Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katherine

Do osób, które się akceptują.

Polecane posty

Może to trochę infantylne , ale wytłumaczcie mi to, proszę. Jak mam myśleś, że jestem piękna, że moje ciało jest ok, skoro wiem, że np. szczuplejsze uda są ładniejsze od moich, jak mam nie czuć się więc gorsza od \"ideału\" ?

Gość ejejejeje
no to schudnij do takiej wagi, w jakiej sie bedziesz czula dobrze.

Gość kokojonas
wszystkich nie zadowolisz, każdy ma inny ideał , a nie każdy może miec sylwetkę 90 60 90 skoro ma zupełnie inna figurę np. grube kości ja mam 170 waze 65 kg i sie czuje dobrze

Nie chodzi o schudnięcei, przecież są różne "budowy ciał", chodzi mi o samoakceptację, pokochanie sebie, nie myśleniu o sobie jak o "gorszej osobie" itp... Przecież są ludzie nawet z nadwagą, ktore nie czuja się gorsze, ktore się akceptują, kochają, w ten sposob inni też ich tak postrzegają :)

znajdź swoje pozytywne strony i to na nich się koncentruj

Gość myśl o swoich zaletach
siła autodugestii jest często nedoceniana znajdź coś co w tobie ładne, co lubisz. Usmiechaj isę do siebie w lustrze, chodź wyprostowana, rozpieszczaj się i jeszcze jedno - gdy lubisz siebie, innym tez łatwiej cię polubić

Gość kokojona
ja jestme w tym specjalistką zawsze pocieszałam moja koleżanki które były zakompleksione teraz lubią siebie a nawet maja odrobinę próżniości ,zalezy które mam dla Ciebie zadanie , chodz przez cały dzien po mieście i do wszystkich sie uśmiechaj , zobaczysz ile ludzi odpowie ci uśmiechem i jakie to miłe od razu poczujesz sie lepiej

Gość Anna Bellarossa
liczy się całość. Co z tego, że ma chude uda? jak i tak brzydko wygląda. Nie ma tego czegoś;) Dobry wgląd to wypadkowa wielu rzeczy, oczu, charakteru, nóg, poruszania sie, mody itp:)

i jeszcze jeden http://www.youtube.com/watch?v=8njh3rgmHLI&feature=related a tak naprawdę, to nie wiem ile masz lat, ale mam wrażenie, że z wiekiem to przechodzi, albo zamienia sie w brak akceptacji siebie z innych powodów grube uda itp schodzą na dalszy plan a grunt, to znaleźć swój styl, odpowiedni do swojej urody i każdy jest piękny:)

Dzięki Wam wszystkim :) Mam 21 lat... nie chcę sie pocieszać \"mankamentami innych\", nie chcę się w ogóle porównywać, nie chcę mieć takiej potrzeby. W sumie teorię znam, autosugestia, np. mozna sobie powtarzać do lustra, że \"kocham i akceptuję siebie\"... Echhh, przed okresem dojrzewania byłam MEGA MEGA chudzielcem, a późnie...SZOK, rodzina zwracała uwagę, że przytyłam, że kiedyś byłam inna itp :( Bolało...nadal boli ! :( kokojona > Z tym uśmiechem to dobry pomysł, ale chyba bym zemdlała (cała czerwona) szczególnie przy młodych facetach !!! :o Nawet w oczy się wstydzę spojrzeć, gdy ide z kimś jest lepiej, ale sama, to porażka na całej linii :O Jest tez takie ćwiczenie, np. zagadywac innych w sklepie, pociągu itp ;) Miałam sobie kupić ciemne okulary- \"muchy\";), jak narazie wciąż pada ;)