Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rajdowiec

prawo jazdy

Polecane posty

Gość Rajdowiec

Jutro mam pierwszą jazdę opowiedzcie jak u Was przebiegała?? Czy po tych standardowych 30 godz. kursu rzeczywiscie można sie przygotować do egzaminu??

Gość ta co prawko ma
moja pierwsza lekcja wyglądała w ten sposób, że przez pół godziny instruktor opisywał mi, co gdzie w samochodzie się znajduje i do czego służy -sprzęgło, skrzynia biegów, hamulec, pedał gazu, kierunkowskazy, wycieraczki, itp, itd... Następnie wyjechaliśmy na miasto (warszawa-śródmieście). Zrobiliśmy parę km i z powrotem na plac. :) Pamiętam, że byłam OGROMNIE podekscytowana tą wyprawą po centrum.

Gość ta co prawko ma
aha, a jeśli chodzi o to, czy 30h wystarczy do dobrego przygotowania, to odpowiadam -niekoniecznie. Oczywiście pomaga to poznać przepisy ruchu drogowego (nie tylko teoretycznie, ale i w praktyce). Pomaga w opanowaniu podstawowych manewrów na placu i na ulicy, ale nie oszukujmy się, te paredziesiąt godzin niestety nie wystarcza do świetnego prowadzenia pojazdu. Doświadczenia nabywa się podczas wieeeelu godzin spędzonych za kółkiem.

Gość ta co prawko ma
ja, do tych 30 standardowych godzin, dokupiłam sobie z 10 dodatkowych (albo nawet 12, już dobrze nie pamiętam:-O) Ale tylko dlatego, że zdawałam egzamin na Odlewniczej, a przez cały kurs ani razu nie byłam na Bródnie :-O i kompletnie nie znałam tej dzielnicy i tamtejszych uliczek/rond/skrzyżowań :-O dlatego wymyśliłam sobie, że wykupię godziny doszkalające, tyle, że u innego instruktora:P

Moja pierwsza jazda: - Dzień dobry. - Dzień dobry. Jeździłaś już kiedyś? - Nie, nigdy. - No to mamy sprzędło, hamulec i gaz. Jedziemy na miasto. :)

desire, u mnie tak samo wygladala:P myslalam ze na placu mi wszystko pokaze dokladnie co i jak ale gdzie tam na miasto od razu pojechalismy, 30 dla mnie to byla zawrotna predkosc rece mokre jakbym z wody wyjela

Gość ta co prawko ma
a, i zdałam za pierwszym razem. :P

Gość 012345
co wy pierdoliecie? w zyciu nie siedzialas za kierownicą i co nagle od razu na miasto pojechals i wiedziałs co i jak sie robi?? nie pierdol głupot

ja jezdzilam po placu z tata, znaczy cwiczylam ruszanie bo jak mialam przejechac nawet 10 metrow to dla mnie byl szok tyle umialam idac na kurs a jasne ze nie jechalam 50km od razu po miescie jezdzilismy najpierw po uliczkach malo uczesczanych zebym mogla jakos sie oswoic

Gość ta co prawko ma
wszyscy moi znajomi, którzy poszli na pierwszą lekcję prawa jazdy, wyruszali na miasto. Ze mną było dokładnie tak samo. Co w tym dziwnego? Uwierz mi pół godziny, to mnóóóóóstwo czasu na poznanie podstawowych zasad działania sprzęgła-skrzyni biegów-hamulca i pedału gazu:P

Gość tak tak powaznie
u mnie to samo ja nigdy nie jezdzilam powiedzial jak posutawiac te pierdoly lusterka tu masz sperzeglo hamulec gaz ruszamy na miasto;) i na gleboka wode a ze ja totalna sierota w tej kwesti to pojechalismy za miasto na wioskach troszke zeby ludzi nie straszyc na drogach ;D :D pierwsza jazda cala spocona rece mokre trzymalam kierownice jkaby mi chcieli ukrasc lustesrka ani razu nie spojrzalam i 30 na godz to tez byla zawrotna predkosc

Gość a w jakim wieku kurs
zaczynalyscie?

