Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kominek_23

Zrobiła rezonans głowy prywatnie i...........

Polecane posty

Gość kominek_23

badanie trwało 20 minut. Bez kontrastu, bo jak powiedział mi lek. nie zaszła taka konieczność... Dostałam zdjęcia i opis (brak płyty CD?). W opisie jest wynik dot. kory mózgowej, innych części mózgu i nerwów. Teraz chodzi mi o to czy...przebadali mi całą głowę czy tylko mózg. Myślałam, że w opisie będzie wszystko łącznie ze stanem zatok, przegrody nosowej itp... Co myślicie... W konia mnie zrobili, czy po prostu nie mam zmian i lek. o tym nie napisał? Dopiero w piątek do neurologa ztym idę...

Gość do lord_y

Gość a więc takskoro idzie się na
Badanie rezonansem magnetycznym muszą być ku temu powody i lekarz który to zasugerował ,a Ty byłaś i tak prywatnie powinien postawić jakieś prawdopodobieństwo czyli podejrzenie itd.wówczas wykonują zlecenie i tylko ta cześc głowy na które pada podejrzenie.Tzn.tak!!!!!!!!!!!jak podejrzewają zatoki to badanie powinno być skierowane na górne drogi oddechowe i sąsiednie z nimi miejsca.Najważniejsze w badaniu jest podanie kontrastu,wówczas widać zachodzące zmiany.Skoro nikt Ci takiego konkretnego badania nie zalecił,wyrzuciłaś pieniądze w błoto.Nigdy nie robi się całej głowy ze względu na koszty,chyba że przywiozą cie z wypadku itd.powodzenia.

Gość a więc takskoro idzie się na
To że płacisz nie znaczy ,że robia co popadnie.Powinnaś mieć skierowanie od specjalisty.Płyte oczywiście też ,mimo że nic badanie nie wykazało.Neurolog sugeruje sie tylko płytą ,a nie tylko opisem.NIE TE CZASY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kominek_23