Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość linaaaa

Ocet w ciąży

Polecane posty

Gość linaaaa

Straciłam kompletnie rozum i najadłam się galarety z octem i teraz mam wyrzuty sumienia. Jestem w 6 tygodniu ciąży.

??????No przecież, że nic się nie stało... a skąd te obawy przed octem?jedz na co masz ochotę i nie schizuj ;)

Gość linaaaa
Ocet spirytusowy to chyba nie najlepszy skladnik dla takiego małego człowieka.

Ile tego octu spirytusowego tam było? pestycydy też nie są najlepsze w diecie a bez nich się nie obędziesz. Musiałabyś się nieźle spić tym octem, żeby miec jakiekolwiek powodu do przemyśleń...

Gość linaaaa
jedna sporą galaretkę zjadłam :), czyli niezła ze mnie panikara :)??

Zluzuj, bo ciaży nie przeżyjesz, wykończysz się psychicznie.I jak pisałam - jedz na co masz ochotę. Uważaj tylko na daty ważności i brudne warzywka / owoce a będzie ok.

Gość a oto streszczenia
Lubię ZMŻ - ten zespół znaczy się ;) To do poprzedniczki. A co do octu to ja też nie wiedziałam czy jeść czy nie, w końcu zawiera alkohol. No i nie jadłam :(

ja miałam podobny problem ale z innym jedzeniem. najpierw miałam ochotę na barszcz z torebki, a tydzień wcześniej wypiłam latte. Po kawie nie mogłam spać pół nocy i czułam jak \"flaki\" przewracają mi się w brzuchu, po barszczu podobnie. Przez co miałam schizy. Naprawdę można się nabawić jakiejś choroby przez samo myślenie o tym, że jedzenie może zaszkodzić. Ale byłam u lekarza i wszystko było ok.

Gość gość10000
Jeśli chodzi o ocet , to osobiście polecam zdrowszy i naturalny zamiennik do galaretki : cytryna