Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiii

Jak sprawdzić w jakim formacie

Polecane posty

Jak sprawdzić w jakim formacie jest dany pilk muzyczny? Chodzi mi o to że ściągnęlam z neta kilka piosenek, nie są one w formacie mp3 napewno, czyta mi je i komp i telefon ale już na odtwarzaczu mp3 i mp4 tego nie czyta mi :( jak można sprawdzić jaki to jest format pliku i czy można to jakoś przerobić na mp3?

Gość chyba tak ja tak riobilam
prawym przyciskiem myszy "zmień nazwę" i tak jak jest zapisany plik robisz kropkę .mp3 i gotowe

Gość ala ma kota a ja mam psa
-----> chyba tak ja tak riobilam hahahah hehehehe hahahha a słyszałas o tym, żeby go przekonwertować? przeciez plik ma jakies rozszerzenie, jakie? sprawdzasz, a potem konwertujesz...

No wlasnie gdybym wiedziala jak to sprawdzić to bym już dawno sobie to przerobila na mp3....

Gość odwykowa
lewym dajesz właściwosci i zaraz u gór pod nazwa pliku pisze typ pliku!!!!!!!

I jak tak robię pokazuje mi się typ pliku: plik....

JA chyba na to jestem za glupia :o co mi da ten program, tam pisze o kodekach :( cholerka, dać baabie komputer i odtwarzacz mp4 :p

Gość odwykowa
no masz racje jestes gkupia

odwykowa - ale za to bardzo się ciesze że Ty jesteś taaaaakaaaa mądra i napewno uświadomisz mnie :)

Gość malwinka czy malwinek
"Po czym rozpoznać, w jakim formacie dany plik przechowuje informację? Odpowiedź nie jest oczywista. Najprościej byłoby posłużyć się rozszerzeniem nazwy pliku. Niektóre środowiska użytkownika (np. środowisko graficzne systemów Windows) przyjmują domniemanie, że rozszerzenie nazwy wskazuje na format zapisu. Niestety, to nie zawsze wystarcza: jak wiemy, związek rozszerzenia z formatem jest wyłącznie umowny; każdy użytkownik ma prawo nadać swojemu plikowi danych dowolną legalną nazwę bez względu na zastosowany format zapisu informacji. Jeżeli faktyczny format jest inny niż deklarowany przez rozszerzenie, środowisko nie wykryje tej sprzeczności." (...) "Uniksopodobne systemy operacyjne są wyposażone w program narzędziowy o nazwie file, który automatyzuje proces rozpoznawania formatu danych. Programu tego można używać także w innych systemach operacyjnych, ale trzeba go sobie zainstalować. Program file w ogóle nie zwraca uwagi na rozszerzenie nazwy pliku, tylko analizuje początkowy fragment jego zawartości i dopasowuje go do wzorców formatów przechowywanych w bazie danych. Wynik wyprowadza na terminal w postaci zrozumiałej dla użytkownika. " Poszukaj programu do rozpoznawania plików.

Ok, dzięki, będę coś jeszcze próbowala kombinować ;)