzeba go spytać jak często bierze prysznic , czy niesiorbie przy jedzeniu, to się odczepi ze swomi głupimi pytaniami. Nigdy w życiu na spowiedzi nie mówiłam o swoich intymnych sprawach, to moja sprawa!

Gość W serialu Boża podszewka
Gienia była molestowana przez wujka, pewnego dnia ciocia Józia zauważyła to, rano zabrała ją do spowiedzi! Dziewczyna była ofiarą, to ten zboczeniec powinien iść do spowiedzi!

No ale po co idziesz do spowiedzi i w ogóle do kościoła jeśli twoje sumienie dopuszcza stosowanie stosunku przerywanego i w ogóle antykoncepcji? Wiedomo przecież że to zabronione i katolik nie może nawet o tym myśleć. Pomyśl, że za te drobne niedodgodności masz zapewnione życie wieczne i zbawienie a niektórzy nawet świętość.

Gość scarlett_____
heh, moim zdaniem to jest troche chore;/ to moze seks taki po ślubie tez jest grzechem??? przeciez Bóg nas tak stworzył żeby sie rozmnażać i to on nas tak stworzył że czujemy przy tym podniecenie pożądanie i przyjemność! Mamy jeszcze udawac ze to nie jest zadna przyjemnośc?? To jest nienormalne, wiadomo że czując tą przyjemnosc człowiek wpada na różne inne pomysły jak oral itd. Może to ma byc jakas próba dla nas?! smieszne.., to jest za cięzkie, nikt si etemu nie oprze:P

Gość 34474
bo w rozumieniu religii "zabijajac" nasienie, czyli pozbywajac sie spermy, niszczysz potencjalne zycie. Ja tego nie pojmuje, bo kto wyzywilby i ubral tych szescioro dzieci (wg obliczen ksiedza) ???

Gość do scarlett
KK nie jest przeciw czerpaniu przyjemnosci z pozycia seksualnego...z malzonka/kiem. Jak wiadomo, prokreacja jest jednak dla nich wazniejsza od przyjemnosci malzonkow i tu absurdalny jest zakaz stosowania prezerwatyw, bo jest ona srodkiem antykoncepcyjnym. KK nakazuje stosowac, zamiast prezerwatywy, kalendazyk malzenski, ktory przeciez ma spelniac takie samo zadanie! Mozna wiec gzic sie do woli, ale w stresie, ze kalendazyk nawali, albo zrobic to samo uzywajac gumke. Ale to grzech!