ja na 1 jezdzie pojechałąm na miasto a siedziałąm pierwsyz raz w zyciu za kierownica ! :D po to jest instruktor z boku :classic_cool:

miałam 18 lat jak kurs zaczelam ale to wsyztsko była dla mnei czarna magia bo bylam pierwsz aosoba w domu ktora prawo jazdy miała :D

Gość 012345
no to kurwa idiotko madchen cza bylo napisac ze 30 min piserdoił ci na palcu co i jak , a nie od razu na miato kretynko jeddna ale mnie wkurwiłas szmato

Gość ta co prawko ma
ja wyjechałam od razu na główne ulice. Bo z miejsca, z którego ruszałam miałam tylko marszałkowską, a zdrugiej strony- jana pawła, czyli obie bardzo ruchliwe:P Ja, oczywiście wcześniej jeździłam samochodami -i tymi z manualną skrzynią biegów i automatami. Nie powiedziałam o tym swojemu instruktorowi, a i tak wyjechaliśmy na pierwszej lekcji na miasto:P To już chyba norma, że nie bujasz się po placu, tylko lecisz tam, gdzie ruch;)

heh 30minut czopku to ja juz na miescie smigalam:D na placu stalismy moze z 5 minut i pelne zdziwienie jak uslyszalam ze na miasto ruszamy

Gość gwezyr
01234 TY to masz jakis problem moze juz 30 h a jeszcze na maisto nie wyjechalas/les?

Gość ta co prawko ma
012345, to nie fajna_madchen pisała o tym, że na pierwszej lekcji, pół godz. facet tłumaczył, co z czym się je, tylko JA :P Gdybyś czytał/a uważniej, albo w ogóle nauczył/a się czytać tekst ze zrozumieniem, byłoby Ci w życiu o wiele łatwiej :P

prawko to zawsze tyle emocji budzi jak przychodza 18nastki to zaczyna sie robienie parwka w mojej szkole to w parwie kazdej klasie z polowa robiła i tylko sie licytowali kto za ktorym razem zdał :P:P:P:P

u mnie wyglądało to tak: -jeżdziłaś już kiedyś? -tylko jako pasażer ;) no to zawiózł mnie na plac, w jakieś 20 min. wyjeśnił co do czego... pokręciliśmy się trochę na jedynce po placyku i wokół budynku (placyk przy stadionie) i \"a teraz w prawo\" - \"żartujesz?\" - \"nie, jedziemy!\" i \"jeździliśmy\" przez kolejne póltorej godziny... najpierw dojazdową do wa- wy a potem przez tysiąc rond wokół pruszkowa :) jak ja przeżyłam pierwsze godziny... każdy pewnie może! następnego dnia, powiedział, że będzie prosto! i pojechaliśmy do centrum wa-wy! tak z marszu autobusy i tramwaje! :) a mogłam się na kurs zapisać z 15 lat temu... w cichych, spokojnych głubczycach... 30 godzin dla mnie za mało :o zwłaszcza przy warszawskich terminach! po skończeniu kursu ponad dwa tygodnie czekałam na teoretyczny, a teraz jestem w fazie \"aktywnego\" czekania na praktyczny, jutro znów jestem umówiona na dwie godziny, żeby nie zapominać, czego juz się nauczyłam; a i kolejne dróżki, którymi może się trafić egzamin poznawać... egzamin 18 sierpnia...

Gość a ja stara dupa jezdem
i prawko zrobiłam w wieku 36 lat dopiero nie było łatwo, kilka razy oblałam babki w moim wieku często tak mają niestety

Gość ta co prawko ma
gruby miś, życzę powodzenia! 🖐️ w Wawie zdajesz?

Gość ta co prawko ma
no tak, w wawie :D na powstańców, czy odlewniczej?

Gość ta co prawko ma
o, to nawet nie wiedziałam, że tam też jest ośrodek egzaminacyjny:-O Trzymam kciuki! :)

Gość a jak wam szlo z ruszaniem
na poczatku, czesto samochod gasl? ja jazdy zaczne dopiero po 15-tym i najbardziej boje sie ruszania :D