Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nie mam polskich znakow

polecicie odzywke do wlosow??

Polecane posty

Gość uprhrdyhrd

Gość uprhrdyhrd
ostatnio wyczytalam ze odzywki sa duzym obciazeniem dla wlosow i je przetluszczaja. Czy to prawda??

Gość CiEkawe ...
Ja bardzo polecam tą nową serię L'Oreala Elseve ... tą z cementem :) Jest super !

Gość okt
odzywki to powinno sie kupowac tylko u fryzjerow bo tylko one na prawde dzialają a te inne panten loreal gliss kur itp to gowna

Gość uprhrdyhrd
a jaka jest roznica w dzialaniu miedzy maska a odzywka??

Gość WAXWAXWAXWAX
WAX WAX WAX WAX WAX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość a więc tak
rzeczywiście niektóre odżywki mogą obciążać włosy i sprawiają że się bardziej przetłuszczają, ale to jest uzaleznione od włosów, dobra odżywka sprawia że włosy są miękkie, błyszczące i nie obciążają włosów. Ale tutaj potrzeba metody prób i błędów. Ja np mieszam odżywkę regenerującą, obecnie mam panten taka zielono złota, oraz timotei henna i używam na raz obu. Dzięki temu włosy nie są obciążone, ale są zregenerowane. Odzywki można stsosować po każdym myciu włosów, oczywiście w rozsądnych ilościach i zostawia się je na włosach kilka minut. Maski zaś stosuje się raz w tygodniu i trzyma np godzinę. Co do odżywek w sklepach fryzjerskich to kusi mnie kupno, ale na wizażu wcale takich dobrych opini nie mają

Gość uprhrdyhrd
a wiec tak ---- dziekuje za tresciwa odpowiedz :) ale co do masek, wiem ze trzyma sie je dluzej, ale chodzi mi o to czy one maja lepsze dzialanie niz odzywki??

Gość a więc tak
generalnie lepiej stosować i to i to, maski mają mocniejsze działanie, ale np ja po myciu musze użyć odżywki bo nie rozczeszę włosów.

Gość uprhrdyhrd
jesli ja nie mam problemow z rozczesywaniem po umyciu to w sumie chyba lepiej zebym uzyla maski prawda?? bo mam zniszczone i suche wlosy ..

Gość a więc tak
zależy od Ciebie. Ja bym używała i tego i tego. Odżywki nie kosztują fortunę a mogą bardzo poprawić kondycję włosów. Jakbyś miała włosy normalne, to tylko maska, ale je sli masz przesuszone to i to i to.

Gość uprhrdyhrd
ok, dzieki za pomoc :) 🌻

To ja jako fryzjerka wam doradzę aby odżywki nie kłaść na nasadę włosów, tam zazwyczaj jest większa ilość sebum (łoju), więc nie trzeba nakładać jej od czubka głowy. Polecam także odżywki profesjonalne, np. Alfaparf, L\'oreal i Wella. Jeśli chodzi o sklepowe to NIE polecam a wręcz odradzam Sunsilk, Pantene, Shauma. A sklepowe mogą być z L\'oreal, są całkiem niezłe. Natomiast gdy stosujecie środki regenerujące- tzrba wmasowywać w głowę i włosy (nie mylić z kondycjonerami)

Polecam Herbal essence. Slicznie pachna a wlosy sa puszystke i swietnie nawilzone. Nie uzywaj odzywek ktorych sie nie splukuje bo one wlasnie bardzo przetuszczaja wlosy.

Gość uprhrdyhrd
Julli ----- czyli maski trezba od nasady wklepywac, tak? :) a co powiecie o masce i odzywce z Joanny?? stosowal ja ktos?

Maska tez jest kondycjonerem, zby mocno nie obciążać włosów nie wmasowuj jej w skórę głowy. Joanna mi sie xle kojaży i nie polecam. Skupcie sie na firmach , które zajmują sie produkcją produktów tylko do włosów, a nie wszystkiego na raz

Gość uprhrdyhrd
to w takim razie co jest srodkiem regenerujacym jesli nie maska ani odzywka?? bo juz nie wiem...uzywasz terminow ktorych laik nie rozumie,... dziekuje za odp :)

są to różnego rodzaju środki w ampółkach, kremy regenerujące. Ok jednym słowem to czego nie kupicie w supermarkecie

Gość poleeeecam LOREALA
tę nową, z cementem, albo ciemno żółtą, wygładzającą. mimo, że mam włosy wysuszone i przetłuszczające się :O (dziwne połączenie) te odżywki nie obciążają, a ładnie wygładzają, ujarzmiają i nadają jakiś blask - oraz niesamowicie ułatwiają rozczesywanie. jeszcze lubię garniera, ale jednak loreal to mój nr 1. wax jest nadto przereklamowany, a efekty zdecydowanie gorsze niż po lorealu (tym sklepowym)

kokosowa shauma (do wlosow zniszczonych) albo brazowy timotei z henna (ale to nei do zniszczonych, ale na polysk ciemnych wlosow:) )

Gość uprhrdyhrd