Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaputtttt

DZIEWCZYNY biorę DUPHASTON i nie mam miesiaczki???

Polecane posty

Gość kaputtttt

przeciez jest na uregulowanie okresu, a ja mam już 40 dzień cyklu i nic:-o mam średnio co 32 dni, wiec nie wiem o co chodzi!!!! spóźnia mi się ponad rydzień, tymczasem miałam mieć normalnie, o co kaman? czy to mozliwe, żeby opóźnił miesiączkę, zamiast wywołać, odkąd łyknęłam ostatnia tabletkę mija już12 dni:-o zaznaczam, ze wzięlam równiez, bo mam tendencje do powstawania torbieli, one pękają, ale widac mam za mało prgesteronu i musze uzupelniac co jakiś czas:-o

Gość kaputtttt
aha jeszcze dodam, ze 1-wszy miesiac dopiero wzięłam.

Gość kaputtttt
upppppp

Gość kaputttt
czy ktos mi odpowie??? czy to mozliwe, ze ten lek mi zaszkodził????

Gość kaputttt
HELLO!!!!

Gość bebe28
w ciazy nie jestes ?

Gość kaputttt
moge być, ale jeślinie jestem, to w takim razie o co chodzi? przecież duphaston miał mi dpomóc w regulacji miesiączki, a tymczasem ją opóxnił i to znacznie

Gość bebe28
skoro mozesz byc w ciazy to nie dostaniesz miesiaczki !!! wiec lepiej zrob test ciazowy.duphaston pomaga w regulacji miesiaczki, ale jak w polowie cyklu zaszlas w ciaze to logiczne jest, ze po jego odstawieniu nie dostaniesz okresu.

Gość kaputttt
bebe ja to wiem, ale ja po prostu czuję, ze nie jestem, kochałam się na 3 dni przed potencjalna owulacją, potem wzięłam duphaston i owszem ciąza jest możliwa, dziś zrobię test, ale na bank nie będe, to wtedy gdzie upatrywac przyczyny???

Gość kaputttt
Bardzo chciałabym byc w ciąży:-( ale czuje, ze jakoś to niemozliwe, to by było za pierwszym razem, az mi się wierzyć nie chce, zwłaszcza, ze mam nieregularne cykle i w ogole tendencje do torbieli, często niski progesteron, nie wiem sama, jakoś mi się wydaje, ze tak bezproblemowo się u mnie nie obędzie, zawsze kobiety mówią, ze po prostu wiedza, ze są w ciąży, a ja wręcz przeciwnie, jestem pewna, ze nie jestem, chociaż jak mówię, ciąża jest w sumie bardzo mozliwa

Gość bebe28
jak Ci wyjdzie ujemny to powtorz za tydzien jeszcze raz test - po duphastonie musi byc miesiaczka - nawet robi sie tzw. test progesteronowy (wlasnie podajac duphaston) 10 dni i odstawia się go i miesiaczka powinnac sie pojawic na skutek spadku (nagle z odstawienia) progesteronu (czyli duphastonu) - moglas miec przeciez wczesniej owulacje - a nawet jesli 3 dni przed owulacja sie kochłas to plemniki zyja w szyjce macicy 48 godzin wiec to tylko dzien roznicy przed owu - jak mialas ja wczesniej to mozesz byc w ciazy - objawow mozesz wogole nie miec zadnych to tez normalne.

Gość bebe28
jak najszybciej sprawdz czy jestes w ciazy - bo jesli masz nieregularne miesiaczki torbiele itd to powinnasz brac dla jej podtrzymania dalej duphaston a ty go odstawilas - zrob test jak wyjdzie ujemny idz do gina, albo zrob poziom betahcg - to najpewniejsze!!!

Gość kaputtttt
a co to jest ten poziom betahcg? wiesz być może ja tak intensywnie o tym myślę,ze dlatego nie dostaję, co chwila jestem w uikacji i sprawdzam czy nie dostałam, nie wiem też z drugiej strony czy znowóż ta tendencja do torbieli jest u mnie jakaś nagminna, pół roku temu bylam u gin i wszytsko było oki, raz miałam torbielika, 30 mm, ale szybko się wchłonął, powstał z niepękniętego pecherzyka i gin powiedziała, ze to normalka, ze prawie kazda kobieta to ma, i że snawet o tym nie wie...sama nie wie, cóż testo pokarze, nic tu nie poradze, ale naprawdę zdenerwuję się jak się okarze, ze jest jedna kreseczka

Gość bebe28
jedna kreska we wczesnej ciazy nie swiadczy o tym ze nie jestes w niej dlatego napisalam, ze musisz powtorzyc test po kilku dniach a najlepiej zrob badanie poziomu beta hcg - pobieraja krew i oznaczaja stezenie tego hormonu we krwi , w ciazy hormon ten jest produkowany wiec jego poziom rosnie.

Gość kaputtttt
w ciąży jeśli jestem to byłby to prawie 4 tydzień:-) więc myslę, ze na teście by juz wyszło wczoraj mialam straszne wzdęcie i trochę jakby mdłosci,ale może się tylko wkręciłam, piersi mnie nie bolą, za to bolą mnie jajniki podobnie jak na okres, więc moze w końcu dostanę, chcialabym sobie zrobic test po południu, nie jadłam nic, tylko kawe piłam i wodę, więc chyba nie zafałszuje to strasznie wyniku?

Gość bebe28
jedzenie nie zafalszuje testu ciazowego wiec lepiej cos zjedz bo jak jestes w ciazy to nie jest to zdrowe :)

Gość kaputtttt
heheheh;-) oki, ale nie zabrałam ze sobą śniadania więc i tak na glodzie musze siedzieć

Gość gość
Witam.Ostatnia miesiaczke mialam 14 listopada zrobilam 3 testy wyszly ujemne,odwiedzilam ginekologa po badaniu stwierdzila,ze jestem w 4,5 tygodniu ciazy bo niby macica miekka ,ale badanie krwi wykazalo ,ze w ciazy nie jestem po wyniku krwi powiedziala,ze jestem trzy dni przed okresem.Ginekolog przepisala mi Duphaston 10 na wywolanie miesiaczki jestem w trakcie brania 6 tabletki na 10 krwawienia nie mam,mam tylko skurcze dolem brzucha.Wszystko to dziwne jest ktos cos moze poradzi?Mysle ze jesli po 10 tabletkach jesli nie dostane to zmienie lekarza.