Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o paznokcie

szybciutkie pytanie

Polecane posty

Gość o paznokcie

czy mozna uzywac bloku do paznokci naturalnych? mam bruzdy na paznokciach i czasem je widac gdy je pomaluje, i zastanawiam sie czy moge sobie polerowac plytke blokiem czy on jest za silny, tzn tylko do tipsow? co sadzicie? nie lubie uzywac tych poczwornych pilnikow bo za duzo z tym jest roboty...

Gość o paznokcie
nikt nie uzywa blokow? :)

nie mam pojecia co to jest ten blok, zabiłaś mnie tym pytaniem :)

Gość mysle ze mozesz uzywac
ale nie za czesto, co prawda blok nie jest taki ostry ale nie przesadzaj z czestym polerowaniem bo mozesz oslabic paznokcie

Gość o paznokcie
dziekuje za odpowiedz moje paznokcie czesto sie rozdwajaja ale te bruzdy sa szpecace niestety. czy po uzyciu bloka paznokcie sa matowe czy blyszczace?

blok uzywa sie do polerowania tipsów przed nalozeniem żelu i nie pozostają one błyszczące lecz matowe, po uzyciu mozesz jeszcze wypolerowac je ta nablyszczającą częścia od pilniczka czterostronnego którym dotychczas polerowałas i wtedy powinny byc blyszczace ;-)

Gość o paznokcie
aha a uwazasz ze ten pilniczek jest zdrowszy dla paznokci czy wychodzi na jedno? bo jezeli to to samo to ja wole bloka i miec z glowy niz kazdy paznokciec cztery razy obrabiac :)

wiesz, nie znam sie na tym tak dobrze i nie chce zle doradzać ale na pewno blok jest mocniejszy i lepiej poleruje, na dłuższą mete takie polerowanie szkodzi, bo w końcu spiłowujesz paznokieć i on wtedy się osłabia. Nie wiem co lepsze, może zapytaj kogoś kto się lepiej na tym zna ;-)

Gość o paznokcie
okej dzieki ;)

Gość o paznokcie
kupilam dzis en blok czterostronny top choice i nie jest opisane ktorej strony uzyc jako pierwszej ;/

Gość zacznij od ostrzejszej
do najmniej ostrzejszej strony

Gość o paznokcie
ten kto mi napisal ze mam zaczac od najmniej ostrzejszej strony chyba ma mnie za idiotke :) wiem ze pierwszy jest pilnik ale potem mam dwie strony bala i rozowa bardzo zblizone do siebie powierzchnia i nie wiem ktora ma byc pierwsza, potem jest szara polerka i wiem ze ona ma byc ostatnia. ktos mial moze taki blok? :)

Gość Ananeska23
Do "o paznokcie", ten bloczek polerski z Belarte jest super, jestem z niego bardzo zadowolona! www.belarte.com.pl