Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość espanol

tradzik PRZYCZYNA wewntarz organizmu!

Polecane posty

Gość espanol

jestem pewna ze przyczyna mojego tradziku tkwi wewnatzr moejgo organizmu,cos jest nie tak tylko nie wiem co. keidy zaleczylam tardzik na twarzy, obsypalo mnei na plecach, keidy tradizk na twarzy wrocil plecy staly sie czyste... tak jakby jakas choroba w organizmie i zwiazane z nai toksyny czy tam bakterie musialy miec gdzies ujscie! apeluej do wszystkich abysmy tutaj zgromadzili wszelkei mozliwe powody tardziku, tak aby kazdy mogl zrobic wszelkie badania i leczyc przyczyne a nei skutki! dlaczego taka metoda elczenia tardziku jest wciaz odrzucana przez lekarzy. a oto znane przeze mnei porzyczyny uzupelniajcie je! 1. hormony 2. gronkowiec_oraz inne bakterie) 3. pasozyty 4. chore zeby 5. chore migdalki czy wymaz ze zmiany skornej wystarczy aby stweirdzic czy ma sie gronkowca? czy lepiej byloby rowniez zrobic wymaz z gardla i nosa. i czy badanie na gronkowca i bakterie dotyczy rowniez pasozytow. z migdalkami do laryngologa i on oceni czy cos jest nie tak, zgadza sie?

Gość to co ja wiem na ten temat
Kiedyś prosiłam dermatologa o skierowanie na wymaz, ale powiedział, ze w wymazie z krost prawie zawsze wychodzi jedna bakteria to jest taki gronkowiec, który żyje na skórze normalnie (jest bardzo potrzebny), przez całe życie człowieka i wszyscy go mają. Żadko wypryski są spowodowane bakterią z zewnątrz, która na skórze nie powinna się znajdować. Bardzo dużo ludzi ma trądzik niehormonalny, chodzi o wrażliwość gruczołów na hormony, nawet przy ich prawidłowym poziomie. Podobno stres może wywoływać trądzik. Dieta podobno nie wpływa na trądzik.

Gość espanol
łe wolicie smarowac sie masciami okej

Gość kapista
uważam,że DIETA ma duży wpływ. mnie wysypuje po mleku i jego przetworach oraz słodyczach. Na pewno wpływ ma też STRES.

Gość hguytfft
dieta ma wpływ tylko u 5% pacjentow (uczulenia itd) A hormony to też żadko. zresztą jak u faceta obnizyc testosteron? A wiesz co? wez izotek

Gość ncidcsh
Mi przychodzi do głowy jeszcze jedna przyczyna - geny. No i oczywiście łojotok, ktory powoduje zatykanie porów i powstawanie pryszczy. Niestety, nie zawsze wystarczy znaleźć przyczynę i ją weliminować. Wiem co mówię bo z powodu tradziku leżałam nawet w szpitalu i miałam robione badania i konsultacje z innymi lekarzami. I nic, żadnej konkretnej przyczyny. Pomógł mi dopiero Izotek, który nie leczy przyczyn, ale hamuje sam mechanizm powstawania pryszczy.

Pasożyty te robale w organizmie to paskudztwo okropnie wplyywa na nasz organizm Polecam odpasozytnianie oraz badanie kalu ;)