Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIC NIE WIEDZIAŁAM

NIE BRALAM KWASU FOLIOWEGO A JESTEM W CIAŻY I CO TERAZ??????????????????

Polecane posty

Gość trellka
dziewczyny odgrzebuję nieco temat, staram się o maluszka i chcę wiedziec który kwas foliowy powinnam brać, aby zapewnić mojemu dziecku odpowiednia sawkę kwasu foliowego? pomóżcie plis.

Gość gość
Lekarze polecają Folik.

Gość gość
Kwas foliowy w modzie jest od stosunkowo niedawna, za "moich czasow" nikt go nie bral, urodzilam dziaci zdrowe jak i wiekszosc kobiet.

Gość grymałka
to bardzo dziwne co piszesz, bo nawet moja mama zawsze mi powtarzała, że kwas foliowy to podstawa w ciąży i tuż przez nią. więc wydaje mi się, że kwas foliowy zawsze był ważny dla kobiet w ciąży.

Ja w czasie ciąży brałam regularnie kwas foliowy od firmy Swanson i przebiegła ona bez najmniejszych powikłań - wręcz przeciwnie, mój mały okazał się dorodny i zdrów jak ryba. Więc raczej nie widzę problemu aby zacząć go brać już w trakcie ciąży :D

Gość gretkaa
ja z kolei całą ciąże przyjmowałam folik, chyba najpopularniejszy kwas foliowy, tylko od II trymestru zaczęłam brać folik 2/3 bo ma dodatkowe witaminy w składzie.

Gość rembelka
no tak folik jest obecny na rynku od wielu lat, moja mam nawet go przyjmowała jak była ze mną w ciąży.

Gość gość
Jestem w panice. Jestem w 5 tc i dopiero po zrobionym teście zaczęłam brać folik czyli w 5 tc. Bardzo się denerwuje czy nie jest to za późno? ?

Gość mintka
warto sie przygotować na ciąże ja na kilka miesięcy przed zajściem w ciążę brałam bo mama premium bo ma chyba wszystko co potrzebne w trakcie ciąży, poza to preparat rekomendowany przez PTG, mnie przekonało to, że preparat jest wygodny, ma wszystko co trzeba, poza tym czy byłabyś w stanie codziennie zjeść kilka kg szpinaku, najważniejsze jest to, żebyś od teraz dbała o siebie, przyjmowała witaminy i nie stresowała się.